Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι συμμετοχές στον «FxPro Τρέξτε μαζί μας για την πρόληψη του καρκίνου»!

Εξέπληξαν ευχάριστα τους διοργανωτές και ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι μαζικές συμμετοχές στον ετήσιο αγώνα «FX ProΤρέξτε μαζί μας», αφού πέραν των 600 δρομέων έλαβαν μέρος στα αγωνίσματα των 5 χλμ, 10 χλμ, 800 μ παιδικού δρόμου αλλά και στο περπάτημα υγείας 2 χλμ.
 
Ο Στέλιος Ιωάννου, αντιπρόεδρος της Δρό.Με.Α Racing ανέφερε: “Oι σκοποί του αγώνα επιτεύχθηκαν πλήρως αφού για 9η συνεχή χρονιά είχαμε αυξητική προσέλευση δρομέων όλων των επιπέδων και ηλικιών, συγκεντρώνοντας μάλιστα σχεδόν διπλάσιο αριθμό από πέρσι!’’ Ο κύριος Ιωάννου επεσήμανε επίσης, πως οι δρομείς μέσω της συμμετοχής τους στην εκδήλωση, η οποία διεξάχθηκε στο Εθνικό Πάρκο Αθαλάσσας, έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα προς την κοινωνία για την καλλιέργεια ενός πιο ενεργητικού τρόπου διαβίωσης με στόχο την πρόληψη σοβαρών ασθενειών, όπως είναι και ο καρκίνος. Επίσης τόνισε: ‘’Oι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να υποστηρίξουν έμπρακτα με τη συμμετοχή τους το έργο του ΠΑΣΥΚΑΦ, ο οποίος διενεργεί μία πλούσια δράση στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας.’
 
Στο αγωνιστικό μέρος της εκδήλωσης, στις πρώτες θέσεις τερμάτισαν στα 5 χλμ η Ελπίδα Χριστοδουλίδου, Δρό.Με.Α Racing και ΓΣΠ στις γυναίκες και Μάριος Αποστολίδης Δρό.Με.Α Racing και ΓΣΕ στους άνδρες. Στα 10 χλμ νικητές ήταν η Νταγκμάρα Χάντζλικ, του ΓΣΟ, στις γυναίκες και ο Κασσαχούν Τεμπέλ, Δρό.Με.Α Racing και ΓΣΠ, στους άνδρες. Ο αγώνας 10 χλμ ήταν αφιερωμένος στη μνήμη του Κωστάκη Λουκαΐδη, πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΑ και παλαιού πρωταθλητή του στίβου.

Την πιο όμορφη εικόνα της εκδήλωσης αποτύπωσαν πέραν των 130 παιδιών που έλαβαν μαζικά μέρος στον παιδικό αγώνα δρόμου δείχνοντας πως η καλλιέργεια αθλητικής συνείδησης, κουλτούρα και η αγάπη για τον κοινωνικό αθλητισμό κτίζοντας από πολύ μικρή ηλικία! Νικητές του παιδικού αγώνα ήταν στην κατηγορία μέχρι 9 ετών ο Danny McDonald (αγόρια) και  η Φραντζέσκα Κούτσα (κορίτσια) και στην κατηγορία 10-13 ετών οι Παύλος Καλλής (αγόρια) και Άννα- Αγγελική Ζαννέτου (κορίτσια).
 
Με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών διαδρομών που διέσχισαν το πανέμορφο δάσος της Αθαλάσσας ακολούθησαν οι απονομές των επάθλων από τους, κύριο Δημήτρη Κυριακίδη, γιο του σπουδαίου Κύπριου μαραθωνοδρόμου Στέλιου Κυριακίδη, κ. Αργύρη Αργυρού, Δήμαρχο Γερίου, κ. Κυριάκο Λάμπρου Αντιδήμαρχο Γερίου, τον κύριο Μιχάλη Μιχαήλ πρόεδρο συμβουλίου νεολαίας του Δήμου, την κα Δώρα Κωνσταντινίδου εκ μέρους του ΠΑΣΥΚΑΦ, τον κ. Άδωνι Γιάγκου για την FX Pro, τον κ. Αντρέα Τύμβιο για την Marathon Trading, τον κ. Στέλιο Χατζηαβραάμ για την MBT, την κα Karen Tate για την BikeHub, και τον κ. Στέφανο Φάττα για τους Φούρνους Θεοπίστη.
 
Οι διοργανωτές εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους τους εθελοντές, στο 370ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγλαντζιάς, και στους: Μέγα Χορηγό της εκδήλωσης εταιρεία FX Pro, στους υποστηρικτές ΚΟΑ, ΚΟΕ, το Junior και Senior School, στον Χορηγό εταιρεία Webarts, στους Δωροθέτες του αγώνα: Ice Power Cold Gel, MBT Physiological Footwear, Suunto, Bikehub, AWOL, Αδελφούς Λανίτη, Nomadic State of Mind και τους φούρνοι Θεοπίστη. Ευχαριστίες στη κυρία Celine Moniot και Μιχάλη Θεοχαρίδη για τις φωτογραφίες. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της ΚΟΕΑΣ.
 
Για πλήρη αποτελέσματα και φωτογραφικό υλικό στο
www.dromearacing.com και στο Facebook της Δρο.Με.Α Racing. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Το 39% των αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες πέρασε έλεγχο ντόπινγκ, πέντε θετικά κρούσματα
Ο Πρόεδρος ΚΟΑ κήρυξε την έναρξη της 10ης Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού
Η κατάθεση ψυχής της Καρολίνας Πελενδρίτου
Ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Οραντέα για το πρώτο βήμα πρόκρισης στους ομίλους του BCL
Στις 13 Οκτωβρίου έναρξη για την Basket League-Οι κληρώσεις για πρωταθλήματα ΚΟΚ
Αντίδραση Τόρε στο πανό που άνοιξαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού στη Λευκωσία
Ποιος είναι ο Νεμάνια Μάιντοβ που τιμωρήθηκε γιατί έκανε τον σταυρό του-«Ο Χριστός είναι ο βασιλιάς μου» έγραψε μετά την ποινή
Συνεχίζει και στους Ολυμπιακούς του Λος Άντζελες ο Παύλος Κοντίδης
Σίμανιτς: Ο Σέρβος βρήκε ομάδα έναν χρόνο μετά την απώλεια του νεφρού του
«H Κύπρος στο Παρίσι μόνο μικρή χώρα δεν ήταν»-Ο απολογισμός της ΚΕΠΕ