Απόλλων: Το όνειρο κράτησε (μόλις) πέντε λεπτά...

Την πρώτη ήττα του στον πέμπτο όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ γνώρισε ο Απόλλωνας στο «Τσίτα ντελ Τρικολόρε - Ρέτζιο Εμίλια», όπου υπέκυψε με 3-1 της σαφώς ανώτερης Αταλάντα. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή ουδέποτε κατάφερε ν’ ακολουθήσει το φρενήρη ρυθμό των γηπεδούχων, οι οποίοι ακόμη και μετά την (κόντρα στη ροή του αγώνα) ισοφάριση των κυπελλούχων δεν πτοήθηκαν και μέσα στα επόμενα επτά λεπτά σκόραραν εις διπλούν.

Οι Ιταλοί υπερασπίστηκαν την πρώτη θέση στον όμιλο φτάνοντας τους επτά βαθμούς, δύο περισσότερους από τη Λιόν, η οποία με το 2-1 επί της Έβερτον στο «Γκούντισον Παρκ» προσπέρασε τον Απόλλωνα στη δεύτερη θέση.

Μόνο ένα…
Το πρώτο 45λεπτο ανήκε εξ ολοκλήρου στην Αταλάντα, η οποία επέβαλε το ρυθμό και το νόμο της. Απείλησε γρήγορα δις (4’ Γκόμες, 5’ Ίλιτσιτς) και στην τρίτη ευκαιρία της άνοιξε το σκορ με τον Ίλιτσιτς που αξιοποίησε την άριστη μεταβίβαση του Σπινατσόλα (11’), τον οποίο στο 14’ ανέκοψε την τελευταία στιγμή ο Βάλε. Ως την ανάπαυλα οι «μπεργκαμάσκι» συνέχισαν να πιέζουν, δίχως όμως να πιστωθούν άλλη κλασική ευκαιρία, ενώ οι κυπελλούχοι ουδέποτε πάτησαν με αξιώσεις την περιοχή του Μπερίσα.
 
Ευκαιρίες εσείς, γκολ εμείς!
Το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους βρήκε τον Βάλε ν’ αρνείται διαδοχικά το 2-0 σε Γκόμες (46’), Ίλιτσιτς (50’), Πετάνια (57’), με αποτέλεσμα στο 59’ να έλθει το 1-1! Ο άρτι νεοεισελθών ντα Σίλβα βρήκε ανοικτό γήπεδο, τροφοδότησε τον Γιάκολις, του οποίου τη σέντρα ακριβείας αξιοποίησε με κεφαλιά ο Σκέμπρι!


Ξέσπασμα
Ατυχώς για τους κυπελλούχους η ισοφάριση προκάλεσε το ξέσπασμα των γηπεδούχων, οι οποίοι μετά από μια τεράστια ευκαιρία του Μασιέλο σε κενή εστία (61’) και ένα δοκάρι του Γκόμες (63’) ανέκτησε το προβάδισμα με κεφαλιά του Πετάνια έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ίλιτσιτς (64’).
Ο Σλοβένος δημιούργησε και το 3-1, καθώς έστρωσε με το στήθος μια σέντρα του Γκόμες στον Φρόιλερ, ο οποίος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Βάλε (66’).

Ως το τελευταίο σφύριγμα ο μεν Απόλλων απείλησε με τον Άλεφ (78’), η δε Αταλάντα με τους Πετάνια (80’) και Κορνέλιους (89').
 
Η ταυτότητα του αγώνα
ΑΤΑΛΑΝΤΑ-ΑΠΟΛΛΩΝ  3-1
Γήπεδο: Τσίτα ντελ Τρικολόρε
Σκόρερ: 11’ Ίλιτσιτς, 64’ Πετάνια, 66’ Φρόιλερ / 59’ Σκέμπρι
Διαιτητές: Γκιόργκι Καμπάκοφ - Μάρτιν Μαργκαρίτοφ, Μάρτιν Βένεφ - Γκεόργκι Τοντόροφ - Νίκολα Ποπόφ, Στάνισλαβ Τοντόροφ
Κίτρινες: Γκόμες, Πετάνια, Μασιέλο, Καλντάρα / Σατσέτι, Άλαν
ΑΤΑΛΑΝΤΑ (3-4-2-1): Μπερίσα - Μασιέλο, Καλντάρα, Παλομίνο - Χάτεμπουρ, Κριστάντε (70’ ντε Ρουν), Φρόιλερ, Σπινατσόλα - Ίλιτσιτς (86’ Κορνέλιους), Γκόμες (80’ Κούρτιτς) - Πετάνια.
ΑΠΟΛΛΩΝ (4-3-3): Βάλε - Πέδρο, Γιούστε, Πιτσιάν, Σαντάνα - Άλεφ, Σατσέτι, Άλαν (57’ ντα Σίλβα) - Γιάκολις, Μάγκλιτσα (56’ Ζελάγια), Σκέμπρι (81’ Σαρδινέρο).

Δειτε Επισης

BINTEO: Ο βουλευτής που φωνάζει στις κερκίδες της Πάφου «και σήκωσέ το δεν μπορώ να περιμένω»
«Καταφέραμε να αποκτήσουμε αυτό που πιστεύω ότι αξίζαμε»-Η πρώτη αντίδραση του Καρσέδο
Οι ξέφρενοι πανηγυρισμοί στο Στέλιος Κυριακίδης για την πρωταθλήτρια Πάφο (pics)
Ο Άντερσον που διένυσε γονατιστός το γήπεδο, τα κλεμμένα σημαιάκια του κόρνερ και τα «όλε» στο Παφιακό (vid)
Το ταξίδι στα αστέρια του Champions League για την Πάφο-Τα πιθανά έσοδα
Κέρδισε τον Απόλλωνα και παρέμεινε στο κυνήγι της ΑΕΚ η Ομόνοια
ΒΙΝΤΕΟ: Το τρελό πάρτι στο Στέλιος Κυριακίδης μετά το τελευταίο σφύριγμα και την κατάκτηση του τίτλου
Έγραψε ιστορία η Πάφος-Συνέτριψε τον Άρη και στέφθηκε πρωταθλήτρια 2024-2025
Παρέσυρε το ΑΠΟΕΛ και κράτησε την τρίτη θέση η ΑΕΚ
ΒΙΝΤΕΟ: Το ψαλιδάκι του Ζάιρο που έδωσε το έναυσμα για προεόρτια τίτλου στο Παφιακό