Δόξα: Έσπασε το ρόδι και εκτός έδρας! (vid)

Μετά από τέσσερις αποτυχημένες απόπειρες (μια ισοπαλία και τρεις συναπτές ήττες) η Δόξα πανηγύρισε για πρώτη φορά εκτός έδρας στην όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος CYTA, καθώς στο «DA NOI Αμμόχωστος-Επιστροφή» θριάμβευσε 5-0 της Αλκής που εξακολουθεί να περιμένει την πρώτη εντός έδρας νίκη της (μια ισοπαλία, τρεις ήττες)!

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν καλύτερα το παιχνίδι, όμως με την πάροδο του πρώτου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και βαθμιαία πήραν εκείνοι την πρωτοβουλία των κινήσεων πλησιάζοντας σε δύο περιπτώσεις το γκολ (17’ Ντιακιτέ, 24’ Τριμπό).
 
Κόρνερ και γκολ!
Πολύ πιο αποτελεσματική εμφανίστηκε μετά την ανάπαυλα η Δόξα, για την οποία δημιουργός χρίστηκε ο νεοεισελθών Πίκολι (με ισάριθμες εκτελέσεις κόρνερ) και σκόρερ ο Ζατλ (σ.σ. πρώτα τέρματά του στη σεζόν).

Στο 47’ ο Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε τη λανθασμένη κεφαλιά απομάκρυνσης του Ιτούα που του έστρωσε την μπάλα στο πόδι, ενώ στο 51’ πήρε την επαναφορά έπειτα από κεφαλιά του Μουχτάρη στο οριζόντιο δοκάρι και διπλασίασε τα τέρματα του ίδιου και της ομάδας του, η οποία ως το 55’ απώλεσε άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες (53’ Κάρλος, 55’ Σαντίκ).

«Καταιγίδα» στο φινάλε!
Ακολούθως ο ρυθμός έπεσε αρκετά και ως το 80’ καταγράφηκαν μόλις δύο αξιόλογες φάσεις (71’ Ντουβεντρού / 78’ Γκόμες). Στο 82’ Σαντίκ και Κάρλος απέτυχαν διαδοχικά να νικήσουν τον Πάρντο, ο οποίος όμως στο 84’ νικήθηκε από σουτ του Γκόμες (0-3), στο 88’ απέκρουσε ασταθώς σουτ του Κένιντι επιτρέποντας στην επαναφορά στον Ζατλ να ολοκληρώσει το χατ τρικ του, ενώ στο 91’ είδε τον Σαντίκ να διαμορφώνει το 5-0 για τους φιλοξενούμενους.

ΑΛΚΗ (4-2-3-1): Πάρντο - Λοϊζίδης (68’ Αμντί), Ιτούα (59’ Θεοχάρους), Ντιακιτέ, Χαρή - Τιγκρουτζά, Ενγκομό (82’ Βασίλεφ) - Τριμπό, Ντουβεντρού, Σεμέδο - Φαμπρίτσιο.
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Γκρέμσλ - Μπα (68’ Γκόμες), Μουχτάρης, Ρεδόνδο, Ιωάννου (46’ Πίκολι) - Ασαμόα, Ενινφούλ - Παπαφώτης (46’ Κένιντι), Ζατλ, Κάρλος - Σαντίκ.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος