ΑΕΚ: Πάτησε κορυφή με killer και… παππού! (vid)

Τι κι αν άλλαξε το σύστημα και σχεδόν η μισή ενδεκάδα; Η ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι εσχάτως διανύει περίοδο εκρηκτικής φόρμας και -στο εναρκτήριο παιχνίδι της ένατης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα CYTA- υποχρέωσε τη Δόξα στην πρώτη ήττα της στο «Μακάρειο» την τρέχουσα περίοδο. Το 3-1 ήταν για τους Λαρνακείς το τρίτο διαδοχικό τρίποντο και τους ανέβασε στην κορυφή της βαθμολογίας, εν αναμονή της αυριανής αναμέτρησης της πρωτοπόρου Ανόρθωσης με την Πάφο.
 
Μία σου και μία μου
Με τον αέρα της επικράτησης στο ντέρμπι επί του ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ μπήκε πιο φορτσάτη στον αγωνιστικό χώρο και πριν τη συμπλήρωση 15 λεπτών άνοιξε το σκορ με τον Τολμές, ο οποίος έβαλε την προβολή σε διαγώνιο σουτ του Μπόλιεβιτς (14’). Η Δόξα άρχισε να δείχνει σημεία… ζωής μετά το 25’ και στο 36’ έφτασε στην ισοφάριση με όμορφο σουτ του Ασαμόα από το ύψος της μεγάλης περιοχής.
 
Εκτέλεση από στημένα
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια σωστή απόφαση του Τράττου να μη δώσει πέναλτι στον Τέτε σε μαρκάρισμα του Κένιντι (48’) κι ένα παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Νέλσον (49’). Οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα στο 53’, όταν έπειτα από εκτέλεση κόρνερ η άμυνα της Δόξας απέτυχε να βγάλει την μπάλα από την περιοχή και ο Καταλά την προώθησε στα δίχτυα χριζόμενος σκόρερ σε ηλικία 37 ετών, πέντε μηνών και 21 ημερών!

Από στημένη μπάλα ήλθε και το τρίτο τέρμα της ΑΕΚ: στο 70’ ο άρτι νεοεισελθών Λαμπάν εκτέλεσε φάουλ, από κεφαλιά του Ασαμόα η μπάλα στρώθηκε στον Τολμές, ο οποίος με προβολή διαμόρφωσε το 3-1 και συμπλήρωσε τέσσερις αγωνιστικές συνεχόμενου σκοραρίσματος (σ.σ. στις τρεις τελευταίες έχει πετύχει από δύο γκολ)!

Ως το τέλος, μάλιστα, οι «κιτρινοπράσινοι» απώλεσαν ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ (75’ Χέφελ, 78’ Τολμές, 86’ Καταλά).

ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Γκρεμσλ - Κένιντι, Μουκτάρης, Πίντο, Πίκολι - Πουτζιουρής, Ασαμόα (80’ Ενινφούλ) - Γκόμες (69’ Ενγκουενέ), Παπαφώτης (80’ Μπα), Κάρλος - Κιφουετί.
ΑΕΚ (4-2-3-1): Κολίνας - Νέλσον, Μοϊσόφ, Καταλά, Αντωνιάδης - Μπόλιεβιτς, Κάσες - Ακοράν, Χέφελ (79’ Εγγλέζου), Τέτε (67’ Λαμπάν) - Τολμές (85’ Μυτίδης).

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος