Απόλλων: «Καταιγίδα» 45’ παρέσυρε τη Δόξα

Επίδειξη δύναμης και πιστοποίηση των τεράστιων φετινών δυνατοτήτων του Απόλλωνα ήταν το πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Τσίρειο μεταξύ του Απόλλωνα και της Δόξας με την ομάδα της Λεμεσού να «καθαρίζει» από νωρίς την αναμέτρηση, που βρήκε νικητή τον Απόλλωνα με 4-2. 
 
Στους 15 βαθμούς μετά από εφτά αγώνες έφτασε ο Απόλλωνας που την Ομόνοια στην τέταρτη θέση και διατήρησε το απόλυτο των εντός έδρας αγώνων με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στους 13 με 10 αγώνες η Δόξα. 
 
Οι «γαλάζιοι» ήταν ασταμάτητοι στο πρώτο ημίχρονο κατά το οποίο πέτυχαν τέσσερα γκολ, έχοντας διαφορετικούς σκόρερ. Μαρτίνες (5’), Μάγκλιτσα (26’), Σκέμπρι (34’) και Ζοάο Πέδρο (πέναλτι 43’) πέτυχαν τα τέρματα στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο με τη  Δόξα να μένει με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Γκρεμσλ με δύο κίτρινες κάρτες στις φάσεις που ο Απόλλωνας κέρδισε δύο πέναλτι στο δεύτερο (ο Μάγκλιτσα αστόχησε αλλά σκόραρε στην επαναφορά) και τέταρτο γκολ.
 
Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ο οποίος επέστρεψε στους πάγκους ύστερα από τιμωρία τριών αγωνιστικών, «έπνιξε» από το ξεκίνημα τον αντίπαλο της και πέραν των τεσσάρων γκολ είχε δοκάρι με τον Μάγκλιτσα, ενώ έφτιαξε άλλες 2-3 σπουδαίες ευκαιρίες.
 
Rotation και επιστροφή Αγγελή
Το σκορ του πρώτου ημιχρόνου έδωσε την ευκαιρία στον Σωφρόνη Αυγουστή να ξεκουράσει ποδοσφαιριστές (Άλεφ ντο Σάντος και Ζοάο Πέδρο) ενόψει της συνέχειας αφού ακολουθεί την Πέμπτη (2/11) ο αγώνας με την Αταλάντα στο ΓΣΠ.
 
Στο γήπεδο πέρασαν οι Αγγελή (επέστρεψε στην αγωνιστική δράση μετά τις 12/12/16) και Άλαν με τον Κύπριο τεχνικό να μετατρέπει τον σχηματισμό σε 3-5-2.
 
Καθίζηση και απάντηση με 10’
Ο Απόλλωνας έριξε ταχύτητα και η Δόξα το εκμεταλλεύτηκε μειώνοντας στο σκορ με τον Ζατλ στο 59’ σε 4-1, ενώ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Κένιντι στο 68’. Η δοκιμή του Σωφρόνη Αυγουστή να παίξει με τρεις στην άμυνα αποσυντόνισε πλήρως τον Απόλλωνα οι ποδοσφαιριστές του οποίου  καθησυχάστηκαν στο σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 

 

ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Πέδρο (46΄ Αγγελή), Γιούστε (71΄ Χατζηβασίλης), Ρομπέρζ, Βασιλείου, Σακέτι, Άλεφ (46΄ Άλαν), Μαρτίνες, Γιάκολις, Σκέμπρι, Μαγκλίτσα

ΔΟΞΑ: Γκρεμσλ, Μπα, Μουκτάρης (46΄ Πίντο), Ρεδόνδο, Ιωάννου, Ενινφούλ (63΄ Πουτζιουρής), Ασαμόα, Γουίλσον, Ζατλ, Κιφουετί (43΄ Χατζηφραγκίσκου), Σαντίκ

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος