Οι αριθμοί λένε τα μεγαλύτερα ψέματα στο ποδόσφαιρο

Μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα που έγινε στο «Parc Olympique Lyonnais» μεταξύ Λιόν και Απόλλωνα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς πόσο μακριά από την πραγματικότητα μπορεί να είναι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο.
 
Αν απομονώσει κανείς τα στατιστικά της αναμέτρησης χωρίς να γνωρίζει το αποτέλεσμα σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μαντέψει το τελικό σκορ.
 
Το ότι το τελικό 4-0 για τη Λιόν αδικεί τον Απόλλωνα, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων στο γήπεδο, είναι κάτι που αναγνωρίστηκε απ’ όλους και είναι κάτι που μαρτυρούν οι αριθμοί.
 
Στα πλείστα σημεία η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή υπερτέρησε της Λιόν, όμως, σε αντίθεση με τους Γάλλους οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού ήταν άστοχοι στις σπουδαίες ευκαιρίες που δημιούργησαν.
 
Η κατοχή της μπάλας έκλεισε στο 54% υπέρ του Απόλλωνα, έναντι 46% της Λιόν. 14 τελικές προσπάθειες είχαν οι Γάλλοι (7 στον στόχο), μια λιγότερη η κυπριακή ομάδα (4 στον στόχο).  
 
Πέντε αποκρούσεις μέτρησε ο Λόπες, με τον Βάλε να λέει μια φορά όχι στους επιθετικούς της Λιόν, ενώ η ομάδα της Λεμεσού είχε εννέα κερδισμένα κόρνερ, έναντι μόλις δύο των Γάλλων.  

Δειτε Επισης

«Ελπίζουμε να τελεσφορήσουν οι προσπάθειες του Πρόδρομου, διότι εκεί είναι το μεγάλο μας πρόβλημα»
Ανακοίνωσε τον Λιούμπιτς ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση της ΚΟΠ για την αποχώρηση Μεσίνα-Τέλος και ο υπεύθυνος εκπαίδευσης VAR
Συνεχίζονται οι διεργασίες για την προεδρία της ΚΟΠ-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες Λοΐζίδη και Σαββίδη
Ανακοίνωσε την ίδρυση εταιρείας η ΑΕΚ, σε επαφές με τρεις επενδυτές-Εξασφάλισε πέντε εκατ. ο Καραπαάκης
Περνά από ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώνεται ο Σταφυλίδης
Στη Θεσσαλονίκη ο Δώνης για τη μεταγραφή του στον Άρη
Οι αντίπαλοι ΑΕΚ, Άρη και Ομόνοιας στον δεύτερο προκριματικό του Conference League
Με Τσέλιε ή Σαμπάχ αν περάσει την Παρτιζάν η ΑΕΚ
Με την Maccabi Tel-Aviv αρχίζει το ταξίδι για τα αστέρια η Πάφος Fc