Οι μεγαλύτερες πωλήσεις παικτών στην ιστορία της Ανόρθωσης

Για μια ομάδα που παραπαίει αγωνιστικά τα τελευταία χρόνια είναι τεράστια επιτυχία οι συνεχόμενες πωλήσεις παικτών.
 
Τα «χρυσά» μεταγραφικά deal της Ανόρθωσης τον τελευταίο χρόνο έβαλαν μπόλικο χρήμα στο ταμείο της ομάδας σε μια δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της εταιρείας.

Ξεπερνά το 1,5 εκατ. ευρώ
Οι πωλήσεις των Ίσμα Γκονσάλβες σε Αλ Ετιφάκ και Χαρτς (550 χιλιάδες ευρώ), Γκεόργκι Αμπορτζάνια (60 χιλιάδες ευρώ+150 χιλιάδες ευρώ μπόνους μεταπώλησης), Κωνσταντίνου Λαΐφη (500 χιλιάδες ευρώ), Ανδρέα Μακρή (200 χιλιάδες ευρώ) Ντίνο Ντλοβού  300 χιλιάδες ευρώ) έφεραν στο ταμείο της Ανόρθωσης ένα ποσό κοντά στο 1,6 εκατ. ευρώ.

 
Οι προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές αποκτήθηκαν από την Ανόρθωση είτε ως ελεύθεροι είτε με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ όσα πουλήθηκαν με την Ανόρθωση να βγαίνει κερδισμένη οικονομικά. Για την ομάδα της Αμμοχώστου οι κερδοφόρες πωλήσεις ποδοσφαιριστών δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο, καθώς στο παρελθόν, και κυρίως τη δεκαετία του 90' "δίδαξε" πως κινείται το μεταγραφικό παζάρι. 

Οι «χρυσές πωλήσεις»
Η μεταγραφή του Μάικ Ομπίκου από την Ανόρθωση στην Φέγενορντ το καλοκαίρι του 1992 έναντι 400 χιλιάδων δολαρίων ήταν η πρώτη μεγάλη συμφωνία για την Ανόρθωση. Για τα δεδομένα της εποχής το ποσό ήταν τεράστιο και υπερκάλυπτε τον προϋπολογισμό της ομάδας για την επόμενη πενταετία.

Η Ανόρθωση, για 200.000 λίρες πώλησε τους Τιμούρ Κετσπάγια και Ίλιαν Κυριάκοφ στις ΑΕΚ (1994) και Αμπερτίν (1996) αντίστοιχα.
Το 1997 η Ανόρθωση έδωσε στον Ολυμπιακό Πειραιώς τον Σίνισα Γκόγκιτς, με αντίτιμο 350 χιλιάδες λίρες. Εκείνη τη χρονιά δόθηκε και ο Μιχάλης Κωνσταντίνου από την Ένωση στον Ηρακλή. Από τις ξεχωριστές περιπτώσεις παικτών που μεταπήδησαν στην Ελλάδα ήταν οι Γιαννάκης Οκκάς και Γιώτης Εγκωμίτης, οι οποίοι δόθηκαν το 2001 ως «πακέτο» στον ΠΑΟΚ έναντι περισσότερων από 1,5 εκατ. λιρών.
 
Το 2004, ο Νόρτιν Βόουτερ έγινε κάτοικος Παιανίας (συμπαίκτης με τον Χαραλαμπίδη στον Παναθηναϊκό) με την Ανόρθωση να εισπράττει 130 χιλιάδες λίρες. 
Η πιο συμφέρουσα πώληση στην ιστορία της Ανόρθωσης και δεύτερη μεγαλύτερη στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου επιτεύχθηκε το 2013 με την ομάδα της Αμμοχώστου να κάνει δεκτή τη δελεαστική πρόταση των 1,6 εκατ. ευρώ για τον Ρικάρντο Λαβόρδε, τον οποίο παραχώρησε στη ρωσική Κρασνοντάρ.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της απονομής του κυπέλλου στην ΑΕΚ-Στον ουρανό το τρίτο τρόπαιο των Λαρνακέων
ΒΙΝΤΕΟ: Η απόκρουση του Αλομέροβιτς και το ξέσπασμα χαράς από τους παίκτες και τον κόσμο της ΑΕΚ
Κυπελλούχος Κύπρου η ΑΕΚ-Λύγισε την Πάφο στα πέναλτι με ήρωα τον Αλομέροβιτς
Έκαναν χαμό στην είσοδο των ομάδων οι οπαδοί-Μεγάλο πάθος για τον τίτλο (vid&pics)
Στο ΓΣΠ ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τον τελικό Κυπέλλου
Διψά για το κύπελλο ο Μπεργκ-«Επιτυχημένη ούτως η άλλως η χρονιά» το μήνυμα Καρσέδο
Πανέτοιμες ΑΕΚ και Πάφος για τον μεγάλο τελικό-Οι ενδεκάδες των δυο ομάδων
Με συνθήματα και γεμάτοι σιγουριά ετοιμάζονται για το μεγάλο παιχνίδι οι οπαδοί ΑΕΚ και Πάφου
Και τώρα οι δυο τους με φόντο το Κύπελλο-Η ιστορία με τους 81 τελικούς του θεσμού
Νέες βολές ΠΑΣΠ κατά ΚΟΠ-«Υποτιμά τις ποδοσφαιρίστριες και τους ποδοσφαιριστές»