Ο τύπος με τον τσαμπουκά οπαδού βγαλμένος από άλλες εποχές

Στους άγραφους κανόνες του σύγχρονου προπονητή υπάρχει και κώδικας ενδυμασίας. Τους πλείστους θα τους δείτε με κουστούμια στον πάγκο σχεδόν πάντα ξυρισμένους, γυαλισμένους. Μερικοί τύποι ξεχωρίζουν γιατί επιλέγουν να μην ακολουθήσουν την τάση της εποχής. Όπως για παράδειγμα ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος σπάνια θα εμφανιστεί στο Άνφιλντ με διαφορετική ενδυμασία από τις φόρμες της Λίβερπουλ.
 
Τέτοιος είναι και ο προπονητής της Γουέστ Χαμ, Σλάβεν Μπίλιτς. Ο Κροάτης προπονητής έγινε πασίγνωστος στο Euro 2012 όταν καθοδηγούσε με ποδοσφαιρική τρέλα και σκουλαρίκι στο αυτί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.
 
Έναν τέτοιο τύπο, πολύ πιο χαμηλών τόνων, θυμίζει ο Σωφρόνης Αυγουστή. Ο προπονητής του Απόλλωνα που εμφανίστηκε από το πουθενά και κατάφερε να βάλει τη λεμεσιανή ομάδα στο «τρένο» διεκδίκησης του πρωταθλήματος, ενώ λίγες βδομάδες πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο πρόεδρος της εταιρείας, Νίκος Κίρζης δήλωνε δημόσια ότι ο αρχικός στόχος του πρωταθλητισμού αλλάζει.
 
Ένας τύπος που μοιάζει περισσότερο με οπαδό παρά με προπονητή και λίγοι, ίσως μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, πίστευαν ότι έχει τα κότσια να επαναφέρει τον Απόλλωνα στον δρόμο των επιτυχιών.
 
Είναι οι εννιά συνεχόμενες νίκες (οκτώ στο πρωτάθλημα και μια στο κύπελλο). Η βελτίωση της τραγικής ανασταλτικής λειτουργίας του Απόλλωνα (μόλις πέντε γκολ παθητικό σε οκτώ αγώνες). Οι νίκες στα ντέρμπι με ΑΕΚ, ΑΕΛ, Ομόνοια. Η αξιοποίηση ολόκληρου του έμψυχου δυναμικού, με τρανό παράδειγμα τους «ξεχασμένους» (από τον Πέδρο Εμάνουελ) Χάμπο Κυριάκου και Αντριάν Σαρδινέρο. Το ρεκόρ συνεχόμενων νικών (οκτώ) που ισοφάρισε την επίδοση της
περιόδου 2003/04.
 
Είναι και το παρουσιαστικό που εξιτάρει την εξέδρα. Αυτός ο τύπος που θυμίζει προπονητές περασμένης δεκαετίας ή τελοσπάντων που διαφέρει απ’ όλους τους συναδέλφους του και  θα μπορούσε κάλλιστα να ήταν στην  κερκίδα των οπαδών του Απόλλωνα, έχει ποδοσφαιρικό μάτι.
 
Το αν θα οδηγήσει τον Απόλλωνα στην κατάκτηση του τέταρτου πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας θα το δείξει ο χρόνος. Το βέβαιο είναι πως ο Απόλλωνας βρήκε έναν οπαδό του ικανό ν’ αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας και να διαχειριστεί άψογα (μέχρι στιγμής) ένα από τα καλύτερα ρόστερ κυπριακής ομάδας.  
 
 

Δειτε Επισης

Ξεκαθαρίζει για Κορέια η Ανόρθωση-«Δεν μίλησε και ούτε πρόκειται με άλλη ομάδα μέχρι την κατάληξη»
Ανακοίνωσε το τέλος οκτώ ποδοσφαιριστών ο Απόλλωνας
Η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ για την Ετήσια Γενική Συνέλευση
Το ειδικό ρολόι του Χαραλάμπους σε φιλανθρωπική δημοπρασία
Επίσημα προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ο Πετράκης
Αποκαλύψεις Πετρίδη για Κβιλιτάια-Συμφώνησε το Σαββατοκύριακο, άλλαξε γνώμη τη Δευτέρα
Στον ΑΠΟΕΛ μέχρι το 2026 ο Πολυκάρπου
«Το οικοδόμημα των Εθνικών ομάδων αναπτυξιακών ηλικιών είναι σάπιο, πρέπει να φύγουν όλοι»
Η επίσημη θέση της Ομόνοιας 29ης Μαΐου για τον Νεόφυτο Μιχαήλ
Εξελίξεις για το στάδιο Στέλιος Κυριακίδης-Συνάντηση ανάμεσα σε ΚΟΑ και Πάφο