Η μοναδική πρωταθλήτρια που υποβιβάστηκε την επόμενη σεζόν!

Η Λέστερ κινδυνεύει να γίνει μετά την Μάντσεστερ Σίτι η δεύτερη ομάδα που υποβιβάζεται, μολονότι την προηγούμενη σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια!

Η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι βρίσκεται μόλις έναν βαθμό πάνω από την διακεκαυμένη ζώνη με τον Ιταλό τεχνικό μετά το περυσινό θαύμα να απειλείται πλέον με απόλυση από την τεχνική ηγεσία των «αλεπούδων».

Η μοναδική ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου που... κατάφερε μέσα σε έναν χρόνο να βρεθεί από πρωταθλήτρια στην δεύτερη τη τάξει κατηγορία είναι η Μάντσεστερ Σίτι.

Συγκεκριμένα στο μακρινό 1937 οι «πολίτες» κατέκτησαν τον τίτλο, όμως έναν χρόνο αργότερα διέλυσαν ότι έχτισαν με κόπο με συνέπεια να υποβιβαστούν καταλαμβάνοντας την 21η θέση με 44 βαθμούς σε 42 ματς.

Η Σίτι είχε κατακτήσει το 1937 το πρωτάθλημα τερματίζοντας αήττητη στον Β΄ Γύρο. Διαθέτοντας ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης όπως ο γκολκίπερ Φρανκ Σουίφτ, ο γρήγορος εξτρέμ Τόουσλαντ αλλά και τους σκόρερς Μπρουκ, Χερντ και Ντόχερτι άφησε στη δεύτερη θέση με τρεις βαθμούς λιγότερους την Τσάρλτον.

Εκείνη τη σεζόν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε με τους οπαδούς των πρωταθλητών να έχουν έναν επιπρόσθετο λόγο να πανηγυρίζουν.

Την αμέσως επόμενη σεζόν η Μάντσεστερ μολονότι δεν ξεκίνησε άσχημα εντούτοις έπειτα από 17 ματς βρίσκονταν στη 10η θέση της βαθμολογίας.

Στον δεύτερο γύρο τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ομαλά για την ομάδα του Μάντσεστερ που ηττήθηκε στο καθοριστικό παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με 1-0 από την Χάντερσφιλντ.

Μάλιστα υποβιβάστηκε ως η μοναδική ομάδα με θετικό συντελεστή στη διαφορά τερμάτων. Ο προπονητής της Σίτι, Γουίλφ Γουάιλντ παρέμεινε στο πόστο του μέχρι το 1946, δηλαδή 14 χρόνια μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μάντσεστερ Σίτι.

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς