Με τούμπα του Μπίδη λύγισε τους 9 παίκτες της Ανόρθωσης η ΑΕΚ

Με τέρμα του Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη στο 84’ η ΑΕΚ λύγισε την αντίσταση της Ανόρθωσης, η οποία αγωνιζόταν από το πρώτο ημίχρονο με εννέα παίκτες, και επέστρεψε στις νίκες.
 
Οι Λαρνακείς με 65 βαθμούς ανέβηκαν στη δεύτερη θέση, ένα μπροστά από τον Απόλλωνα και έξι πίσω από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ και αναμένει το αποτέλεσμα που θα φέρουν οι δυο τους στο αυριανό μεταξύ τους αγώνα.

 


 
Η Ανόρθωση μπορούσε να πάρει έστω τον ένα βαθμό. Πάλεψε παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά δεν άντεξε μέχρι το φινάλε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Η «Κυρία» είναι στην έκτη θέση με 42 βαθμούς.'=


 
Δοκάρι και δύο κόκκινες
Το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο δεν κυνήγησε δάφνες ποιότητες. Είχε, όμως, μερικά αξιοσημείωτα σημεία. Από φάσεις η κορυφαία φάση ήταν στο 11’ όταν μετά από λάθος του Καταλά, ο Καταλά πλάσαρε τον Γιωργαλλίδη με την μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι.
 
Πριν οι δύο ομάδες να οδηγηθούν στα αποδυτήρια δημιουργήθηκαν νέα δεδομένα, καθώς η Ανόρθωση ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με εννέα ποδοσφαιριστές.
 
Πρώτα ο Ζοάο Βίκτορ, στο 41’, για επικίνδυνο φάουλ στον Ηλία Χαραλάμπους (δεύτερη κίτρινη) και έπειτα, στις καθυστερήσεις, ο Γκιγιέρμε για κλωτσιά στον Ακοράν, αντίκρισαν την κόκκινη κάρτα από τον Γιώργο Νικολάου.

 
Η χρυσή αλλαγή
Όπως αναμενόταν, στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ πίεσε την Ανόρθωση. Είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα, ενώ ήταν και η ομάδα που καιγόταν περισσότερο για το τρίποντο.


Οι όποιες προσπάθειές της ήταν ημιτελείς. Η Ανόρθωση αμυνόταν σωστά και ο τερματοφύλακας της αποσοβούσε κάθε κίνδυνο που πήγαινε προς την εστία του και όταν στο 78’ νικήθηκε ο Κύπριος πορτιέρε, ο Καλδερόν απέκρουσε προ της γραμμής το σουτ του Μπόλιεβιτς.


 
Τελικά, η λύση ήρθε από τον πάγκο για την ΑΕΚ, μιας και ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης δέκα λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο χρίστηκε σκόρερ. Ήταν το 84’, όταν μετά από φάση διαρκείας ο Χαραλαμπίδης με προβολή έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για να γραφτεί το τελικό 1-0. Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Χαραλαμπίδη στο φετινό πρωτάθλημα και το πανηγύρισε με την καθιερωμένη τούμπα.

 

 

 
Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
84’ Χαραλαμπίδης
Κίτρινες: Τομάς, Ορτίθ, Μαλόκου, Τέτε, Χέφελ (2η) / Παπαδόπουλος
Κόκκινες: Βίκτορ (δεύτ. κίτρινη), Γκιγιέρμε (απευθείας)
Συνθέσεις:
ΑΕΚ
: Γιωργαλλίδης, Ορτίθ (56΄ Μαλόκου), Καταλά, Μοϊσόφ, Χαραλάμπους (74΄ Χαραλαμπίδης), Μπόλιεβιτς, Χέφελ, Τομάς (63΄ Μυτίδης), Ακοράν, Τέτε, Φλοριάν
Ανόρθωση: Παπαδόπουλος, Γκάμπριελ, Καλδερόν, Ερέρο, Γκιγιέρμε, Βίκτορ, Σιβού, Μίτροβιτς (90΄+1 Οικονομίδης), Ράγιος (46΄ Γιαννούλης), Ολιβέιρα, Καμπρέρα (68΄ Καρλίτος)

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη