Γιατί η επιλογή Τιμούρ αποτελεί μονόδρομο για Παντελή

Ο Ρόνι Λέβι δεν έγινε από τη μια μέρα στην άλλη κακός προπονητής. Στον Ισραηλινό είναι λάθος να χρεώνεται η αποτυχία της χρονιάς από τη στιγμή που παρέλαβε χάος, ούτε είναι σωστό ν’ αποτελέσει το εξιλαστήριο θύμα της ντροπιαστικής εξάρας από τον Απόλλωνα.
 
Η συντριβή στο Τσίρειο είναι από τα αποτελέσματα που μπορούν να κρίνουν και να καθορίσουν πολλά για το μέλλον μιας ομάδας. Ο Λέβι έκανε λάθη στον αγωνιστικό τομέα (διάβασμα αντιπάλου, επιλογές παικτών) στο παιχνίδι με τον Απόλλωνα, όμως, το μεγαλύτερο σφάλμα του ήταν η δήλωση μετά το τέλος του αγώνα. (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Sports-Ανόρθωση: Ο Λέβι πέτυχε το… 0-7).
 
Οι προπονητικές ικανότητες του Ρόνι Λέβι εκτιμούνται από την πλειονότητα των φίλων της Ανόρθωσης και τον Ανδρέα Παντελή. Ο πρόεδρος της Ανόρθωσης δήλωνε ότι ο Ισραηλινός έχει συμβόλαιο για τη νέα χρονιά και έβαζε τέρμα στη συζήτηση περί επιστροφής του Τιμούρ Κετσπάγια, για τον οποίο σημείωνε ότι κάποια μέρα θα επιστρέψει στην Ανόρθωση.
 
Η συντριβή από τον Απόλλωνα αναγκάζει τον Ανδρέα Παντελή να  σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο απόλυσης του Ρόνι Λέβι και πρόσληψης του Τιμούρ Κετσπάγια. Για τον ίδιο θα είναι η πιο ασφαλής λύση να πάει με την πετυχημένη συνταγή της πρώτης θητείας του.
 
Το «φάντασμα» του Τιμούρ Κετσπάγια δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται πάνω από το «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ούτε όταν μπήκε στην προσωρινή έδρα της Ανόρθωσης ως αντίπαλος υπό την ιδιότητα του προπονητή του ΑΠΟΕΛ.
 
Ο Γεωργιανός τεχνικός πολύ πιο εύκολα θα επιστρέψει στην Ανόρθωση με τον Ανδρέα Παντελή πρόεδρο. Ο διοικητικός ηγέτης της «Κυρίας» δεν έχει άφθονο χρήμα για να ρίξει στο μεταγραφικό παζάρι και να στήσει από το μηδέν τη νέα Ανόρθωση.
 
Η απόφαση για ριζική αλλαγή του ρόστερ είναι δεδομένη- και επιβεβλημένη επίσης- και ο Παντελή καλείται να πάρει μια σημαντική απόφαση. Να στηρίξει τον Ρόνι Λέβι με το ρίσκο να στηθεί ο ίδιος στον τοίχο σε ενδεχόμενο νέας αποτυχίας την επόμενη περίοδο ή να δώσει τα κλειδιά στον Κετσπάγια ικανοποιώντας την επιθυμία μεγάλης μάζας του κόσμου αλλά και του ιδίου;
 
Οι επόμενες ώρες είναι καθοριστικές για το μέλλον του Λέβι στην Ανόρθωση και οι ενδείξεις δείχνουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει ο Ισραηλινός τεχνικός. Αν ο Παντελή πληρώσει τις 70 χιλιάδες ευρώ που προνοεί η λύση της συνεργασίας με τον Λέβι ο Κετσπάγια θα βρίσκεται πιο κοντά στην επιστροφή του όσο ποτέ άλλοτε από το 2008 μέχρι σήμερα.
 
Η «μαύρη» λίστα
Δεδομένη είναι η απόφαση της διοίκησης για αποχώρηση αρκετών ποδοσφαιριστών. Αν και επισήμως δεν έχει διαρρεύσει ποιοι ποδοσφαιριστές βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα δύσκολα θα επιβιώσουν στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ποδοσφαιριστές όπως οι Αγιλάρ, Καλδερόν, Σάντος και Κολούνγκα, ενώ προβληματισμός υπάρχει και γι’ άλλους παίκτες.
 
Το κύμα φυγής θα είναι αρκετά μεγάλο και πολύ λίγοι ποδοσφαιριστές (μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού) μπορούν να νιώθουν σίγουροι για παραμονή στο «Αντώνης Καρράς».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League