Δεν τέθηκε θέμα Λέβι ή δεν ήθελε Ανόρθωση ο Κετσπάγια

Τα σενάρια για τον πάγκο της Ανόρθωσης αμέσως μετά το τελικό σφύριγμα της ντροπιαστικής εξάρας από τον Απόλλωνα στον ημιτελικό κυπέλλου ήταν εξ αρχής δύο. Ή ο Ανδρέας Παντελή θα πλήρωνε τις 70 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση στον Ρόνι Λέβι και θ’ άνοιγε την πόρτα της επιστροφής στον Τιμούρ Κετσπάγια ή θα στήριζε τον Ισραηλινό για να πορευτούν μαζί με στόχο την ανόρθωση της Ανόρθωσης.
 

 
Διάψευση 336 ώρες μετά
Από τις 26 Απριλίου (ημέρα διεξαγωγής του πρώτου ημιτελικού στο Τσίρειο) πέρασαν 14 βράδια, κοντά στις 336 ώρες για να δοθεί τέλος, δια στόματος Ανδρέα Παντελή, στη φημολογία περί αποχώρησης του Ρόνι Λέβι. Το ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε νωρίτερα, μαρτυρά πως η απόφαση για παραμονή του Ισραηλινού δεν πάρθηκε.
 
Ο πρόεδρος της «Κυρίας» την επόμενη της εφιαλτικής μέρας στο Τσίρειο πήρε σβάρνα τα ραδιόφωνα της Κύπρου. Ρωτήθηκε 4-5 φορές αν υπάρχει θέμα τεχνικής ηγεσίας και όχι μόνο δεν το διέψευσε, αλλά άφησε ορθάνοικτο το θέμα αποχώρησης του Ισραηλινού.
 
«Έχουν περάσει μόνο κάποιες ώρες. Πρέπει να γίνουν κινήσεις για να επαναφέρουν την αξιοπρέπεια της ομάδας. Με την χθεσινή μας εμφάνιση χάσαμε ότι κτίσαμε σε τρεις μήνες. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως στο χθεσινό ρεζίλεμα φέρουν ευθύνες άπαντες», είχε δηλώσει ο Ανδρέας Παντελή, ενώ στο τέλος του αγώνα με την Ομόνοια για την 8η αγωνιστική των play off ο Ρόνι Λέβι έριξε κι άλλο… λάδι στη φωτιά.
 
«Θα σκεφτώ το μέλλον μου, έχω μιλήσει με την οικογένειά μου. Διατηρώ συμβόλαιο με την Ανόρθωση, θα μιλήσω όμως και με τη διοίκηση όσον αφορά το μέλλον μου και θα πάρω τις δικές μου αποφάσεις, να δούμε αν όντως θέλουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω», ήταν η ατάκα του Ισραηλινού. 
 
Το ότι στο μεσοδιάστημα της 26ης Απριλίου (από την ώρα που τελείωσε ο αγώνας με τον Απόλλωνα) μέχρι σήμερα (10/7) όταν ο Ανδρέας Παντελή έβαλε τέλος στο σενάριο αποχώρησης του Λέβι, στην επικαιρότητα βρέθηκε ξανά το όνομα του Τιμούρ Κετσπάγια ήταν απόλυτα φυσιολογικό.
 
Άλλωστε, ο ίδιος ο Παντελή είχε δηλώσει πολλάκις ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια μια μέρα θα επιστρέψει στην ομάδα της Αμμοχώστου. Από την στιγμή που στον διοικητικό θώκο βρίσκεται ο Ανδρέας Παντελή και υπήρχε η πιθανότητα να μείνει ορφανός ο πάγκος της Ανόρθωσης τότε είτε σε στυλ κουτσομπολιού (όπως το αποκάλεσε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης) είτε ως φήμη είτε ως πραγματικότητα το όνομα του Γεωργιανού επανήλθε στο προσκήνιο.
 
 
 

 
Τι στ’ αλήθεια ισχύει;
Η επισημοποίηση της παραμονής Ρόνι Λέβι στον πάγκο της Ανόρθωσης δεν απογοήτευσε τους φίλους της Ανόρθωσης οι πλειονότητα των οποίων εκτιμά απεριόριστα τις ικανότητες του Ισραηλινού και το έργο που επιτέλεσε και στις δύο θητείες του στην ομάδα.
 
Κατακόρυφα ανέβηκε στην εκτίμηση και του Ανδρέα Παντελή από τη μέρα που συνεργάστηκε μαζί του και η απόφαση του ήταν: ή Κετσπάγια ή Λέβι. Ούτε οι 70 χιλιάδες ευρώ της αποζημίωσης έπαιξαν ρόλο στην απόφαση για παραμονή του Ισραηλινού, ούτε το συμβόλαιο που διατηρούσε για τη νέα χρονιά. Και συμβόλαιο να μην είχε θα τον κρατούσε, εφόσον δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για επιστροφή του Κετσπάγια.
 
Αν ο Τιμούρ προτίμησε να μην επιστρέψει στην Ανόρθωση γιατί θέλει να δουλέψει στη Ρωσία (έχει επαφές με μικρομεσαία ομάδα του ρωσικού πρωταθλήματος) ή γιατί θεωρεί ότι παρά την επιστροφή Παντελή δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις το γνωρίζουν μόνο οι δυο τους.
 
Το αν τέθηκε θέμα αποχώρησης του Λέβι ή επιστροφής του Κετσπάγια (όσο και αν διέψευσε κάτι τέτοιο ο Ανδρέας Παντελή η αλήθεια είναι ότι λίγοι πείστηκαν) δεν έχει, πλέον, σημασία.  
 
Το δεδομένο είναι πως ο Λέβι συνεχίζει στον πάγκο της Ανόρθωσης, έχει την στήριξη της μεγαλύτερης μερίδας των οπαδών και του Ανδρέα Παντελή από τον οποίο ζήτησε να ενισχύσουν την ομάδα για να μπορέσει και ο ίδιος να την οδηγήσει εκεί που της αξίζει.
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League