Βλέπει ο Παντελή στο πρόσωπο του Λέβι το νέο Κετσπάγια

Μιλώντας με τον Αντρέα Παντελή όλα αυτά τα χρόνια της αποχής του από τα διοικητικά της Ανόρθωσης -ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια-, όταν τον ρωτούσες για το μυστικό επιτυχίας του Κετσπάγια, στεκόταν πάντα στην υπομονή που έκανε ο ίδιος μαζί του. Υπομονή μέχρι να μάθει μέσα από τα λάθη του ο Γεωργιανός, αλλά και υπομονή μέχρι να φτιάξει την ομάδα όπως την ήθελε.

Ίσως ο Κετσπάγια να είναι ο πιο πετυχημένος προπονητής στην ιστορία της Ανόρθωσης. Δούλεψε στην ομάδα πέντε χρόνια γεμάτα: από τις 30 Δεκεμβρίου 2003 (διαδέχτηκε τον Μιτόσεβιτς) μέχρι την άνοιξη του 2009. Σε αυτά τα πέντε χρόνια η Ανόρθωση κέρδισε δύο πρωταθλήματα και ένα κύπελλο. Τι άλλο έκανε όμως.

Αρχικά παρέλαβε την ομάδα 7η και τερμάτισε στην 5η θέση (σεζόν 2003-04), μένοντας και εκτός Κυπέλλου στα προημιτελικά από τον ΑΠΟΕΛ (0-1, 1-1). Τον επόμενο χρόνο (2004-05) πήρε το πρωτάθλημα. Όμως, τη σεζόν 2005-06 η Ανόρθωση έμεινε εκτός Ευρώπης. Εκεί χρειάστηκε τη στήριξη του Παντελή. Τη σεζόν 2006-07 βγήκε στην Ευρώπη, ως Κυπελλούχος,  όπου ήρθε η 6αρα ως άλλο ένα μάθημα. Και το 2008, πριν μπει στους Ομίλους, έχασε το Κύπελλο από τον ΑΠΟΕΛ.

Ο Παντελή είναι άνθρωπος που εμπιστεύεται τους συνεργάτες του και τους προπονητές. Δεν είναι τυχαίο που σε όλη του την θητεία στην Ανόρθωση, δούλεψε μόνο με τον Κετσπάγια.

Έχει διακρίνει στο  πρόσωπο του Λέβι στοιχεία που θα τον κάνουν το νέο Κετσπάγια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»; Ενδεχομένως…
Αυτό που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου είναι πως κανένας προπονητής δεν έχει στο βιογραφικό του μόνο επιτυχίες. Απλά, στο τέλος της μέρας, κανένας δεν θυμάται τις αποτυχίες, εάν  αυτές είναι πιο λίγες από τις επιτυχίες. Όμως, η αποτυχία είναι τις πιο πολλές φορές σημαντικότατο συστατικό της επιτυχίας.

Το μεγάλο στοίχημα του Παντελή είναι να καταφέρει να πείσει τον κόσμο να πιστώσει τον Λέβι, όπως τον πιστώνει ο ίδιος.

Δειτε Επισης

Προ των πυλών η 7η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ