Ανόρθωση: Τα εννέα «αγκάθια» για Παντελή και Λέβι

Όπως και προ διετίας, η Ανόρθωση θα ξεκινήσει τη νέα ποδοσφαιρική σεζόν με τον προπονητή που είχε στον πάγκο της στο τέλος της προηγούμενης. Το καλοκαίρι του 2015 αυτός ήταν ο Αντρέ Πάους, αυτή τη φορά είναι ο Ρόνι Λέβι. Κοινή παράμετρος στις δύο περιπτώσεις; Η απουσία ευρωπαϊκών υποχρεώσεων.
Ο Ολλανδός την αξιοποίησε στο έπακρο, προκειμένου να φέρει -στο πρώτο μισό της σεζόν- την «Κυρία» σε τροχιά πρωταθλητισμού, στόχος του Ισραηλινού είναι να τον μιμηθεί, αλλά να διατηρήσει την ομάδα σε διεκδικητικό ρόλο για τον τίτλο και σε ευρωπαϊκή τροχιά ως το τέλος της περιόδου.
Ο Πάους «προδόθηκε» από την αναίτια αναθεώρηση (προς τα πάνω) στόχων από τον τότε πρόεδρο Χρίστο Πουλλαΐδη και τη σχεδόν μηδαμινή ενίσχυση στο χειμερινό παζάρι. Ο Λέβι δεν φαίνεται να διατρέχει παρόμοιο κίνδυνο, αλλά για να φτάσει ως τον Ιανουάριο είναι κομβικής σημασίας ν’ αξιοποιήσει στο έπακρο αυτό το καλοκαίρι.
Τι σημαίνει αξιοποίηση; Αποφασιστικό ξεσκαρτάρισμα του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού, έγκαιρη και ποιοτική ενίσχυση, άρτια προετοιμασία.
 
Οι «ναι μεν, αλλά…» και οι «δεν»
Στη δεδομένη χρονική στιγμή απόλυτη προτεραιότητα απολαμβάνει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ. Και, αντίθετα με τις εκτιμήσεις των πολλών, αυτό αποδεικνύεται μια ιδιαίτερα ζόρικη διαδικασία. Την πόρτα εξόδου θα διαβούν οι Καλδερόν, Αγιλάρ, Πελέ και Καμπρέρα, οι οποίοι δεν έκαναν τη διαφορά, αλλά από κει και πέρα αρχίζουν τα προβλήματα.
Η «Κυρία» διατηρεί ως το τέλος του τρέχοντος μήνα οψιόν ανανέωσης με τον Κόπριβετς, αλλά ο Λέβι εκτιμά ότι μπορεί να βρει και καλύτερο (πιο σταθερό) και πιο οικονομικό τερματοφύλακα. Ο Σάντος δεν ήταν αρνητικός, ούτε όμως πρωταγωνιστής. Αν δεν είχε συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν, θα ήταν μάλλον ήδη παρελθόν. Ακριβώς τα ίδια ισχύουν και για τον Κολούνγκα. Για τον Γιαννούλη υπάρχει επίσης οψιόν παραμονής τη νέα περίοδο, ο Λέβι τον «καλοβλέπει» ως εναλλακτική, αλλά θέλει πρώτα να δει πώς θα στελεχωθούν πιο καίρια πόστα.
Ο Ισραηλινός θέλει την παραμονή των Ολιβέιρα, Ζοάο Βίκτορ, Γκάμπριελ και Μίτροβιτς, αλλά πλην του Πορτογάλου οι υπόλοιποι εγείρουν αυξημένες οικονομικές απαιτήσεις. Θεωρείται δεδομένο ότι δεν θα ικανοποιηθούν και οι τρεις, άρα το πόσοι θα συνεχίσουν θα εξαρτηθεί από το αν και πόσο νερό προτίθενται να βάλουν στο κρασί τους.
Αυτές οι φαινομενικά ετερόκλητες εννέα περιπτώσεις στην πραγματικότητα συνδέονται. Για παράδειγμα, αν η Ανόρθωση λύσει χωρίς ιδιαίτερο κόστος κάποια συμβόλαια και βρει αντικαταστάτες με μικρότερες απολαβές, θα έχει μεγαλύτερη άνεση να ικανοποιήσει τις οικονομικές απαιτήσεις βασικών παικτών της.
Υπενθυμίζεται ότι οι Ερέρο, Σιβού, Καλό, Ράγιος, Άλβες έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά, ενώ ο Οικονομίδης και για τη σεζόν 2018/19.
  

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»