Το σήκωσε στη Λευκωσία με δέκα παίκτες ο Απόλλωνας

Κυπελλούχος για ένατη φορά και δεύτερη συνεχόμενη στην ιστορία του ο Απόλλωνας, που κατάφερε να κερδίσει τον ΑΠΟΕΛ με 1-0. Σ’ ένα δυνατό παιχνίδι με καλό ρυθμό, πάθος και ένταση οι «γαλάζιοι» της Λεμεσού επικράτησαν επί της ομάδας της Λευκωσίας με τέρμα του Βινίσιους στο 83’. Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, αν και αγωνιζόταν με ποδοσφαιριστή λιγότερο από το 61’ με την αποβολή του Ντα Σίλβα, κατάφερε με το γκολ του Βραζιλιάνου να κατακτήσει το βαρύτιμο τρόπαιο.


Πάθος, ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα
Καλύτερα ξεκίνησαν το παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, που είχαν τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας με το μέρος τους. Το πρώτο εικοσάλεπτο βρήκε τις δυο ομάδες να φτιάχνουν τις πρώτες τους καλές ευκαιρίες, με τον Απόλλωνα στο 9’ με τον Βινίσιους να κάνει το σουτ και την μπάλα να κοντράρει στο Μοράις και να φεύγει σε κόρνερ, ενώ για τους γηπεδούχους στο 16’ με τον Πιέρο να κάνει το σουτ από το ύψος του πέναλτι και τον Βινίσιους να διώχνει με κεφαλιά σε κόρνερ.

Την τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ είχαν οι «γαλαζοκίτρινοι» στο 21’, με τον Εφραίμ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ να βλέπει την μπάλα να σταματά στο κάθετο δοκάρι της εστίας του Βάλε.

Με το πέρασμα του χρόνου ο Απόλλωνας ανέβασε ο στροφές, φέρνοντας το παιχνίδι στα μέτρα του. Τα δυνατά μαρκαρίσματα ωστόσο, οι συνεχόμενες διακοπές και οι πέντε κίτρινες (δυο για ΑΠΟΕΛ, τρεις για Απόλλωνα), έφεραν και τη «λευκή» ισοπαλία του πρώτου ημιχρόνου.


Αποβολή με Ντα Σίλβα, λύτρωση με Βινίσιους  
Όπως και στο πρώτο μέρος, έτσι και στην επανάληψη οι δυνατές μονομαχίες συνεχίστηκαν, με τον Απόλλωνα στο 61’ να είναι αναγκασμένος να συνεχίσει με παίκτη λιγότερο. Μετά από μαρκάρισμα του Ντα Σίλβα στον Γιαννιώτα, ο Λούκας Σωτηρίου έδειξε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Βραζιλιάνο, για να δει στη συνέχεια την κόκκινη.

Αν και οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν το πάνω χέρι με το αριθμητικό πλεονέκτημα, η ομάδα της Λεμεσού ήταν αυτή που ευτύχησε να δημιουργήσει την καλύτερη ευκαιρία στη συνέχεια, με τον Βασιλείου στο 76’ να πλασάρει τον Πάρντο και ο Μιλάνοφ να διώχνει προ της γραμμής του τέρματος.


Δυο λεπτά αργότερα ο Βινίσιους ήταν ο λυτρωτής του Απόλλωνα, ο οποίος μετά από σέντρα του Ζοάο Πέδρο, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πάρντο.

Στο 83’ οι γηπεδούχοι πλησίασαν στην ισοφάριση με τεράστια ευκαιρία του Μπερτόλιο, που είδε την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βάλε.
 


Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Μιλάνοφ, Μερκής, Ιωάννου, Λάγο, Μοράις, Βινίσιους, Εφραίμ, Γιαννιώτας, Αλωνεύτης, Σωτηρίου
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ: Βάλε, Σακέτι, Ντα Σίλβα, Πέδρο, Χ. Κυριάκου, Παπουλής, Βινίσιους, Σαρδινέρο, Ρομπέρζ, Βασιλείου, Μάγκλιτσα

Δειτε Επισης

Το μήνυμα του Τσέφεριν για το EURO U-17-«Θα γίνουμε μάρτυρες της πρώτης εμφάνισης νέων αστεριών»
Πρεμιέρα για την Εθνική Κύπρου κόντρα στη Τσεχία στο EURO U-17
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Η καρδιά του EURO U-17 χτυπά στην Κύπρο
Βγαίνει μπροστά ο Παπασταύρου-«Δυστυχώς δεν εξελίχθηκε όπως θέλαμε ο τελικός»
Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο