Ανόρθωση: Πισωγύρισμα τριών δεκαετιών!

Το σκηνικό ενός προαναγγελθέντος αποκλεισμού ολοκληρώθηκε χθες στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Στον επαναληπτικό του… αχώνευτου 0-6 στο «Τσίρειο» η Ανόρθωση ολοκλήρωσε με νίκη (1-0) επί του Απόλλωνα την πορεία της στο κύπελλο και ουσιαστικά σε ολόκληρη την αγωνιστική περίοδο, καθώς στις τρεις εναπομένουσες αγωνιστικές πρωταθλήματος δεν υπάρχει γι’ αυτόν το παραμικρό αξιόλογο κίνητρο ή διακύβευμα.
Σε μια σεζόν, η οποία ξεκίνησε εφιαλτικά και απείλησε να τη φέρει ενώπιον ιστορικών χαμηλών στη βαθμολογία, η «Κυρία» έσωσε μεν την παρτίδα (με το πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα), αλλά δεν την κέρδισε. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Ήδη έχουν συμπληρωθεί εννέα χρόνια από τον τελευταίο τίτλο (πρωτάθλημα 2008) που προστέθηκε στην τροπαιοθήκη, ενώ για τρίτο χρόνο στη σειρά ο σύλλογος της Αμμοχώστου απέτυχε να εξασφαλίσει την έξοδό του στην Ευρώπη.
Ο ταπεινωτικός αποκλεισμός από την Γκέφλε το καλοκαίρι του 2013 εξακολουθεί να στοιχειώνει την Ανόρθωση και να παραμένει το τελευταίο παιχνίδι της σε διοργάνωση της UEFA. Για να βρούμε την προηγούμενη φορά που η «Κυρία» είχε απουσιάσει για τόσο μεγάλο διάστημα από το διεθνές στερέωμα, θα πρέπει να γυρίσουμε τρεις δεκαετίες πίσω και δη στην περίοδο 1984-1990, πριν την οποία ο σύλλογος αριθμούσε συνολικά μόλις τέσσερις παρουσίες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Αυτό το πισωγύρισμα έχει φέρει την Ανόρθωση στη 253η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών συλλόγων με μόλις 5.210 βαθμούς, οι οποίοι την ερχόμενη περίοδο -ένεκα της αφαίρεσης των 1.800 από τη σεζόν 2012/13- θα γίνουν 3.410, δηλαδή λιγότεροι κι από τους 3.710 βαθμούς της χώρας μας… Αληθινά χαλεποί καιροί για το πρώτο κυπριακό σωματείο που εισήλθε στην κύρια φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης (όμιλοι Τσάμπιονς Λιγκ 2008/09).
  

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League