Οι λόγοι που χάθηκε το πρωτάθλημα και η άποψη για τον Αυγουστή

Σε δηλώσεις του στον Super Sport FM o πρόεδρος του Απόλλωνα, Νίκος Κίρζη, αναφέρθηκε στους λόγους που ο Απόλλωνας έχασε το πρωτάθλημα αλλά και στην εμπιστοσύνη που έδειξε στον Σωφρόνη Αυγουστή.
 
Τι δεν έκανε καλά ο Απόλλωνας και χάθηκε το πρωτάθλημα;
«Η ομάδα έμεινε μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική στο πρωτάθλημα. Νομίζω είναι καθαρό ότι χάθηκαν αρκετοί βαθμοί στον α΄ γύρο και αυτό στοίχησε. Στον β΄ γύρο και από τότε που ανέλαβε ο Σωφρόνης Αυγουστή κάναμε μια φανταστική πορεία. Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους. Είναι νούμερα απίστευτα καλά. Μας στoίχησε το κακό ξεκίνημα. Σε κάτι που δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι είναι ότι χάσαμε παίκτες κλειδιά σε κρίσιμα σημεία. Αρχικά Μακρίδης, Νουντού και Αγγελή, μετά στα πλέι οφ χάσαμε τους Μπεντόγια και Γκιέ για ασθένειες. Από τον Δεκέμβριο και μετά κανείς δεν μπορεί να έχει παράπονο από την προσπάθεια των παικτών».
 
 
Για την επιλογή Σωφρόνη Αυγουστή…
«Τον Σωφρόνη τον γνωρίζω πολλά χρόνια σαν ποδοσφαιριστή, τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε καθώς ήταν προπονητής της β΄ ομάδας. Η απόφαση ήταν ξεκάθαρη, ότι θέλαμε κάποιον που να ήξερε την ομάδα γιατί πιστεύαμε ότι υπήρχε ποιότητα στην ομάδα. Θέλαμε κάποιον που να βγάλει το 100% και πιστέψαμε ότι στο πρόσωπο του Σωφρόνη θα βρίσκαμε αυτό το άτομο. Και οι δύο πιστεύαμε ότι θα πήγαινε καλά, δεν ξέρω αν πιστεύαμε να πάμε τόσο πολύ καλά. Ένα χαρακτηριστικό του Σωφρόνη είναι ότι ανατρέπει αποτελέσματα. Στην β΄ ομάδα ανέτρεψε πέραν των 20 αγώνων. Αυτό το πνεύμα το μετέφερε και στην ανδρική ομάδα».
 
Αισθάνεστε ότι μπορεί να συνεργαστείτε για πολλά χρόνια με τον Σωφρόνη Αυγουστή;
«Στο Κυπριακό ποδόσφαιρο η λέξη μακροπρόθεσμα δεν υπάρχει. Αν μου λέγατε ότι υπάρχει ένας προπονητής που έχει τα φόντα να είναι στην ομάδα για πολλά χρόνια θα σας έλεγα ότι αυτός είναι ο Σωφρόνης Αύγουστή».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Επιτυχημένη η επέμβαση του Μπρούνο Σάντος
Αντίδραση Άρη για το πρωτόκολλο ΥΠΑΜ και ΚΟΑ-«Εμπόδιο στην ανέλιξη των νεαρών»
Τα εισιτήρια του τελικού κυπέλλου για τους οπαδούς της Ομόνοιας
Οι 40 φιναλίστ ποδοσφαιριστές για την κορυφαία ενδεκάδα της σεζόν
Δημητρίου: Κρίνονται οι κόποι των τελευταίων χρόνων, να δώσουμε το 101% για να τα καταφέρουμε
ΑΕΖ και Απόλλωνας ρίχνουν την αυλαία της 13ης αγωνιστικής
Πέρασαν νικηφόρα την αγωνιστική Εθνικός, Νέα Σαλαμίνα και Οθέλλος
Κατατέθηκε ο οκταμελής συνδυασμός Χατζηστεφάνου στην Ανόρθωση
Αυτές είναι οι ποδοσφαιρίστριες που έλαμψαν στο γυναικείο πρωτάθλημα-Κορυφαίος προπονητής ο Τσιακλής
Βγαίνει μπροστά και αφήνει αιχμές ο ΠΑΣΠ-«Ταφόπλακα στον αθλητισμό»