Ποντικός: «Έχασα το ένα μου μάτι, αλλά κατάφερα να παίξω ποδόσφαιρο»

Καλεσμένος στην εκπομπή «Ολα Μάλε» του SUPER SPORT FM 104.0 ήταν ο παλαίμαχος άσος της Ομόνοιας, Γιαννάκης Ποντικός, ο οποίος μίλησε για το περιστατικό που σημάδεψε τη ζωή του, την καριέρα του στο τριφύλλι και την προπονητική του καριέρα

«Ήταν μια άτυχη στιγμή, ένα λάθος. Ήταν μια πιθανότητα ένα στο εκατομμύριο να συμβεί. Ήταν 2 Σεπτεμβρίου και παντρευόταν μια ξαδέλφη μου που την αγαπούσα πολύ. Ήμουνα στον γάμο και έγινε ένα επεισόδιο στον γάμο και εγώ στεναχωρήθηκα πολύ. Πήρα το αυτοκίνητο από το Δασάκι να πάω στην Ορμήδεια. Πήγα σιγά, σιγά και το μυαλό μου ήταν σε αυτά που έγιναν. Όταν πήγα Ορμήδεια βρήκα έναν φίλο μου και πήγαμε Λάρνακα για ένα ποτό. Όταν επιστρέφαμε μπήκαμε στον αυτοκινητόδρομο. Πήγαινα σιγά, σιγά, οδηγούσα και είχε αυτοκίνητο σταματημένο στον δρόμο, χτύπησα ελάχιστα πάνω και πήγε γυαλί στο μάτι μου. Συνέχισα και σταμάτησα. Έτρεχε αίμα. Μπήκαμε σε ένα ταξί και πήγαμε νοσοκομείο. Άρχισαν τα χειρουργεία. Στις 3-4 μέρες κατάλαβα ότι ήταν σοβαρά τα πράγματα. Πήγα Ισραήλ και μου είπαν να το αφαιρέσω γιατί θα μπορούσε να τυφλωθώ. Επέστρεψα και έκανα τη εγχείρηση στον Ποταμίτη στη Λεμεσό. Έχασα την όραση στο δεξί μου μάτι. Ο γιατρός μου είπε ότι θα παίξεις μπάλα. Μετά από ένα μήνα δεν έβρισκα την μπάλα. Όμως έπαιξα, ανεβάσαμε τον Όλυμπο Ξυλοφάγου και ανεβήκαμε κατηγορία».
 

 
Για την Ομόνοια: «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι καλύτερη. Η Ομόνοια δεν είναι μυστικό πέρασε και περνά δύσκολες στιγμές. Είναι τόσο μεγάλη η δύναμη της Ομόνοιας, δίνει τόση δύναμη ο κόσμος που πιστεύω ότι θα έρθει σιγά, σιγά εκεί που πρέπει. Θα αρχίσει η Ομόνοια να μυρίζει Ομόνοια. Εγώ στεναχωριέμαι να βλέπω την Ομόνοια σε αυτό το χάλι. Το πρωτάθλημα χωρίς Ομόνοια είναι μίζερο, είναι απαραίτητη η καλή Ομόνοια».
 
Για το πώς έφυγε από την Ομόνοια: «Πήγαμε προετοιμασία με τον Νικοδήμοφ και όλοι ήταν τσακωμένοι. Εμένα ήταν το παιδικό μου όνειρο να πάω στην Ομόνοια και σαν να και πήγα στρατό, ένιωθα την ομάδα. Είπα στον Κλέιτο Ερωτοκρίτου και του είπα μόλις πάμε Κύπρο θέλω να φύγω, δεν τα αντέχω αυτά. Μόλις επιστρέψαμε ο προπονητής προσπάθησε να με καλοπιάσει. Πήγα και στον κ. Σεραφείμ και του είπα ότι θέλω να φύγω, μου είπε όχι. Η κουβέντα ψιθυρίστηκε και με πήραν από τον Απόλλωνα. Τους είπα να πάρουν τηλέφωνο τον κ. Σεραφείμ. Η Ομόνοια ζήτησε 60 χιλιάδες για να πάω υποσχετική προκειμένου να πουν όχι και στο τέλος ο Απόλλωνας πλήρωσε. Συμφώνησα και 3 χιλιάδες λίρες τον μήνα. Ήρθε ο κ. Μουσκάλης και μου είπε 3 χιλιάδες είναι πολλά, 2 εν καλά σου και του είπα εντάξει».
 
Για την προπονητική του καριέρα: «Αν μου δοθεί η ευκαιρία στην πρώτη κατηγορία θα τα καταφέρω. Πιστεύω στον εαυτό μου. Αν δεν τα καταφέρω θα σταματήσω. Έκανα μια Ακαδημία στην περιοχή της Ορμήδειας με την οποία ασχολούμαι. Τώρα είμαι ελεύθερος προπονητής, αύριο κάτι μπορεί να έχουμε. Η Ακαδημία μας είναι για παιδιά 5-12 χρόνων. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αν δεν μπούμε γήπεδο μια μέρα θα αρρωστήσουμε. Η πιο εύκολη κατηγορία να δουλέψει κάποιος προπονητής είναι η πρώτη. Στις μικρές κατηγορίες οι παίκτες είναι χαμηλού επιπέδου. Αυτά που εσύ θέλεις να κάνεις δεν θα τα καταλαβαίνουν οι παίκτες. Επειδή η πρώτη κατηγορία είναι πιο επαγγελματική. Προκαλώ κάποιους προπονητές α΄ κατηγορίας να δουλέψουν σε μικρότερες κατηγορίες».
  
 
 
 

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους