Έβγαλε κόκκινη στον ΚΟΑ για το γήπεδο της Λεμεσού ο Γενικός Ελεγκτής

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως τα πράγματα πήραν το δρόμο τους για την κατασκευή του γηπέδου της Λεμεσού στην ετήσια έκθεση του για τα οικονομικά του ΚΟΑ για το 2016 ο Γενικός Ελεγκτής, ζητά γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ζητά από τα σωματεία της Λεμεσού, Απόλλωνα, Άρη και ΑΕΛ να ξεκαθαρίσουν ποιο θα είναι το αναμενόμενο κόστος του έργου που πρέπει να συνάδει με την απόφαση για κόστος μέχρι το 15 εκ, ενώ για ακόμη μια φορά εγείρει το θέμα της άνισης μεταχείρισης της κρατικής ενίσχυσης την ίδια ώρα που αναμένεται η γνωμάτευση από τον Έφορο Κρατικών Ενισχύσεων και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Επιπρόσθετα ο Γενικός Ελεγκτής θέτει θέμα για τις εγγυήσεις του κράτους για τη σύναψη δανείου για την κατασκευή του γηπέδου από τα σωματεία αφού σημειώνει πως πρώτα πρέπει να ψηφιστεί από τη Βουλή και ακολούθως να υπογραφεί η σχετική συμφωνία για σύναψη δανείου.

Τέλος ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης θεωρεί πως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα θέματα που προκύπτουν από τη μίσθωση της γης, ενώ όλες οι σχετικές συμφωνίες θα πρέπει να είναι σύννομες και να συνάδουν μεταξύ τους και παράλληλα σημειώνει πως θα αναμένει πλήρη συμμόρφωση του ΚΟΑ με τα θεσμοθετημένα κριτήρια και τους σχετικούς κανονισμούς που διέπουν τις επιχορηγήσεις χωρίς παρεκκλίσεις.

Ζητά εξηγήσεις και για τις 300 χιλιάδες προς την ΑΕΚ για την ΑΡΕΝΑ

Όσον αφορά την επιχορήγηση για το ΑΕΚ Αρένα ο Γενικός Ελεγκτής αναμένει πλήρη συμμόρφωση του ΚΟΑ με τα κριτήρια και τους κανονισμούς για τις επιχορηγήσεις. «Ζητήσαμε από τον ΚΟΑ όπως ενημερώσει την Υπηρεσία μας με τους λόγους για τους οποίους εγκρίθηκε και καταβλήθηκε η επιχορήγηση ύψους €300.000, ως ειδική απόφαση πολιτικής του προς το Σωματείο ΑΕΚ, ενώ φαίνεται να μην ακολουθήθηκαν οι νενομισμένες διαδικασίες του άρθρου 17, αναφορικά με τις συμβάσεις του Νόμου που προβλέπει για τη Ρύθμιση των Διαδικασιών Σύναψη Δημοσίων Συμβάσεων και για Συναφή Θέματα του 2016», σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής.
 

Δειτε Επισης

Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της