Πρώτα διάσημος ποδοσφαιριστής, τώρα οδηγός αγώνων

Ο Φαμπιέν Μπαρτέζ υπήρξε στην εποχή του ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στον κόσμο και έπαιξε – μεταξύ άλλων – στην Ολυμπίκ Μαρσέιγ, στη Μονακό και στη Μάντστεστερ Γιουνάιτεντ. Επίσης ο 45χρονος πρώην Γάλλος διεθνής με τη χαρακτηριστική φαλάκρα και το ξυρισμένο κεφάλι έχει αναδειχθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει κατακτήσει το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ.

Τώρα συνεχίζει να πατάει γκάζι, όχι όμως στο χορτάρι αλλά στις πίστες των μηχανοκίνητων αθλημάτων, καθώς σήμερα θα συμμετέχει για τρίτη φορά στον μαραθώνιο αγώνα ‘’24 Ωρες του Λε Μαν’’ με την ομάδα του πρώην οδηγού της Formula 1, Ολιβιέ Πανί.

Ο Μπαρτέζ ανήκει στο πλήρωμα μίας Ligier – Gibson 600 ίππων, της οποίας η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα. Όπως δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Auto Bild, «είχα πάντα ένα πάθος για τα αυτοκίνητα. Είναι φανταστικό, να νιώθεις τόση δύναμη κάτω από το σώμα σου». Ο Γάλλος αποκάλυψε επίσης, ότι τον έχει βοηθήσει πολύ στην καριέρα του στα μηχανοκίνητα αθλήματα η εμπειρία του από το ποδόσφαιρο, λέγοντας ότι «γνωρίζω, πώς να παίρνω τα πάντα από τον εαυτό μου. Και αυτό είναι το ζητούμενο. Επίσης προπονούμαι σκληρά και κολυμπώ πολύ».

Ο πρώην ποδοσφαιριστής κρέμασε τα γάντια του το 2007 και ένα χρόνο αργότερα έκανε ντεμπούτο ως οδηγός αγώνων στο Κύπελλο Porsche Carrera Cup, ενώ το 2013 κατέκτησε το γαλλικό Πρωτάθλημα GT.

 

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr

Δειτε Επισης

Το νέο «χρυσό συμβόλαιο» του Λαμίν Γιαμάλ που θα έχει ετήσιες αποδοχές 15 εκατ. ευρώ
Χρυσώνουν με πετροδόλαρα τον Μπρούνο Φερνάντες-Δίνει 200 εκατομμύρια η Αλ Χιλάλ στον πορτογάλο σταρ
«Ήρθα στην Παρί για να κερδίσω το πρώτο της Champions League»
H επόμενη ημέρα του Μόντριτς περιλαμβάνει την Σουόνσι
Ο Λεβαντόφσκι ανακοινώνει διάλειμμα από την εθνική Πολωνίας
Παρουσίασε τον Αντσελότι η εθνική Βραζιλίας
Σε επαφές με τον Γκάκπο βρίσκεται η Μπάγερν Μονάχου
Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επέκταση του συμβολαίου του Γιαμάλ μέχρι το 2031
Επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ και είναι διαθέσιμος για μόλις 40 εκατομμύρια o Ράσφορντ
Ενδιαφέρον από Ατλέτικο, Μπέτις και Γιουβέντους για τον Άντονι