«Η ΑΕΛ μου χρωστούσε 8.000 - Υπέγραψα προσύμφωνο με τον ΑΠΟΕΛ»

Για τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην ΑΕΛ και τον τρόπο που αποχώρησε μίλησε στον Super Sport FM και την εκπομπή «Όλα Μάλε» ο Άθως Χρυσοστόμου.
 
Γι’ αυτούς που τον βοήθησαν: «Η αιτία να παίξω ποδόσφαιρο ήταν ο Κώστας Μαλέκκος και ο Ανδρέας Μιχαηλίδης. Από την πρώτη στιγμή πίστεψαν σε μένα και τους ευχαριστώ πολύ».
 
Για τα πρώτα βήματα: «Στην ΑΕΛ άρχισα από τις Ακαδημίες. Ήταν η ομάδα μου. Μετά έφυγα για κάποιους λόγους και δεν μπορώ να πω ότι είναι η ομάδα μου. Τώρα η ομάδα μου είναι αυτή που αγωνίζομαι, αυτή που με πληρώνει. Με ανέβασε στην πρώτη ομάδα ο Πανίκος Ορφανίδης και έκανα προπονήσεις.
 
Με την πρόσληψη του Ανδρέα Μιχαηλίδη τραυματίστηκε ο Λεωνή και κάναμε μεταγραφή τον Ανδρέου από την Αλκή. Τότε πήγαμε προετοιμασία. Εγώ προσπάθησα να δείξω πράγματα στον προπονητή μου. Τον ήξεραν από πριν τον Μιχαηλίδη. Από τα φιλικά μου έδινε χρόνο και έδειξα ότι μπορώ.
 
Τότε έκανα παρέα με τον Κώστα Μαλέκκο ο οποίος έμενε μαζί μου περισσότερα ώρα στις προπονήσεις και μου έκανε σουτ. Χάσαμε στην πρεμιέρα από την ΑΕΚ και μου είπε ο Μαλέκκος ετοιμάσου να παίξεις από βδομάδας. Ήρθε το παιχνίδι με τον Διγενή και ο προπονητής δεν μου μίλησε καθόλου.
 
Πάμε στο ξενοδοχείο και με φώναξε ο κ. Μιχαηλίδης. Με ρώτησε αν είμαι έτοιμος. Παίξαμε με τον Διγενή στο Τσίρειο και κερδίσαμε 6-1. Μετά ισοπαλία με τον Εθνικό και μετά ντέρμπι με την Ανόρθωση, έκανα το καλύτερο μου παιχνίδι. Νικήσαμε 2-1 με γκολ των Μαλέκκου και Σέμποκ».
 
Για την αποχώρησή του από την ΑΕΛ: «Μετά τον τελικό του 2004 και την ήττα από την ΑΕΚ εγώ δέχθηκα μεγάλη κριτική. Ο Κωνσταντή και ο Γαρπόζης το ίδιο. Ο Γαρπόζης και ο Κωνσταντή έφυγαν για την Ελλάδα. Έμεινα εγώ. Τα πυρά συνεχίστηκαν.
 
Δεχθήκαμε τα γκολ από δυο στατικές φάσεις. Τότε άλλαξε ο πρόεδρος. Η ΑΕΛ μου χρωστούσε 8 χιλιάδες λίρες και μου είπε αν θέλεις να φύγεις να μας χαρίσεις τα λεφτά. Του είπα πως με διώχνετε έτσι. Μου είπε ότι αυτή είναι η πολιτική, τα χάρισα όλα και έφυγα.
 
Πήγα στο Αιγάλεω και δεν έπαιξα. Έπρεπε να φύγω από την ΑΕΛ. Έπρεπε να μείνω στην Κύπρο, σίγουρα θα ενδιαφέρονταν άλλες μεγάλες ομάδες. Ήταν ένα μεγάλο λάθος να πάω στην Ελλάδα».
 
 
Για την επιστροφή του στην Κύπρο (μετά από την παρουσία στο Αιγάλεω τη σεζόν 2005-06): ««Όταν θα επέστρεφα από την Ελλάδα είχα πρόταση από ΑΠΟΕΛ και Ένωση και προτίμησα το ΑΠΟΕΛ. Υπόγραψα προσύμφωνο. Ήταν μόνο ο Μορφής τότε. Πήρα ένα αρκετά καλό συμβόλαιο και το βράδι στην συνεδρία θα επικυρωνόταν για να έβαζα μια τυπική υπογραφή το πρωί. Με πήρε ο κ. Ηλιάδης και μου είπε ότι είχαμε πρόβλημα και αντιδράσεις στο συμβούλιο για τον λόγο ότι παλιότερα έβρισα τον πρόεδρο και τους οπαδούς όταν φορούσα την φανέλα της ΑΕΛ. Με οπαδούς μπορεί να είχα αντιπαράθεση αλλά με προέδρους δεν ήρθα ποτέ σε αντιπαράθεσε. Φάνηκε εντάξει ο κ. Ηλιάδης. Μου έδωσε μια αποζημίωση και έμεινα χωρίς ομάδα. Τότε έπεσε η Αλκή β΄ κατηγορία με προπονητή τον Τάσο Κυριάκου. Με ρώτησε αν ενδιαφέρομαι, πήγα εκεί και βγήκαμε πρώτη κατηγορία. Μετά πήγα στον Ερμή όταν ανέλαβε ο Λούκας Φανιέρος».
 

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους