Απορρίφθηκε με κασέ 160.000, ήρθε με 300.000

Μία ενδιαφέρουσα ιστορία που αφορά τον Μίκαελ Ποτέ αναφέρει σε κείμενό του στην εφημερίδα «Goal» ο αθλητικογράφος, Ανδρέας Μαύρος.
 
Όπως αναφέρει, ο επιθετικός από το Μπενίν το καλοκαίρι του 2014 – όταν είχε λήξει το συμβόλαιό του με την Ντιναμό Δρέσδης – είχε προταθεί σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΛ, προτού καταλήξει τελικά στην Ομόνοια.
 
«Είχε προταθεί στον ΑΠΟΕΛ, αλλά το βιογραφικό του σημείωμα πήγε κατευθείαν στον κάλαθο των αχρήστων. Είχε κριθεί, βλέπετε, με βάση την αξιολόγηση, ότι δεν πληρούσε τα κριτήρια για να επωμισθεί το βάρος στη γραμμή κρούσης. Και ας ερχόταν στον σύλλογο με κασέ 160.000 ευρώ» σημειώνεται για την απόρριψη του Ποτέ από τον ΑΠΟΕΛ το 2014.
 
Στη συνέχεια γίνεται αναφορά και στην «πόρτα» που δέχθηκε από την ΑΕΛ. «Ο τότε προπονητής της λεμεσιανής ομάδας, Ιβάιλο Πέτεφ, σκιαγράφησε το αγωνιστικό προφίλ του δυναμικού στράικερ, κρίνοντας πως είχε το αγωνιστικό υπόβαθρο για να δώσει τις δέουσες λύσεις. Το πράσινο φως που άναψε ο Βούλγαρος τεχνικός αίφνης έγινε κόκκινο, καθώς ο Ρούι Τζούνιορ, που εκτελούσε χρέη τεχνικού διευθυντή, τον απέρριψε».
 
Έτσι, ο Μίκαελ Ποτέ το 2014 βρέθηκε στην Ομόνοια του Κώστα Καϊάφα. Οι επιδόσεις του με τους πράσινους (17 γκολ σε 29 παιχνίδια), έφεραν τη μεταγραφή του στην τουρκική Αντάνα Ντεμίσπορ, με τους πράσινους να βάζουν στα ταμεία τους κοντά στις 230.000 ευρώ.
 
Δύο χρόνια αργότερα και αφού πέτυχε συνολικά 47 τέρματα στην Τουρκία – την πρώτη σεζόν ήταν πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος – επέστρεψε στο κυπριακό πρωτάθλημα για να φορέσει τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ.
 
Της ομάδας που το καλοκαίρι του 2014 τον είχε απορρίψει. Τρία χρόνια αργότερα, όμως, ο Ποτέ θα βρεθεί στον Αρχάγγελο με το συμβόλαιό του να προνοεί 300 χιλιάδες το χρόνο. Θυμίζουμε ότι – σύμφωνα και με τις πληροφορίες του «Goal» - το 2014 είχε προταθεί έχοντας κασέ 160 χιλιάδες ευρώ.
 

Δειτε Επισης

Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη