«Δεν θέλω απλά να φαίνομαι ωραίος στους παίκτες, θέλω το Γιουρόπα Λιγκ!»

Στον Super Sport FM μίλησε ο προπονητής της ΑΕΛ, Μπρούνο Μπαλταζάρ, ο οποίος μίλησε για τους στόχους του στην ομάδα της Λεμεσού, τις θετικές γνώμες που έχουν οι ποδοσφαιριστές του για τον ίδιο, τη φυγή του Ρόμο και το σκάουτινγκ για το χαρακτήρα των μεταγραφικών στόχων.
 
Ο τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων έδειξε ότι διαθέτει το χιούμορ και ανάφερε ότι στόχος της ΑΕΛ στη φετινή ευρωπαϊκή πορεία είναι η κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ… και αφού μίλησε πιο ρεαλιστικά έθεσε ως στόχο την είσοδο στους ομίλους.
 
 
Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Μετά από ένα μικρό διάλειμμα αρχίζουμε προετοιμασία»
 
Ποιοι οι στόχοι και τα όνειρα στο νέο ξεκίνημα: «Όνειρα έχουμε πολλά. Είναι σημαντικό να ονειρεύεσαι αλλά πάντα τα πόδια πρέπει να είναι στο έδαφος. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Θα είναι μεγάλη και σκληρή σεζόν. Κρατήσαμε 16-17 ποδοσφαιριστές και φέραμε άλλους 5-6. Αυτό ήταν το πλάνο. Σαφώς και έχουμε κάποια προβλήματα αλλά προβλήματα έχουν όλοι. Είμαστε επαγγελματίες και θα βρούμε λύσεις. Υπάρχει αρμονία, είμαι αισιόδοξος και ενθουσιασμένος».
 
Αν είναι ευχαριστημένος για τις μεταγραφές και το μπάτζετ που έχει στην διάθεση του: «Είμαι ευχαριστημένος. Προφανώς δεν έχουμε το μεγαλύτερο μπάτζετ. Σίγουρα με λεφτά φέρνει καλούς παίκτες αλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά. ΑΝ ήταν έτσι η Μάντσεστερ Σίτι θα έπρεπε να έπαιρνε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο. Είναι μεγάλη βοήθεια το καλό μπάτζετ αλλά το πιο σημαντικό είναι η δουλειά. Δεν θα κρυφτώ πίσω από τοι μπάτζετ. Θα ήθελα τον Ρονάλντο και τον Μέσι αλλά είμαι ευχαριστημένος από τις μεταγραφές. Εκτός από την αξία εξετάζω και τον χαρακτήρα τους. Έφαγα πολλές ώρες στα τηλέφωνα για να μάθω για τον επαγγελματισμό τους και ξέρουν που έρχονται».
 
Πόσες μεταγραφές θα κάνετε από εδώ και πέρα και σε ποιες θέσεις: «Έχουμε ακόμη 1-2 θέσεις ακόμη ανοιχτές. Ήξερα πριν έρθω στην ΑΕΛ ότι έπρεπε να κάνουμε αρκετές προσθαφαιρέσεις. Θέλουμε ακόμη 1-2 μεταγραφές. Ποτέ δεν τελειώνει η μεταγραφική περίοδος. Μπορεί να έρθει μια καλή περίπτωση ποδοσφαιριστή. Για την Ευρώπη είμαστε έτοιμοι, τώρα είναι περίπου 80% συμπληρωμένο το ρόστερ. Είμαι εντάξει και νιώθω έτοιμος. Θα κρατήσουμε κάποιες θέσεις ανοικτές, ίσως προκύψει κάπoια καλή περίπτωση».
 
Είστε ικανοποιημένος για τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας: «Ο Μπρούνο Μπαλταζάρ δεν μπορεί να κάνει θαύματα. Έχουμε προβλήματα όπως όλες οι ομάδες αλλά το πιο σημαντικό είναι να βρίσκεις τις λύσεις. Το θέμα είναι να έχεις καλή επικοινωνία σε καθημερινή βάση με την διοίκηση. Είναι ένας λόγος που είμαι αισιόδοξος για την ερχόμενη σεζόν. Αν αρχίσουμε να έχουμε καλά αποτελέσματα, είναι γιατί υπάρχει σωστή επικοινωνία ανάμεσα σε τεχνική ηγεσία και διοίκηση».
 
Ποιοι είναι οι στόχοι της ΑΕΛ την ερχόμενη σεζόν: «Πρέπει να κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Πρέπει να πάμε στα πλέι οφ και μετά θα δούμε τι θα κάνουμε. Θα είναι ένας δύσκολος δρόμος, δεν θέλω να αποκαλύψω το όνειρο μου».
 
Οι στόχοι στην Ευρώπη: «Θα μοιραστώ μαζί σου το όνειρο μου. Θέλω να κατακτήσω το Europa League. Ο ρεαλιστικός μου στόχος είναι να προκριθούμε στους ομίλους. Πρέπει όμως να περάσουμε πρώτα τους προκριματικούς γύρους και θα κοιτάζουμε παιχνίδι με παιχνίδι, είναι σημαντικό να έχουμε και καλές κληρώσεις».
 
Αν μαθαίνει ελληνικά: «Ξέρω κάποιες λέξεις, είναι δύσκολη γλώσσα. Προσπαθώ να μάθω κάποια πράγματα».
 
Αν τον προβληματίζει το σύντομο διάστημα ξεκούρασης: «Είναι καλό για κάθε έναν να έχει περισσότερο χρόνο για να χαλαρώνει. Είμαστε στην Ευρώπη και αυτό είναι σημαντικό, είναι καλός λόγος για να αρχίσουμε νωρίς. Αγωνιούμε να αρχίσουμε προετοιμασία και να παίξουμε παιχνίδια στην Ευρώπη».
 
Για το γεγονός ότι οι παίκτες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια γι’ αυτόν: «Κάνω την δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Μαθαίνω κάθε μέρα και με τους παίκτες και με την διοίκηση και με όλους. Θέλω να φτάσω στο καλύτερο επίπεδο. Είναι σημαντικό να ξέρω ότι παίκτες νιώθουν αυτά για μένα. Δεν θέλω απλά να φαίνομαι ωραίος στους παίκτες αλλά θέλω κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος. Ξέρω ότι αυτά αλλάζουν στο ποδόσφαιρο και δεν είναι στόχος τα κομπλιμέντα».
 
Για την αντικατάσταση του Ρόμο από τον Βοζίνια: «Ο Ρόμο έκανε φανταστική σεζόν αλλά η ΑΕΛ δεν τελειώνει. Του εύχομαι τα καλύτερα. Τον γνωρίζω τον Βοζίνια. Είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας στην β΄ κατηγορία της Πορτογαλία, είναι διεθνής και έχει εμπειρίες. Είναι διαφορετικού στυλ τερματοφύλακα, παίζει πολύ με τα πόδια, είναι φανταστικός άνθρωπος και φανταστικός τερματοφύλακας».
 
Για τους Μπενίτεθ και Κουκούλα: «Είναι δύο γρήγοροι ποδοσφαιριστές, ήταν μέρος της ιδέας που έχουμε για το παιχνίδι μας. Είναι δύο πολλές καλές επιλογές στα άκρα μας μας. Είναι έμπειροι παίκτες. Είναι δύο διαφορετικοί παίκτες αλλά θα δώσουν τον δυναμισμό και την επιθετικότητα στα άκρα της επίθεσης».
 
Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους φιλάθλους της ΑΕΛ: «Είμαστε τίποτα χωρίς αυτούς. Όλοι είναι σημαντικοί. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε την ΑΕΛ πολύ δυνατή. Τους χρειαζόμαστε. Γνωρίζω πως πωλούνται τώρα τα εισιτήρια διαρκείας, μπορούμε να ξεπεράσουμε τον περσινό αριθμό των εισιτηρίων. Πρέπει να συνεχίσουμε μαζί. Τους έχουμε ανάγκη, θέλουμε την στήριξη τους και τους περιμένουμε στο γήπεδο».
 
 

Δειτε Επισης

Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους