Τεϊσέιρα: Ο μπακ που πιάνει πέναλτι! (video)

Η φυσική του θέση είναι στο δεξί άκρο της άμυνας, η αντίστοιχη του στόπερ του είναι επίσης οικεία, αλλά ο Αντρέ Τεϊσέιρα (το έκτο θερινό απόκτημα της ΑΕΛ) έχει αποδείξει πρόσφατα ότι εν ανάγκη μπορεί ν’ ανταποκριθεί -και μάλιστα επιτυχώς- στα καθήκοντα (και) του τερματοφύλακα.
Στις 2 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της β’ κατηγορίας στην Πορτογαλία, η Άβες φιλοξένησε τη Λεϊσόες. Η οικοδέσποινα άνοιξε νωρίς το σκορ, όμως έμεινε με δέκα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και δέχθηκε την ισοφάριση λίγο μετά τα μισά του β’ ημιχρόνου. Στο 89’ ο τερματοφύλακας της Λεϊσόες αποβλήθηκε και η Άβες κέρδισε πέναλτι. Δεδομένου ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν πραγματοποιήσει και τις τρεις αλλαγές τους, ο επιθετικός Φάταϊ ξεκίνησε να φορά τα γάντια για να υπερασπιστεί την εστία της ομάδας του.
«Ζήτησα από τον προπονητή (σ.σ. Φιλίπε Κοέλιο) να δώσει σε μένα την άδεια. Ήμουν σίγουρος. Ο Σιλβέριο, ο οποίος είχε παίξει στη Φαμαλισάο με τον Ζοάο Πέδρο, μου είπε ότι συνήθιζε να σκοράρει στη δεξιά πλευρά του τερματοφύλακα. Έπεσε σε αυτήν και απέτρεψα το γκολ. Ήταν τεράστια η χαρά, οι συμπαίκτες μου με αποθέωσαν, αλλά μόνο μετά το τέλος του αγώνα και την είσοδο στα ντους κατάλαβα τι είχε συμβεί. Δέχτηκα πολλές αγκαλιές και πολλά μηνύματα για το επίτευγμά μου. Είναι μια κατάσταση που δεν προκύπτει κάθε μέρα, αλλά θα ήμουν πιο ικανοποιημένος, αν είχα πετύχει το νικητήριο τέρμα για τη Λεϊσόες», δήλωσε ο 24χρονος δεξιός μπακ, ο οποίος στις ακαδημίες της Πόρτο είχε επιχειρήσει να παίξει ως τερματοφύλακας με τραγικά αποτελέσματα, αφού είχε σπάσει την κλείδα του! «Έκτοτε δεν ήθελα να πάω ξανά στο τέρμα, αλλά απέναντι στη Λεϊσόες μου ήλθε αυθόρμητα, πίστευα ότι μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα και όλα πήγαν καλά».
 
Δείτε την απόκρουση του Τεϊσέιρα:

  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»
Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό