«Με καπνισμένες κάννες απέναντι στην ΑΕΚ!»

Μια μέρα μετά τη συμπλήρωση 11 χρόνων από το 1-1 με τον Απόλλωνα στο ΓΣΠ και την πρόκριση στο β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ (σ.σ. ένα από τα σημαντικότερα αποτελέσματα του συλλόγου στην Ευρώπη) η Κορκ Σίτι ευελπιστεί να γράψει απόψε ξανά ιστορία επί κυπριακού εδάφους -τούτη τη φορά εις βάρος της ΑΕΚ.
Η ουσιώδης διαφορά μεταξύ των δύο περιπτώσεων είναι ότι το 2006 οι Ιρλανδοί είχαν έλθει να υπερασπιστούν το 1-0 του α’ αγώνα, ενώ απόψε καλούνται να το ανατρέψουν. «Είμαστε εδώ για να νικήσουμε! Ήμασταν απογοητευμένοι με το πρώτο παιχνίδι και πιθανώς τους δείξαμε κάπως υπερβολικό σεβασμό, αλλά τώρα θα βγούμε με όλες τις κάννες μας καπνισμένες! Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο, ιδίως σε αυτή τη ζέστη, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε!», έδωσε το σύνθημα ο Καρλ Σέπαρντ.
 
«Πρέπει όλα να μας πάνε καλά»
«Έχουμε ρυθμό κι ενέργεια, αλλά πρέπει να είμαστε συμπαγείς. Θα είμαστε σίγουρα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις, με τον τύπο των παικτών που διαθέτουμε, αλλά θα είναι δύσκολο. Όταν παίζεις με ομάδα με πέντε διεθνείς που έχουν υψηλότερο επίπεδο από σένα, πρέπει να πιάνεις τη μέγιστη απόδοση. Χρειάζεσαι να σου πάνε όλα καλά. Φυσικά θα το επιχειρήσουμε και θα έχουμε συγκεκριμένο πλάνο, αλλά θα είναι δύσκολο. Δεν υπάρχει λόγος να κρυβόμαστε», συμπλήρωσε ο Τζον Κόλφιλντ.
Ο προπονητής των Ιρλανδών φορούσε ποδοσφαιρικά παπούτσια στη μοναδική ανατροπή της ευρωπαϊκής ιστορίας της Κορκ: το 1993 μετά από εκτός έδρας ήττα με 2-3 από την ουαλική Κουμπράν Τάουν επικράτησε εντός έδρας με 2-1 με γκολ τον Τζόνι Γκλιν και Πατ Μόρλεϊ.
 
Επιστροφή Μπένετ
Σε σύγκριση με το παιχνίδι στο «Τέρνερς Κρος» στην ενδεκάδα της Κορκ επιστρέφει ο 35χρονος στόπερ Άλαν Μπένετ, ο οποίος ξεπέρασε τραυματισμό και αγωνίστηκε απέναντι σε Μπρέι Γουόντερερς. Είναι από τους «επιζώντες» της πρόκρισης επί του Απόλλωνα και μια σημαντική προσθήκη για τη νεανική Κορκ (24 χρόνια μ.ό. στον α’ αγώνα) απέναντι στην έμπειρη ΑΕΚ (30 χρόνια μ.ό.).
Ο άλλος «επιζών» είναι ο τερματοφύλακας Μαρκ ΜακΝάλτι, ο οποίος ήταν μεν στην αποστολή, αλλά δεν χρησιμοποιήθηκε απέναντι στους «γαλάζιους» της Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου
BINTEO: Το πέναλτι που κέρδισε η Πάφος μέσω VAR και το γκολ που έφερε την έκρηξη
ΒΙΝΤΕΟ: To εντυπωσιακό κορεό της Ομόνοιας με τα τρόπαια της ομάδας τους
Μπήκε στο γήπεδο με τη φανέλα της Πάφου ο Χριστοδουλίδης-Χαιρέτησε τους οπαδούς με το μικρό φίλο της Ομόνοιας
Πρόεδρος για απαγόρευση μετακίνησης οπαδών: Προμηνύονται εξελίξεις, έχουμε συγκεκριμένες προσεγγίσεις (vid)
Οι ενδεκάδες Ομόνοιας και Πάφου στον μεγάλο τελικό Κυπέλλου