ΑΕΚ: «Εγκλήματα» και τιμωρία!

Στο έβδομο ευρωπαϊκό παιχνίδι της τρέχουσας σεζόν σταμάτησε το αήττητο σερί της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ. Το εκτός έδρας 3-1 απέναντι στη Βικτόρια Πλζεν δυσχεραίνει σε σημαντικό βαθμό την προσπάθεια πρόκρισης στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο το μεγαλύτερο κρίμα είναι πως επρόκειτο για μια ήττα που οι Λαρνακείς θα μπορούσαν να είχαν αποφύγει φεύγοντας από την Τσεχία ακόμη και με τη νίκη!

Οι ευκαιρίες γι’ αυτήν δεν έλειψαν, αλλά οι «κιτρινοπράσινοι» τις άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτες και το τίμημα γι’ αυτό ήταν βαρύ. Την ερχόμενη Πέμπτη στην «ΑΕΚ-Αρένα» η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιακέθ θα πρέπει για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία της να ανατρέψει ήττα με διαφορά δύο τερμάτων.
 
Μοιραίος Τριτσκόφσκι
Η ΑΕΚ μπήκε στο παιχνίδι με τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και επιβραβεύτηκε γι’ αυτό μόλις στο 8’, όταν από τα πόδια των Τομάς και Λαρένα η μπάλα έφτασε στον Τριτσκόφσκι, το σουτ του οποίου απέκρουσε ασταθώς ο Χρούσκα, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος (κι αμαρκάριστος) Ακοράν να σπρώξει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία.

Με τη συμπλήρωση 15 λεπτών ο Τριτσκόφσκι πέρασε και τον Χρούσκα, όμως ο Χάγεκ σταμάτησε προ της γραμμής τέρματος το πλασέ του. Η Βικτόρια απείλησε για πρώτη φορά με τον Μπάκος, ο οποίος αστόχησε ελάχιστα σε τετ α τετ με τον Κολίνας (27’), αλλά στο 29’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι κι από εκεί στα δίχτυα της ΑΕΚ για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα οι Λαρνακείς θα έπρεπε να είχαν ανακτήσει το προβάδισμα: μετά από φάουλ του Λαρένα ο Χρούσκα απέκρουσε ασταθώς την κεφαλιά του Τριτσκόφσκι, ο οποίος στην επαναφορά έστειλε εξ επαφής την μπάλα άουτ! Η μπάλα τιμώρησε τους «κιτρινοπράσινους στο 36’, όταν ο Κόλαρ βρέθηκε αμαρκάριστος στην περιοχή και έδωσε προβάδισμα στη Βικτόρια…
 
Αψυχολόγητος Λαμπάν
Στην επανάληψη οι Τσέχοι αναλώνονταν σε μια ανούσια υπεροχή, ως τα μισά του β’ ημιχρόνου την καλύτερη ευκαιρία για γκολ είχε χάσει ο Τριτσκόφσκι (σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων στο 65’), ωστόσο στο 73’ οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να διευρύνουν το προβάδισμά τους: σε εκτέλεση κόρνερ ο Λαμπάν πήγε με προτεταμένο το χέρι να μαρκάρει τον αντίπαλο, βρήκε την μπάλα και το αδιαμφισβήτητο πέναλτι αξιοποίησε ο Μπάκος για το δεύτερο προσωπικό τέρμα του (74’).

Ο Ιντιάκεθ αντέδρασε περνώντας διαδοχικά στον αγώνα τους Τέτε, Χέφελ και Μυτίδη, προκειμένου η ΑΕΚ να βρει το δεύτερο εκτός έδρας γκολ, ωστόσο εύκολα πουλήματα της μπάλας στο χώρο του κέντρου έφεραν τη Βικτόρια με πολύ καλύτερες προϋποθέσεις απέναντι στην εστία του Κολίνας.

ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ (4-2-3-1): Χρούσκα - Ρέζνικ, Χούμπνικ, Χάγεκ, Λιμπέρσκι - Χοράβα, Χροσόβσκι - Πίλαρ (63’ Κόπιτς), Κόλαρ, Ζέμαν (84’ Τσέρμακ) - Μπάκος (77’ Ρέζνιτσεκ).
ΑΕΚ (3-4-3): Κολίνας - Μουρίγιο, Μόισοφ, Καταλά - Ακοράν, Αντωνιάδης (74’ Τέτε) - Τρουγιόλς, Λαμπάν (82’ Χέφελ) - Λαρένα, Τομάς (86’ Μυτίδης) - Τριτσκόφσκι.
Κίτρινες: Κόλαρ / Τρουγιόλς, Λαμπάν, Μόισοφ
 

Δειτε Επισης

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Μάντζιος από την απόδοση της Εθνικής Κύπρου
Πετρίδης για επαφές με επενδυτές: Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς δεν έχουν ναυαγήσει
Απαντά στη Βασιλείου ο Κρις Τριανταφυλλίδης για το οίκημα του ΑΠΟΕΛ-«Ατυχέστατη αρνητική παρένθεση»
Ισόπαλο το φιλικό παιχνίδι για την Εθνική Κύπρου
Εκτός έδρας φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων
Μεταγραφικός «πυρετός» στην Ανόρθωση-Ανακοίνωση και Τάντι
H ενδεκάδα της Εθνικής για το παιχνίδι με την Βουλγαρία
Στην Ζρίνσκι και επίσημα Σούσιτς
Πάνε Ολλανδία οι κυπελλούχοι-Μετρούν αντίστροφα για τη νέα σεζόν
Έκλεισε και Κατελάρη η Ανόρθωση-Η διάρκεια του συμβολαίου του