Ιστορική στιγμή, ο Ολυμπιακός κέρδισε ξανά στην Α' κατηγορία!

Το πρώτο του τρίποντο, μετά την επιστροφή στην Α’ κατηγορία, πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την ισοπαλία (1-1) στο Μακάρειο με τον Απόλλωνα, κέρδισε εκτός έδρα τον Εθνικό με 2-1 στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Οι μαυροπράσινοι έφθασαν τους πέντε βαθμούς, ενώ ο Εθνικός έμεινε με τρεις. Το πιο σημαντικό για την ομάδα της Λευκωσίας είναι ότι απέδειξε για άλλη μία φορά ότι μπορεί να παλέψει για να διαψεύσει όσους θεωρούν ότι είναι το πρώτο φαβορί για τη διαβάθμιση.
 

 

Η ομάδα της Λευκωσίας ήταν καλύτερη από τους Αχνιώτες σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις προθέσεις τους από νωρίς, με τον Τόρες να στέλνει μήνυμα στο 3’ με κεφαλιά όμως αστόχησε. Στο 10’ ήρθε η στιγμή για να «καρφώσει» την μπάλα στα δίχτυα του Μπογκατίνοφ, μετά από σέντρα του Σαμάρα, για να γίνει το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έλεγξε με άνετο τρόπο το προβάδισμα του στο πρώτο ημίχρονο και μάλιστα μπορούσε να διευρύνει το υπέρ του αποτέλεσμα. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία, στο 18’, ο Κάστρο με δυνατό σουτ σημάδεψε το δοκάρι.
 

Ο Εθνικός έχοντας το σε βάρος του αποτέλεσμα μπήκε με επιθετικές διαθέσεις στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφερε στο 52’ να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, όταν ο Κιπιάνι έκανε την μπαλιά και ο Πιντσέλι με δυνατό σουτ έκανε το 1-1.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε γρήγορα τη μοναδική στιγμή που αδράνησε η άμυνά του και επανήλθε άμεσα, καταφέρνοντας λίγο αργότερα να πάρει ξανά κεφάλι στο σκορ. Στο 60’ ο Παχίπης έφυγε στην αντεπίθεση και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Κάστρο ο οποίος με μία πανέμορφη λόμπα νίκησε τον Μπογκατίνοφ κάνοντας το 2-1.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, αφού ο Εθνικός δεν βρήκε λύσεις να αντιδράσει στη συνέχεια. Οι λίγες ευκαιρίες που βρήκε ήταν είτε άστοχες, είτε σταμάτησαν στον τερματοφύλακα των μαυροπράσινων, Ίσλι Χίντι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Σκόρερ:
10’ Τόρες, 61’ Κάστρο / 52’ Πιντσέλι
Κίτρινες: Αρέστη
Συνθέσεις:
Εθνικός (Γ. Εγκωμίτης):
Μπογκατίνοφ, Φιλίποφ, Χάτζιαρος, Κυπριανού (85′ Ηλία), Σικάρσκι, Ενέσκου (78′ Αρέστη), Πιντσέλι, Κιπιάνι, Παπαγεωργίου, Ντόβμπνια, Χαραλάμπους (67′ Γκαβρίλα)
Ολυμπιακός (Χ. Μιχαήλ): Χίντι, Πουγιούκας, Σαμάρας, Σωτηρίου, Χριστοφίδης, Πολυκάρπου, Παχίπης, Κάστρο, Τόρες (90′ Μενελάου), Μιγκελίτο, Πεχλιβάνης (46′ Σεραφείμ) 

Δειτε Επισης

«Μιλάς του κόσμου, δίνει λεφτά και κλαίει γιατί φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη θέση»
Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο