Τέτοιο διπλό μόνον ο Ολυμπιακός!

Ήταν χρονικά το πρώτο αποτέλεσμα που έδειξε ότι η τέταρτη αγωνιστική θα εξελιχθεί στη (μέχρι τώρα) πιο ενδιαφέρουσα του πρωταθλήματος. Στην αναμέτρηση των δύο σωματείων που το καλοκαίρι είχαν απαγορευτικό μεταγραφών, ο Ολυμπιακός ήταν ο θριαμβευτής, καθώς επικράτησε 2-1 του Εθνικού στο Δασάκι της Άχνας.
Πέραν των βαθμών, των εντυπώσεων και της αυτοπεποίθησης που έδωσε η συγκεκριμένη νίκη υπήρξε ιδιαίτερη και για ακόμη ένα λόγο, ο οποίος δεν έχει αναδειχθεί. Ήταν μια επιτυχία με εντονότατο κυπριακό άρωμα για τους «μαυροπράσινους», οι οποίοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με επτά Κύπριους και το ολοκλήρωσαν με οκτώ!

Οι Χριστοφίδης, Σωτηρίου, Πουγιούκκας, Σαμάρας, Πολυκάρπου, Πεχλιβάνης και Παχίπης επελέγησαν από τον Χρύση Μιχαήλ στο αρχικό σχήμα, ενώ ως αλλαγές πέρασαν οι Σεραφείμ (αντί του Πεχλιβάνη), Καπαρτής (αντί του Παχίπη) και Μενελάου (αντί του Τόρες). Την ίδια στιγμή ο Εθνικός ξεκίνησε τον αγώνα με επτά αλλοδαπούς και με ισάριθμους τον τελείωσε. Οι συγκρίσεις αναπόφευκτες…

Στο πρόσφατο αρχείο του κυπριακού πρωταθλήματος υπάρχουν αναμετρήσεις, στις οποίες στο αρχικό σχήμα της ομάδας που εν τέλει νίκησε υπήρχαν επτά ή περισσότεροι Κύπριοι ποδοσφαιριστές, όπως π.χ. τα Άρης-Δόξα 4-3 στις 15.05.2016 (10 Κύπριοι στην ενδεκάδα της «ελαφράς ταξιαρχίας»), ΑΕΛ-Πάφος 1-0 στις 07.05.2016 (8 Κύπριοι στην ενδεκάδα του λεμεσιανού συλλόγου), Δερύνεια-Ερμής 2-1 στις 10.03.2012 (8 Κύπριοι στην ενδεκάδα της Αναγέννησης) ή το Άρης-Νέα Σαλαμίνα 1-2 στις 18.05.2014 (7 Κύπριοι στην ενδεκάδα των «ερυθρολεύκων»).

Όπως όμως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό και μόνον από τις ημερομηνίες, επρόκειτο σε όλες τις περιπτώσεις για αδιάφορα παιχνίδια προς το τέλος της α’ ή της β’ φάσης του εκάστοτε πρωταθλήματος και όχι για αγώνες ύψιστης βαθμολογικής σημασίας, όπως ο προχθεσινός στο Δασάκι…
 

Δειτε Επισης

Κορυφώνεται η αγωνία για τον πρωταθλητή-Η προσοχή στραμμένη σε ΓΣΠ και Αρένα
ΒΙΝΤΕΟ: Μπούκαραν στη συνέντευξη Τύπου και... τρέλαναν τον Ηλία Χαραλάμπους οι παίκτες του
ΒΙΝΤΕΟ: Με φωτοβολίδες, πυροτεχνήματα και συνθήματα «έκαψαν» τη Λευκωσία οι οπαδοί της Ομόνοιας 29Μ
Το σήκωσε η Ομόνοια Αραδίππου και ανεβαίνει επίσημα με Ομόνοια 29Μ και ΕΝΠ
Λύση συνεργασίας Ανόρθωσης με Thioune-Χάρισε μέρος των δεδουλευμένων του
Ανακοίνωσε εισιτήρια για τους δυο τελευταίους αγώνες η Ανόρθωση-«Αυτά τα sold out… θα είναι μόνο για μας»
Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές στα ντέρμπι των πλέι οφ και τα παιχνίδια του δεύτερού ομίλου
Ζητά εκ νέου την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από εκπρόσωπος στην ΚΟΠ ο πρόεδρος της Apollon Ladies
Το πρόγραμμα της 13ης και 14ης αγωνιστικής στον δεύτερο όμιλο
Η θέση της Πάφου για τα συμβόλαια Ικόκο και Τάνκοβιτς