Η Ανόρθωση έκλεψε τη χαρά της ΑΕΚ στο 91’! (vid)

Το ντέρμπι κορυφής της έκτης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα CYTA έληξε χωρίς νικητή, ωστόσο το 1-1 στην «ΑΕΚ Αρένα» είχε πολύ έντονη γεύση νίκης για την Ανόρθωση και πολύ έντονη γεύση ήττας για την ΑΕΚ. Τόσο επειδή διαμορφώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όσο κι επειδή ο σκόρερ της ισοφάρισης, όπως διαμαρτυρήθηκαν στην ΑΕΚ, φάνηκε να ευρισκόταν σε θέση οφσάιντ.

Η μοιρασιά τερμάτισε μεν το σερί δύο ηττών των «κιτρινοπράσινων», οι οποίοι ωστόσο βάσει της εμφάνισης στο δεύτερο μέρος άξιζαν τη νίκη, ενώ κράτησε αήττητη και στο +4 στην κορυφή την Ανόρθωση, η οποία πλέον μετρά 10 παιχνίδια πρωταθλήματος δίχως νίκη απέναντι στην ΑΕΚ (0-2-8)!
 
Πολλά νεύρα, λίγη μπάλα
Μέχρι την ανάπαυλα το ντέρμπι δεν έδρεψε δάφνες ποιότητας. Στο μεγαλύτερο διάστημά του κυρίαρχα στοιχεία ήταν οι δυνατές (έως σκληρές) μονομαχίες, τα νεύρα και τα λάθη, τα οποία κράτησαν το ρυθμό χαμηλά και ελαχιστοποίησαν τις αξιόλογες στιγμές. Οι κλασικές ευκαιρίες έλαμψαν δια της απουσίας τους.
 
1-0 σε φάση διαρκείας
Η ΑΕΚ ξεκίνησε καλύτερα το δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να είχε ανοίξει το σκορ στο 54’ (Τολμές), στο 56’ (Τολμές), στο 69’ (Ακοράν) ή στο 74’ (Τριτσκόφσκι), αλλά το έπραξε στο 77’ σε μια φάση διαρκείας: ο Τολμές πήρε την μπάλα εντός περιοχής, δέχτηκε μπλοκ στο σουτ του, ο Τέτε ακολούθως ανατράπηκε από τον Σίλντενφελντ, η μπάλα στρώθηκε στον Τριτσκόφσκι, το σουτ του εξοστρακίστηκε πάνω στο σώμα του Αρούς και στην επαναφορά ο Τολμές την έστειλε στα δίχτυα!
 
Οι αλλαγές του Λέβι
Ο Λέβι, ο οποίος είχε περάσει ήδη στον αγώνα τους Καμαρά και Καλό, έριξε στο παιχνίδι και τον Ματθαίου στο 88’. Τρία λεπτά αργότερα ο νεαρός τον δικαίωσε, καθώς από δική του σέντρα ο (αφύλακτος στο δεύτερο δοκάρι) Καμαρά κάρφωσε με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα διαμόρφωσε μεν το τελικό αποτέλεσμα, ωστόσο -σύμφωνα με τους γηπεδούχους- δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς τη στιγμή της σέντρας ο επιθετικός της «Κυρίας» ήταν εκτεθειμένος…
ΑΕΚ (3-4-3): Κολίνας - Μουρίγιο, Μόισοφ, Καταλά - Ακοράν, Λαρένα, Λαμπάν, Τέτε (77’ Αντωνιάδης) - Τομάς (90’ Μπόλιεβιτς), Χέφελ (59’ Τριτσκόφσκι) - Τολμές.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Αρούς - Σιβού, Ντουγκλάο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς - Βίκτορ, Οικονομίδης (88’ Ματθαίου) - Παλάνκα (55’ Καμαρά), Ράγιος, Σισέ (71’ Καλό) - Άλβες.


 

Δειτε Επισης

Απόλυτα ικανοποιημένος δηλώνει ο Μάντζιος από την απόδοση της Εθνικής Κύπρου
Πετρίδης για επαφές με επενδυτές: Οι συζητήσεις με τους Αμερικανούς δεν έχουν ναυαγήσει
Απαντά στη Βασιλείου ο Κρις Τριανταφυλλίδης για το οίκημα του ΑΠΟΕΛ-«Ατυχέστατη αρνητική παρένθεση»
Εκτός έδρας φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων
Μεταγραφικός «πυρετός» στην Ανόρθωση-Ανακοίνωση και Τάντι
H ενδεκάδα της Εθνικής για το παιχνίδι με την Βουλγαρία
Στην Ζρίνσκι και επίσημα Σούσιτς
Πάνε Ολλανδία οι κυπελλούχοι-Μετρούν αντίστροφα για τη νέα σεζόν
Έκλεισε και Κατελάρη η Ανόρθωση-Η διάρκεια του συμβολαίου του
Εμπλέκουν Κούσιο για την προεδρία της ΚΟΠ-Ασταμάτητη η ονοματολογία για το διάδοχο του Γιώργου Κούμα