Βόμβα από Facebook-Χακάρανε τους λογαριασμούς 29 εκατομμυρίων χρηστών

Οι χάκερ που εκμεταλλεύτηκαν ένα κενό ασφαλείας στο Facebook, το οποίο αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου, έκλεψαν τα προσωπικά δεδομένα περίπου 29 εκατομμυρίων χρηστών, πολύ λιγότερων απ' όσο πίστευαν αρχικά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η πλατφόρμα.

Σύμφωνα με το Facebook οι δράστες κατάφεραν να κλέψουν τα ονόματα και τις προσωπικές επαφές 15 εκατομμυρίων προσώπων, καθώς και άλλες πληροφορίες από άλλα 14 εκατομμύρια λογαριασμούς. Όταν ανακάλυψε το πρόβλημα, στις 28 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία θεωρούσε ότι είχαν παραβιαστεί 50 εκατομμύρια λογαριασμοί.

Σε αυτούς τους 29 εκατομμύρια λογαριασμούς, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στο όνομα χρήστη, στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ή στον αριθμό του τηλεφώνου του, αν αναφερόταν στο προφίλ του. Προς το παρόν παραμένει άγνωστη η ταυτότητα των δραστών. Σχεδόν από τους μισούς από αυτούς τους λογαριασμούς (14 εκατομμύρια) οι χάκερ κατάφεραν να συγκεντρώσουν πολύ περισσότερες πληροφορίες για τους χρήστες: είχαν πρόσβαση στο φύλο τους, στην "κατάστασή" τους όσον αφορά την ύπαρξη κάποιου ερωτικού δεσμού τους, στο επίπεδο εκπαίδευσής τους, στην ημερομηνία γέννησής τους, στον τόπο κατοικίας τους, στην εργασία τους, αλλά επίσης και στις ιστοσελίδες που επισκέπτονται και στις επαφές τους. Δεν διαπιστώθηκε πάντως να έχουν κλαπεί προσωπικά μηνύματα ή οικονομικά δεδομένα.

Σε ένα εκατομμύριο λογαριασμούς οι χάκερ δεν κατάφεραν να διεισδύσουν στα προσωπικά στοιχεία των χρηστών.

Το Facebook διευκρίνισε ότι συνεργάζεται με την ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) που συνεχίζει τις έρευνες και ότι οι αρχές του έχουν ζητήσει να μην αποκαλυφθούν άλλες λεπτομέρειες.

Η μετοχή του Facebook υποχώρησε κατά 2,6% όταν ανακοινώθηκε η παραβίαση, στα τέλη Σεπτεμβρίου. Σήμερα, μετά τη νέα ανακοίνωση, έχανε περίπου 1%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ