«Στον ΑΠΟΕΛ δεν βγήκαν οι μεταγραφές, η Ομόνοια δύσκολα θα πρωταγωνιστήσει»

Το παιχνίδι της Εθνικής στη Σλοβενία σχολίασε στον «Active» (107.4 &102.5) και την εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» ο Νίκος Παναγιώτου.

Ο Κύπριος προπονητής αναφέρθηκε, επίσης, στις κυπριακές ομάδες και πώς βλέπει το πρωτάθλημα μέχρις στιγμής.

Πώς περιμένει το παιχνίδι της Εθνικής απέναντι στην Σλοβενία: «Είναι μια ομάδα η οποία δεν πήρε βαθμό μέχρι στιγμής και την είχαμε κερδίσει τον προηγούμενο μήνα. Αγωνίζεται με 4-2-3-1 και τον ίδιο σχηματισμό μαζί μας. Ελπίζω να βρεθούμε σε καλή μέρα να κερδίσουμε, να παρουσιαστούμε όπως πρέπει και να μας φύγει η αγωνία και το άγχος της τελευταίας θέσης. Το παραμικρό λάθος που κάνουμε σ’ αυτό το επίπεδο το πληρώνουμε. Πρέπει να πάρουμε πάνω από το 8 με βάση το10. Έχουμε την ποιότητα και τις λύσεις αλλά χωρίς το αποτέλεσμα τα άλλα όλα χάνονται. Νομίζω ότι οι πρώτοι που το θέλουν είναι οι διεθνής μας».

Αν πιστεύει ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε τόσο μικρό διάστημα σε δύο παιχνίδια οι διεθνείς: «Οι διεθνείς πάντα δέχονται πολύ αυστηρή κριτική. Αυτά τα παιδιά έχουν φιλοδοξίες και αυτό φαίνεται. Οι περισσότεροι βρίσκονται σε μια ηλικία που μπορούν να κάνουν μια καλή καριέρα. Για να διακριθούν πρέπει είτε μέσω της ομάδας τους, είτε μέσω της Εθνικής. Και όπως εξελίσσονται τα πράγματα η μόνη διέξοδός τους είναι η Εθνική ομάδα».

Αν νομίζει ότι πρέπει να πιστέψουν περισσότερο στον εαυτό τους: «Πρέπει να σηκώσουν το ανάστημά τους. Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτε, ούτε σε ταλέντο, ούτε σε ποδοσφαιρική παιδεία. Οποιαδήποτε κούραση αν έχουν πρέπει να την υπερπηδήσουν με το ταλέντο και τη θέληση τους, ούτως ώστε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Τι πρέπει να προσέξει η ομάδα μας απόψε: «Την όλη αμυντική της λειτουργία, και δεν εννοώ μόνο την άμυνα αλλά όλη την ομάδα. Νομίζω ότι θα σκοράρουμε αλλά το θέμα είναι να βελτιώσουμε την κατοχή της μπάλας. Εκεί είναι το πρόβλημα μας, πρέπει να κρατήσουμε την κατοχή της μπάλας γιατί όταν κρατάς την μπάλα ηρεμείς και ξεκουράζεσαι».

Ποιοι θα είναι οι παίκτες κλειδιά σήμερα: «Η απουσία των Λαΐφη και Χάμπου θα είναι εμφανέστατη, καθώς η ποιότητα τους είναι δεδομένη, αλλά νομίζω ο Μερκής με την εμπειρία του θα μπορέσει να βοηθήσει και να δώσει λύσεις. Ο Πιέρος μπορεί σίγουρα να κάνει την διαφορά αλλά η ραχοκοκαλιά της ομάδας είναι η μεσαία γραμμή, εκεί πρέπει να δώσουμε το βάθος».

Πώς βλέπει το πρωτάθλημα μας, μέχρι στιγμής: «Η ΑΕΛ είναι εκπληκτική έκανε 5 στα 5. Ο Απόλλωνας κτυπάει και στα δύο ταμπλό και τα πάει περίφημα. Με την ΑΕΚ προβληματίζουμε γιατί δεν ξέρω αν μπορεί να ανταπεξέλθει και στα δύο ταμπλό. Είναι δεδομένο ότι έχει την ποιότητα. Ανόρθωση και ΑΠΟΕΛ δεν άρχισαν καλά, ειδικά ο ΑΠΟΕΛ μας έχει συνηθίσει σε διαφορετικές εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν βγήκαν οι μετεγγραφές της ομάδας. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η Νέα Σαλαμίνα, αρνητική εντύπωση κάνει η ομάδα της Πάφου αναλογουμένου το τι ξόδεψε και τι ξόδεψαν οι υπόλοιποι που βρίσκονται εκεί. Την Αλκή την περίμενα ότι θα ήταν ο αδύναμος κρίκος αναλόγως και του προϋπολογισμού που έχει. Για την Δόξα ξεχώρισε η μεγάλη νίκη που έκανε στο ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ μέτρησε έξι πόντους. Τώρα με τις δώδεκα ομάδες έχουν ξεφύγει τα εύκολα παιχνίδια. Από την Ομόνοια περίμενα περισσότερα, έφερε καλούς ποδοσφαιριστές αλλά δεν κατάφερε να βγάλει αυτά που θέλει. Έχει φτιάξει το ανασταλτικό κομμάτι, εκεί που έβγαζε αρκετά προβλήματα. Το βασικό της πρόβλημα είναι στον ανασταλτικό κομμάτι, αν μπορέσει να το διορθώσει θα πάει καλύτερα. Ωστόσο την Ομόνοια την έχουμε μάθει να έχει πρωταγωνιστικούς στόχους αλλά φέτος δύσκολα θα την δούμε να πρωταγωνιστεί».

Αν θα το δούμε σύντομα να επιστρέφει στους πάγκους: «Είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θα ήθελα να επιστρέψω. Μπορεί να λέω κάτι με παράπονο αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Ο Νίκος ο Παναγιώτου είναι Κύπριος όπως και άλλοι συνάδελφοι και πολλές φορές στα μάτια των διοικούντων δεν είναι αυτό που ψάχνουν, ψάχνουν ξένα διαβατήρια. Δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα από κανένα. Από εκεί και πέρα είμαι ένας άνθρωπος που δεν έμαθα στα εύκολα και μου αρέσουν τα δύσκολα. Θα συνεχίσω να παρακολουθώ ποδόσφαιρο γιατί είναι αυτό που μου αρέσει να κάνω. Ο Θεός είναι μεγάλος».

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα