Ντάνκαν στο CNNTurk: Εποικοδομητική η στάση της τουρκικής πλευράς στο Κραν Μοντανά

Ζήτημα κλειδί χαρακτήρισε το ζήτημα των υδρογονανθράκων για την Ανατολική Μεσόγειο, ο Βρετανός Υπουργός υπεύθυνος για θέματα Ευρώπης και Αμερικής Άλαν Ντάνκαν, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο CNNTurk ότι μπορεί να μετατραπεί σε ευκαιρία για την Κύπρο. 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε ενόψει της επίσκεψής του στην Τουρκία για να παρευρεθεί στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Κωνσταντινούπολης, ο Βρετανός Υπουργός είπε πως “αν το θέμα των υδρογονανθράκων, αντί για πρόβλημα, μπορούμε να το μετατρέψουμε σε ευκαιρία, μπορεί να βγει κάτι θετικό”. “Θα είναι μια πολύ καλή οικονομική πηγή για όλο το νησί και θα διασφαλίσει ευημερία. Αν μπορεί να διαμοιραστεί, μπορεί να διαμοιραστεί και η ευημερία. Επομένως, εγώ πιστεύω ότι πρέπει να μετατραπεί σε μια θετική υποδομή και ασφαλώς πρέπει αυτό να έχει απήχηση και στις πολιτικές διαπραγματεύσεις". 

Για το Κυπριακό είπε ότι “το Ηνωμένο Βασίλειο πάντα είχε ένα ρόλο διευκόλυνσης και στήριξης των διαπραγματεύσεων”. “Εγώ προσωπικά ήμουν και στις διαπραγματεύσεις στο Κραν Μοντάνα. Η στάση της τουρκικής πλευράς σε αυτές τις διαπραγματεύσεις ήταν πολύ εποικοδομητική. Μπορώ να πω ότι στεναχωρήθηκα που δεν υπήρξε αποτέλεσμα”, ανέφερε. 
 
Πηγή ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Πάει για το διπλό κόντρα στον ΑΠΟΕΛ η Πάφος FC με €20 ΔΩΡΕΑΝ Στοίχημα στη Fonbet
«Όταν επέστρεψα σπίτι είδα αμέσως στην τηλεόραση το τρελό παιχνίδι μας με την Μπαρτσελόνα»
Ο Μαρτσίνιακ άρχοντας του τελικού μεταξύ του Ολυμπιακού και του ΟΦΗ
Μήνυμα Τάισον σε Βιεϊρίνια-«Σε ευχαριστώ που μου έμαθες να αγαπώ αυτή την ομάδα»
Πυρά στον πρόεδρο της ΚΟΠ από Δημοσθένους-«Το μεγαλύτερο λάθος μου ότι τον έβαλα κουμπάρο»
Εμπλοκή της Σίτι στην τελειωμένη μεταγραφή Βιρτς στην Μπάγερν-Συμφωνία των Άγγλων με την Λεβερκούζεν
Σάλος με τους διαλόγους του VAR στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ για το χέρι του Φερμίν-«Ευτυχώς θεέ μου»! (vid)
Ξεσπάθωσε πρώην αντιπρόεδρος του ΑΠΟΕΛ κατά Πετρίδη-Αφήσαμε 1,5 εκατομμύρια χρέος, σήμερα είναι 50»
Πώς θα λειτουργήσουν οι επενδυτές στον ΑΠΟΕΛ-Ανέλυσε το πλάνο ο Νίκος Κουγιάλης
Διεξάγονται τρία μεγάλα ντέρμπι-Στόχος η δεύτερη θέση για Άρη και ΑΕΚ