Όταν ο «Θεός» Ντιέγκο υποκλίθηκε στην Τούμπα!

Στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Κυπέλλου UEFA της σεζόν 1988-89, ο Δικέφαλος βρήκε στον δρόμο του τη Νάπολι του Μαραντόνα, του Καρέκα, του Αλεμάο. To 1-0 του πρώτου παιχνιδιού, οδήγησε κάτι παραπάνω από 45.000 κόσμο στο γήπεδο της Τούμπας προκειμένου να... σπρώξει τον ΠΑΟΚ να πετύχει ένα μικρό θαύμα. 

Η άφιξη και η παραμονή της Νάπολι στη Θεσσαλονίκη έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Την ημέρα του αγώνα, στις 6 Οκτωβρίου η Τούμπα γέμισε ασφυκτικά, δυόμισι ώρες πριν την έναρξη, με τους οπαδούς να δημιουργούν μία «κολασμένη» ατμόσφαιρα. Όταν βγήκε ο Μαραντόνα για προθέρμανση και ξεκίνησε να κάνει κόλπα με τη μπάλα, άκουσε το πλήθος να τον αποδοκιμάζει.

Το γκολ του Καρέκα βέβαια στο 17΄, μείωσε στο ελάχιστο τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες όμως του Ρίνους Ίσραελ, κάθε άλλο παρά τα παράτησαν. Ενδεικτικό είναι πως μέχρι το 60ο λεπτό ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει 16 κόρνερ (!), με την πίεση του προς τα καρέ της Νάπολι να είναι τεράστια. Τελικά, στο 17ο κόρνερ στο 64ο λεπτό, ο Σκαρτάδος πήδηξε πιο ψηλά από όλους μέσα στην περιοχή των Ιταλών και «έγραψε» το 1-1, που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Εκείνο -ωστόσο- που θυμούνται οι περισσότεροι μέχρι και σήμερα δεδομένου πως η εικόνα έκανε το γύρο του κόσμου, σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν η Νάπολι κέρδισε κόρνερ μπροστά στη Θύρα 4.

Ο Μαραντόνα που πήγε να το εκτελέσει δέχτηκε πάσης φύσεως αντικείμενα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να δοθεί συνέχεια στο παιχνίδι. Με τα πολλά τα κατάφερε, όμως οι συγκεκριμένες εικόνες συνοδεύτηκαν από πολλά σχόλια στα ευρωπαϊκά τηλεοπτικά δίκτυα. 

Με τη λήξη του αγώνα, πάντως, ο Μαραντόνα χειροκρότησε τους οπαδούς του ΠΑΟΚ! Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του στον ρεπόρτερ της RAI, δευτερόλεπτα μετά το τέλος του παιχνιδιού κι αφού χάρισε τη φανέλα του στον Κυριάκο Αλεξανδρίδη: «Έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα! Δεν μπορούσαμε να βρούμε καθόλου ρυθμό. Ακόμα και γι’ αυτούς (σ.σ. παίκτες του ΠΑΟΚ) ήταν δύσκολο. Θα μπορούσαν να τα πάνε ακόμα καλύτερα».

Δειτε Επισης

Διαφήμιση της Ντιλέτα Λεότα κόπηκε λόγω «σεξουαλικού» περιεχομένου
Ο Ντι Μαρία ενημέρωσε την Μπενφίκα ότι θα φύγει μετά το Κύπελλο Πορτογαλίας
Επιπλέον 15.000 οπαδοί της Τότεναμ χωρίς εισιτήριο θα φτάσουν στο Μπιλμπάο για τον τελικό του Europa
Το τεράστιο συμβόλαιο που προσφέρει η Άρσεναλ στον Γιόκερες
Ξεσπά η μητέρα του Σάλα κατά του προέδρου της Ναντ-Κάνει λόγο για ψυχρό χειρισμό
Επιβεβαιώνεται το ενδιαφέρον για Τσιμίκα η Λιντς
Ξεπέρασε τον Ντι Στέφανο στην πρώτη του σεζόν στη Ρεάλ o Eμπαπέ
Αυτοκτόνησε ο Άγιαξ και χαρίζει το πρωτάθλημα στην Αϊντχόφεν
Η Ρεάλ έκλεισε τον Χάουσεν-Στα 60 εκατομμύρια το deal με την Μπόρνμουθ
Ευχάριστα νέα για τον Αβονίγι-Βγήκε από το τεχνητό κώμα