Εθνική: Όπως άρχισε, έτσι τέλειωσε!

Την τρίτη ήττα της σε έξι αγωνιστικές και την πρώτη στο ΓΣΠ γνώρισε η Κύπρος στην αυλαία της φάσης των ομίλων του Πρωταθλήματος Εθνών. Όπως και στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε, και αυτή τη φορά με 2-0, από τη Νορβηγία.

Η ομάδα του Λαρς Λάγκερμπακ τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου και προβιβάζεται, ενώ η αντίστοιχη του Ραν Μπεν Σιμόν πλασαρίστηκε τρίτη και για να μην υποβιβαστεί στην τέταρτη κατηγορία, θα πρέπει αύριο το Μαυροβούνιο να ηττηθεί με το ίδιο ή μεγαλύτερο σκορ από τη Ρουμανία.
 
Επισφράγιση ανωτερότητας
Ο Ραν Μπεν Σιμόν παρέταξε την εθνική με τρία νέα πρόσωπα (Σιέλης, Ιωάννου, Κάστανος αντί των Μαργκάσα, Μακρή και Εφραίμ) και σχηματισμό 3-4-3. Χωρίς να ασκεί ιδιαίτερη πίεση στην αντίπαλη άμυνα, η Νορβηγία ήλεγξε το ρυθμό και το παιχνίδι από το ξεκίνημα. Ζήτησε (μάταια) πέναλτι στο 8’ σε απλωμένο χέρι του Λαΐφη, έφτασε σε τελικές (16’, 32’ Ελγιουνούσι, 22’ Χένρικσεν, 25’ Ελαμπντελαουί) κι εν τέλει και στο γκολ, όταν στο 36’ οι Ρόστεντ και Ελαμπντελαουί συνδυάστηκαν και ο Καμαρά με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ.
 
Κόρνερ και… 2-0!
Η εθνική, η οποία έκλεισε το πρώτο μέρος με δύο τελικές (έναντι εννέα των φιλοξενουμένων), δέχτηκε ψυχρολουσία στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους: από κόρνερ του Σέλνες η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο στο δεύτερο δοκάρι Καμαρά, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο τέρμα του ίδιου και της ομάδας του (48’).

Η Νορβηγία είχε πλέον το παιχνίδι απόλυτα στα μέτρα της, είχε δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρία για το 3-0 (74’, 86' Σέρλοτ), ενώ από το 80’ είχε και αριθμητικό πλεονέκτημα (απ' ευθείας κόκκινη στον Σιέλη), το οποίο έχασε στο 90', όταν αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη ο Μ. Ελγιουνούσι.
 
ΚΥΠΡΟΣ (3-4-2-1): Παναγή - Μερκής, Σιέλης, Λαΐφης - Κούσουλος, Αρτυματάς, Κυριάκου (78’ Φυλακτού), Ιωάννου - Κάστανος, Αβραάμ (61’ Εφραίμ) - Ζαχαρίου (84’ Μακρής).
ΝΟΡΒΗΓΙΑ (4-4-2): Γιάρσταϊν - Ελαμπντελαουί, Νόρντβαϊτ, Ρόστεντ, Μέλινγκ - Σέλνες, Χένρικσεν - Φόσουμ (46’ Έντεγκααρντ), Μ. Ελγιουνούσι - Καμαρά (92' Μπέργκε), Τ. Ελγιουνούσι (71’ Σέρλοτ).

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή