Με υποχρεωτικά έναν Κύπριο και βαρύ πρόστιμο από τη νέα χρονιά

Από τη νέα σεζόν ο κανονισμός για τους Κύπριους παίκτες θα αλλάξει, καθώς οι ομάδες θα είναι υποχρεωμένες να έχουν αναγκαστικά έναν Κύπριο στην ενδεκάδα.
 
Όπως ανάφερε, σε δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ, Χάρης Λοϊζίδης, το πρόστιμο για όσους παρανομούν να είναι αρκετά υψηλό.
 
Θυμίζουμε ότι στη φετινή σεζόν, οι ομάδες πρέπει να έχουν τουλάχιστον δύο ντόπιους στην ενδεκάδα τους, αλλιώς δέχονται πρόστιμο (3000 αν δεν έχουν κανένα, 1500 αν έχουν έναν).
 
Για το αν μπορούμε να υποχρεώσουμε τις ομάδες να έχουν Κύπριο στην ενδεκάδα: «Υπάρχουν τρόποι να είναι επιβεβλημένο να αγωνιστούν Κύπριοι στην ενδεκάδα. Απ’ του χρόνου θα πρέπει η ομάδα να έχει ένα Κύπριο στην ενδεκάδα. Το πρόστιμο θα είναι πολύ μεγάλο. Η συμμετοχή θα είναι υποχρεωτική».

Για το μέτρο που υπάρχει φέτος και που φαίνεται πως δεν λειτουργεί: «Αν τα σωματεία είναι τόσο πλούσια και δεν έχουν πρόβλημα να πληρώνουν, τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά».

Για την Ισλανδία που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα: «Είναι ένα καλό παράδειγμα που ξεκίνησε να κτίζει προ δεκαετίας από μικρές ηλικίες. Ξεκίνησαν να κτίζουν και είχαν τεράστια αποτελέσματα με την Κ19, μετά κατάφεραν να φθάσουν στους τελικούς με την Κ21 και στο τέλος βγήκαν στην Ανδρών και έφθασαν στις επιτυχίες».

Για τις επιτυχίες των σωματείων μας και αν επηρεάζει αρνητικά αυτό τον Κύπριο ποδοσφαιριστή: «Βοηθούν οι επιτυχίες αυτές καθώς οι Κύπριοι αγωνίζονται δίπλα σε ξένους πολύ καλούς που μπορούν να μάθουν πολλά».

Για τον νόμο Μποσμάν και το αν η ΚΟΠ μπορεί να βάλει ελάχιστο όριο: «Ο κοινοτικός δεν έχει διαφορά με τον ντόπιο. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις κάποιες δικλείδες για τους γηγενείς ποδοσφαιριστές»

Είμαστε μακριά απ’ το στόχο μας: «Δεν είμαστε μακριά απ’ τον στόχο των γηγενών ποδοσφαιριστών. Τα σωματεία φαίνεται να κατανοούν πως του συμφέρει να επενδύουν στις ακαδημίες. Ο Ζαχαρίου ήρθε προχθές αναγκαστικά και τον κερδίσαμε και θα παίζει στις Εθνικές ομάδες».
 

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές