Αναστασίου: «Πρώτα εμείς και μετά όλοι οι υπόλοιποι»

Την πρεμιέρα του στο κυπριακό πρωτάθλημα πραγματοποιεί απόψε ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος θα καθίσει για πρώτη φορά στον πάγκο της Ομόνοιας στην εντός έδρα αναμέτρηση με τον Ερμή. Στο επίσημο match-programme του αγώνα ο Ελλαδίτης τεχνικός αναφέρθηκε στο νέο κεφάλαιο που ανοίγει στην καριέρα του, τους λόγους που τον έκαναν να αποδεχθεί την πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Επίσης, μίλησε για τη φιλοσοφία του όσον αφορά στο ποδόσφαιρο και έστειλε το δικό του μήνυμα προς τον κόσμο της ομάδα μας.
 
-Πώς νιώθετε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα σας;
-Χαρούμενος, είναι ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ, μία μεγάλη ομάδα. Θα έλεγα η μεγαλύτερη στην Κύπρο και είμαι έτοιμος για αυτήν τη νέα πρόκληση.

-Τι είναι αυτό που σας έπεισε και αποδεχθήκατε την πρόταση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
-Είναι το πλάνο του κύριου Σταύρου Παπασταύρου και μιλώντας μαζί του αλλά και με τον Δημήτρη Γρηγόρη με έκαναν να καταλάβω ότι έχουν αλλάξει τα πράγματα στον Σύλλογο και γίνεται προσπάθεια για μία νέα αρχή σε πιο επαγγελματική βάση με μακροπρόθεσμο πρότζεκτ.

Το κυριότερο είναι ότι ο Σύλλογος θέλει σιγά-σιγά να επενδύσει σε δικά του παιδιά, σε Κύπριους παίκτες, για αυτό και έγινε μία αναδόμηση στην Ακαδημία. Είναι σημαντικό ένας Σύλλογος όπως η ΟΜΟΝΟΙΑ να έχει τους δικούς της παίκτες και σε συνδυασμό με την οικονομική σταθερότητα που θα παρέχει η διοίκηση να γίνει σωστή δουλειά, για να μπορέσει να φτάσει στο επίπεδο που πρέπει, γιατί είναι ο μεγαλύτερος Σύλλογος στην Κύπρο και έχει μείνει πολλά χρόνια χωρίς να πρωταγωνιστεί. Σιγά - σιγά πρέπει να μπούνε οι βάσεις για να μπορέσει η ομάδα να πρωταγωνιστήσει.

-Έχετε μεγάλη εμπειρία ως προπονητής και κυρίως από τη θητεία σας στον Παναθηναϊκό, είστε έτοιμος να αντεπεξέλθετε στην πίεση;
-Φυσικά, η πίεση είναι μέρος της δουλειάς μας και όλα αυτά τα χρόνια ως ποδοσφαιριστής, που αγωνιζόμουν σε πολύ ψηλό επίπεδο, αλλά και ως προπονητής, πάντα υπάρχει πίεση. Δεν υπάρχει δουλειά χωρίς πίεση. Το πιο σημαντικό είναι να μπούνε οι βάσεις για να μπορέσει να δημιουργηθεί μία ομάδα που θα τη χαίρεται ο κόσμος και να παίζει ωραίο ποδόσφαιρο.

-Τι θα αλλάξετε πρωτίστως στην ομάδα για να αλλάξει άμεσα η αγωνιστική της εικόνα;
-Έχω δει τα πέντε από τα έξι παιχνίδια της ομάδας. Αυτό που προέχει είναι να γίνουμε ομάδα που θα παλεύει ο ένας για τον άλλον και θα παλεύει 90 λεπτά για τη νίκη. Πρέπει να μπουν οι βάσεις για να μπορέσουμε να κτίσουμε και να εξελιχθούμε στη συνέχεια.

-Η ΟΜΟΝΟΙΑ είναι επιθετική ομάδα, συνάδει αυτό με τη φιλοσοφία σας ως προπονητής;
-Πάρα πολύ, μου αρέσει πολύ το επιθετικό ποδόσφαιρο, μου αρέσει το κυρίαρχο ποδόσφαιρο και μου αρέσει η ομάδα στο γήπεδο να κυριαρχεί. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μία ομάδα κορυφής και αυτά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε σιγά-σιγά στο παιχνίδι μας. Σίγουρα μεγάλο ρόλο παίζει το ψυχολογικό κομμάτι, αλλά έχουμε εικόνα της ομάδας, ξέρουμε πού ερχόμαστε και πρέπει να μπουν οι βάσεις για να παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Να το χαιρόμαστε πρώτα εμείς και μετά όλοι οι υπόλοιποι.

-Ποιο είναι το μήνυμα σας προς το κόσμο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ;
-Γνωρίζω ότι ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είναι πολύ πληγωμένος και μπορώ να υποσχεθώ ότι θα δουλέψουμε πολύ σκληρά για να βελτιωθούμε σε όλα τα επίπεδα και το κυριότερο να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Θα θέσουμε τις βάσεις για να δημιουργήσουμε μία ομάδα με σωστή νοοτροπία, ώστε να μπορέσουμε να κερδίσουμε όσα περισσότερα παιχνίδια μπορούμε.
 

Δειτε Επισης

Με νίκες προχώρησαν ΠΑΦΟΣ και ΑΠΕΟΛ-Έριξαν τριάρες σε ΑΕΛ και Σαλαμίνα
Νίκη Ανόρθωσης και ισοπαλία Άρη-Απόλλωνα-Τρεις αναμετρήσεις σήμερα
Έσπασε το αήττητο της Ομόνοιας και πέτυχε την πρώτη της νίκη η Ανόρθωση
Το ήθελαν και το προσπάθησαν και οι δύο όμως φεύγουν με ισοπαλία από το Αλφαμέγα Άρης και Απόλλων
ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Αλαλούμ με το γήπεδο του ΑΠΟΕΛ-Αναφορές για «ναι» από την οικογένεια Ιορδάνου, η τοποθέτηση Πρόδρομου
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν