Μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την ΑΕΚ στη Βουλγαρία!

Η Πετρολίνα ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του FIBA Europe Cup, όπου επικράτησε στην Βουλγαρία της Balkan BC με 78-77, έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Η νίκη αυτή δίνει σημαντικές πιθανότητες πρόκρισης στην κυπριακή ομάδα, η οποία θα δώσει τους τελευταίους δύο αγώνες για τον όμιλο εντός έδρας. Πιο συγκεκριμένα η ΑΕΚ θα υποδεχθεί στην Λάρνακα στις 14 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 την Belfius Mons-Hainaut (Βέλγιο) και στις 21 Νοεμβρίου 2018 στις 19:00 την Tsmoki Minsk (Λευκορωσία).

Η αναμέτρηση ήταν σε μεγάλο βαθμό ισορροπημένη. Η κυπριακή ομάδα ξεκίνησε πιο καλά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με 24-20 στο Α’ δεκάλεπτο, ενώ μέχρι το ημίχρονο οι γηπεδούχοι μείωσαν στον πόντο την διαφορά (47-46). Με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου η Balkan BC προηγήθηκε με 51-50, ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν συγκλονιστικό. Μισό λεπτό πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η ομάδα από την Βουλγαρία ήταν μπροστά με 77-75, με την ΑΕΚ να ισοφαρίζει με δύο ελεύθερες βολές του Κάιλ Βινάλες (77-77). Στην συνέχεια, δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα οι «κιτρινοπράσινοι» σημείωσαν ένα ακόμα πόντο με ελεύθερη βολή του Βλάντιμιρ Βερεμένκο, παίρνοντας προβάδισμα με 78-77. Πριν την ολοκλήρωση του αγώνα η Balkan BC είχε δύο άστοχες επιθετικές προσπάθειες, με την ΑΕΚ να παίρνει την νίκη με 78-77.

Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Γιούρε Σκίφιτς με 23 πόντους (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ). Εξαιρειτκό παιχνίδι πραγματοποίησε ο Κάιλ Βινάλες με 17 πόντους (2 ριμπάουντ), ο Τάιρελ Μπιγκς με 11 πόντους και ο Βλάντιμιρ Βερεμένκο με 10 πόντους (13 ριμπάουντ).  

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-24, 46-47, 51-50, 77-78

Balkan BC (Nebojsa Vidic)

Brown 17 (1), Dimitrov 5 (1), Efianayi 16 (4), Gavrilovic 15, Mulalic, Hopkins 14, Hristov, Ivanov 2, Minkov 2, Petkov 6 (2).

Πετρολίνα ΑΕΚ (Δημήτρης Κουκούρης)

Άντερσον 4, Παντελή 7 (1), Σκίφιτς 23 (2), Στιούαρντ 6, Βερεμένκο 10, Μπιγκς 11, Κούνας, Σιζόπουλος, Βινάλες 17.

Δειτε Επισης

«Δεν τελείωσε η σεζόν για μένα» ούρλιαζε ο Λεσόρ
ΑΕΚ-Μάλαγα: Με όπλο την έδρα για την πρόκριση στον τελικό του BCL η Ένωση
Στο Qingdao για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ο Παύλος Κοντίδης
BCL: Ώρα Final-4 για την ΑΕΚ κόντρα στην πανίσχυρη Μάλαγα στην «καυτή» Sunel Arena
Πρωτάθλημα και άνοδος στη Basket League για την Μύκονο, 86-76 τη Μεγαρίδα
Ολυμπιονίκης του ράγκμπι έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο του παρασύρθηκε από τρένο
Το σενάριο που βάζει φωτιά στο ΝΒΑ: Μετά το φιάσκο στα πλέι οφ, οι Λέικερς ονειρεύονται τριάδα Λεμπρόν, Ντόντσιτς και Αντετοκούνμπο
Euroleague: Ανακοινώθηκαν οι οκτώ διαιτητές που θα «σφυρίξουν» στο Final Four του Άμπου Ντάμπι
Στην τελική φάση των πλέι οφ για όγδοη διαδοχική χρονιά ο Κεραυνός
Οι πέντε που έχουν τέσσερα συνεχόμενα Final Four