ΑΕΚ: Και ένα, και δύο, και τρία… κίνητρα!

Όπως και την περίοδο 2011/12, όταν είχε επιτευχθεί η παρθενική πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τερματίζεται και αυτή τη χρονιά στο 12ο παιχνίδι. Η αποψινή αναμέτρηση με τη Λεβερκούζεν στο ΓΣΠ δεν κρίνει μεν την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, θα καθορίσει όμως το τελικό πλασάρισμα και των δύο ομάδων.

Με την εκτός έδρας επιτυχία απέναντι στη Ζυρίχη η κυπελλούχος είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση, την οποία θα καταλάβει, αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τη Λουντογκόρετς. Υπενθυμίζεται ότι προ επταετίας οι Λαρνακείς είχαν τερματίσει τέταρτοι, συνεπώς έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν το πλασάρισμά τους.

Το ίδιο ισχύει και για τη βαθμολογική τους συγκομιδή, καθώς τη σεζόν 2011/12 είχαν συλλέξει -όπως και τώρα- πέντε βαθμούς, άρα με θετικό αποτέλεσμα απέναντι στην Μπάγερ οι «κιτρινοπράσινοι» θέτουν ρεκόρ στην ευρωπαϊκή ιστορία τους.

Σημαντικό κίνητρο αποτελεί ασφαλώς και το οικονομικό, καθώς ενδεχόμενη επικράτηση επί των «ασπιρινών» θα βάλει στο ταμείο άλλα €570.000, τα οποία θα διευκολύνουν περαιτέρω την αποπεράτωση των έργων στην ΑΕΚ-Αρένα για την αναβάθμισή της στο επίπεδο 4 (κατάλληλο για τη φιλοξενία αγώνων και στη φάση των ομίλων).

Τέλος, σε ατομικό επίπεδο, ο Ιβάν Τριτσκόφσκι (θα) έχει την ευκαιρία να βελτιώσει περαιτέρω τις επιδόσεις-ρεκόρ του στο σκοράρισμα. Υπενθυμίζεται ότι είναι ήδη ο κορυφαίος σκόρερ κυπριακών ομάδων στα κύπελλα Ευρώπης, καθώς και ο πιο παραγωγικός στη διάρκεια μιας ευρωπαϊκής σεζόν.
 

Δειτε Επισης

Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή
Ρίχνει το μπαλάκι πίσω στην Αστυνομία ο ΑΠΟΕΛ και αφήνει αιχμές κατά της ΑΕΚ
Άκυρο Αστυνομίας στα αιτήματα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ για παραχώρηση της Βόρειας
Στην τελική ευθεία η προετοιμασία της Εθνικής Παίδων ενόψει EURO U-17
«Δεν θα έλεγα ότι υποστηρίζουμε την Ομόνοια στον απόλυτο βαθμό, αλλά θέλουμε να πάρει το κύπελλο»