«Κάθε νέο φέρνει και αντιδράσεις - Είμαστε έτοιμοι για το γήπεδο της Λεμεσού»

Απολογισμό για τη χρονιά του 2018 κάνει μέσω προσωπικής του ανακοίνωσης ο Πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάνθης Γεωργιάδης.

Αναφέρεται στο νέο γήπεδο της Λεμεσού που ολοκληρώνεται με πολλές δυσκολίες αλλά και για την απόφαση να στηριχθεί η κάρτα φιλάθλου παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν από μεγάλη μερίδα των φιλάθλων στην Κύπρο, ενώ στέλνει παράλληλα τις ευχές σε όλο τον κόσμο ενόψει του νέου έτους. 

Η ανακοίνωση:

«ΝΑ ΠΑΜΕ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Με αυτό το σύνθημα πορευτήκαμε ως Διοικητικό Συμβούλιο του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και το 2018. Πορεία και δράση πολύπλευρη και πολυδιάστατη, με απώτερο στόχο την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη διάκριση του Κυπριακού Αθλητισμού, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Το 2018, ήταν μια δύσκολη χρονιά. Εισαγάγαμε νέους θεσμούς. Κάθε νέο φέρνει και αντιδράσεις, αλλά το μέλλον θα δείξει την ορθότητα των αποφάσεων μας. Το 2018 κάναμε θεσμοθετήσεις και το 2019 θα έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα.

Είμαστε έτοιμοι για το νέο γήπεδο Λεμεσού, υλοποιώντας έτσι ένα όραμα πολλών δεκαετιών.

Νέα εποχή στα γήπεδα. Η υλοποίηση και εφαρμογή του Μητρώου Φιλάθλου, ήταν το μεγάλο στοίχημα της Πολιτείας το οποίο έφερε εις πέρας ο ΚΟΑ. Η ασφαλής πρόσβαση στη χαρά του θεάματος, αποτελεί υποχρέωση όλων.

Ο ΚΟΑ θέλοντας να εκσυγχρονίσει τη λειτουργία των οργανωμένων συνόλων του κυπριακού αθλητισμού, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, ολοκλήρωσε τον Κώδικα Χρηστής Διακυβέρνησης, του οποίου η εφαρμογή θα προσδώσει περεταίρω δυναμική για να γίνουν ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός.

Το επόμενο και πολύ σημαντικό, είναι η  ολοκλήρωση για πρώτη φορά του Αθλητικού Δικαίου. Ο περί ΚΟΑ Νόμος υπήρχε από το 1969 με επιφανειακές προσεγγίσεις. Μετά από δύο χρόνια προετοιμασίας, έχουμε προσχέδιο, το οποίο θα παρουσιάσουμε για δημόσια διαβούλευση στις αρχές του 2019.

Ο Οργανισμός προβάλλει λόγο και θέσεις με τη  συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Φόρουμ, τα Συνέδρια και Διασκέψεις των διάφορων επίσημων Φορέων της Ευρώπης. Η παρουσία και ο λόγος του ΚΟΑ στο Ευρωπαϊκό γίγνεσθαι αποκτά όλο και περισσότερη απήχηση. Την ίδια στιγμή διοργανώνει, υποστηρίζει και συμμετέχει σε εξειδικευμένα συνέδρια και σεμινάρια στην Κύπρο.

Ο ΚΟΑ μέσα από τους σχεδιασμούς του στηρίζει όλες τις βαθμίδες του αθλητικού οικοδομήματος. Οι αθλητές μας με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις τους αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας στο Παγκόσμιο αθλητικό στερέωμα και τους ευχαριστούμε. Αποδεδειγμένα σήμερα ο αθλητισμός μας, βρίσκεται στο ψηλότερο επίπεδο επιτυχιών.

Υποδεχόμαστε το 2019, καλώντας και πάλι, όλο τον αθλητικό κόσμο σε συμμαχία για να πάμε τον Κυπριακό Αθλητισμό ένα βήμα παραπάνω. Να καλλιεργήσουμε όλοι μέσω μιας υγιούς αθλητικής συμπεριφοράς το όραμα μιας ιδεατής αθλητικής κοινωνίας.

Ευχόμαστε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο, με την ελπίδα το 2019 να μπορέσουμε να αναπτύξουμε τον αθλητισμό σε μια ελεύθερη Κύπρο».

Διαβάστε επίσης:

Δειτε Επισης

Η προκήρυξη του κυπέλλου-Διπλοί αγώνες μόνο στην ημιτελική φάση
Ανακοίνωσε τον Μπρούνο Λάνγκα η Πάφος
Πώς σχολιάζει τις διαφοροποιήσεις στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ ο Τάκης Αντωνίου
Πιστοποιήθηκε με ISO 37001 κατά της δωροδοκίας και της διαφθοράς η Ομόνοια-«Η πρώτη ομάδα στον κόσμο»
Λοϊζίδης: Πηγή έμπνευσης για κάθε νέο Κύπριο ποδοσφαιριστή o Μιχάλης Κωνσταντίνου
Ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μποάκι στη Νόα ο Άρης
Πότε θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος
Νέος αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΟΠ ο Θεόδωρος Θεοδούλου
Αποσύρεται από την ενεργό δράση ο Φετφατζίδης-«Στο τέλος μένει ο σεβασμός και η αγάπη του κόσμου»
Επίσημη η συμφωνία της ΑΕΛ με Κρις Παναγιώτου-«Τιμή μου να στέκομαι δίπλα σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο»