Τα τρία πέναλτι που δεν έδωσε ο Νικολαΐδης και το «χρυσό» γκολ του ΑΠΟΕΛ

Φωνές κατά της διαιτησίας ακούστηκαν κατά διαστήματα στο στάδιο «Στέλιος Κυριακίδης, όπου πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ανάμεσα στην Πάφο FC και τον ΑΠΟΕΛ.

Μάλιστα, τόσο στο ημίχρονο όσο και μετά το τέλος της αναμέτρησης υπήρξαν σφυρίγματα και διαμαρτυρίες κατά την αποχώρηση του γκρουπ των διαιτητών προς τα αποδυτήρια.
 

Η πρώτη αμφισβητούμενη φάση ήταν στο 17’ όταν ο Νσούε μπήκε στην περιοχή της Πάφου και βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Γιάνζα. Ο διαιτητής έκρινε ότι δεν υπήρξε παράβαση και από την στιγμή που έκρινε ότι ο Αφρικανός μπακ εκμαίευσε πέναλτι θα έπρεπε να τον τιμωρήσει με κίτρινη κάρτα.  

Στο 29’ υπήρξαν νεύρα καθώς στην προσπάθεια του Ντελατόρε να φύγει μπροστά βρέθηκε στο έδαφος έχοντας επαφή με τον Γκουλόν. Ο παίκτης του ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε ότι του ανέκοψε υποσχόμενη επιθετική προσπάθεια.
 

Στο 35’ λανθασμένα δόθηκε χέρι του Μπρουλς έξω από την περιοχή των γηπεδούχων, ενώ στο 37’ σε μια από τις επιθέσεις που έγινε επικίνδυνος ο Ντελατόρε, ήταν σε θέση οφσάιντ όταν δέχθηκε την μπαλιά από τον Ζαχίντ.

Πέναλτι ζήτησε και η Πάφος FC στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου (46’) όταν ο Μπεριγκό βρέθηκε στο έδαφος σε μαρκάρισμα του Μοράις. Ο διαιτητής, ήταν κοντά και έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι και επίσης θα έπρεπε να τιμωρήσει με κίτρινη τον ποδοσφαιριστή της Πάφου. 

Επιπλέον, στο νικητήριο τέρμα του ΑΠΟΕΛ στο 90+3’, προτού ο Σόουζα λυτρώσει τους γαλαζοκιτρίνους, υπήρξαν διαμαρτυρίες για ανατροπή του Νσούε στην προσπάθεια του να γίνει απειλητικός για την εστία του Κόπριβετς. Όσον αφορά τον χρυσό σκόρερ του ΑΠΟΕΛ, Λούκας Σόουζα ήταν πιο μπροστά από την άμυνα της Πάφου όταν έκανε το σουτ ο Νσούε και ο Γιάνζα έκανε εσκεμμένη απόκρουση της μπάλας. 
 
Δείτε αναλυτικά τι αναφέρει ο κανονισμός: 
Ένας παίκτης σε θέση οφσάιντ που δέχεται την μπάλα από αντίπαλο, ο οποίος σκόπιμα παίζει την μπάλα (εκτός από μια σκόπιμη αμυντική επέμβαση), δεν θεωρείται ότι έχει κερδίσει πλεονέκτημα».
 
«Απόκρουση» Αποσαφήνιση
Ο κανονισμός 11 περιγράφει τις φάσεις όταν ένας παίκτης που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ τιμωρείται από τη στιγμή που εμπλέκεται στο ενεργό παιχνίδι και συμπεριλαμβάνει:
 
•«έχω πλεονέκτημα ευρισκόμενος σε αυτή τη θέση» σημαίνει ότι ο παίκτης παίζει την μπάλα
Ι. όταν αυτή καταλήγει πάνω του μετά από κτύπημα στο οριζόντιο ή κάθετο δοκάρι ή αντίπαλό του και αυτός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ
ΙΙ. Όταν αυτή καταλήγει πάνω του μετά από ηθελημένη απόκρουση αντιπάλου και αυτός βρίσκεται σε θέση οφσάιντ Ένας παίκτης που βρίσκεται σε θέση οφσάιντ και δέχεται την μπάλα από αντίπαλο ο οποίος εσκεμμένα παίζει την μπάλα (εκτός από εσκεμμένη απόκρουση), δεν θεωρείται ότι κέρδισε πλεονέκτημα.
Όπως έχει αναφερθεί στην τελευταία πρόταση η «απόκρουση» μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε παίκτη και όχι μόνο από τον τερματοφύλακα. Επομένως, η IFAB επιθυμεί να ξεκαθαρίσει ότι: «Απόκρουση» σημαίνει όταν ένας παίκτης σταματά την μπάλα που κατευθύνεται προς ή πολύ κοντά στο τέρμα με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του εκτός των χεριών του (εξαιρείται ο τερματοφύλακας εντός της επανορθωτικής του περιοχής).

Δείτε τη φάση στο 7:30 του βίντεο:
 

Δειτε Επισης

Το πρόγραμμα των αγώνων της τελικής φάσης του EURO U-17
Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»