«Σφαλιάρα» Δόξας σε Ομόνοια που ελπίζει με το πέναλτι του Ματ

Προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του κυπέλλου Coca-Cola πήρε η Δόξα που επικράτησε 3-2 της Ομόνοιας στο ΓΣΠ στον πρώτο μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι για τη β’΄φάση του κυπέλλου.
 
Οι «πράσινοι» που έχαναν 1-0 και 3-1 μείωσαν στο σκορ με πέναλτι του Ντάρμπισαϊρ στο 86’ και έσωσαν ως ένα βαθμό την παρτίδα ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τετάρτης (21/2) στο Μακάρειο.
 
Προκρίνεται με οποιαδήποτε ισοπαλία, ακόμα και με ήττα 1-0 η ομάδα του Χατζηλούκα, με την Ομόνοια να καλείται να κάνει την ανατροπή αν θέλει να διατηρήσει ελπίδες για κατάκτηση του τροπαίου
 
Η ομάδα της Κατωκοπιάς προηγήθηκε στο σκορ με αυτογκόλ του Κατελάρη (το τέρμα πιστώθηκε κακώς στον Κιφουετί) στο 40’.

Η Ομόνοια ισοφάρισε 1-1 με τον Ντάρμπισαϊρ στο 55’, όμως η Δόξα είχε ξανά απάντηση με τον Λουίς Κάρλος να στέλνει την μπάλα στα δίκτυα του Χριστοδούλου στο 61’ μετά από γρήγορη αντεπίθεση και την εύνοια της τύχης, δίνοντας προβάδισμα 2-1 στην προσφυγική ομάδα.

Στο 83΄η Δόξα πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Ναρ λίγο μετά την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο να κερδίζει σε στατική φάση την άμυνα της Ομόνοιας και με κεφαλιά έστειλε τρίτη φορά την μπάλα στα δίκτυα του Χριστοδούλου. 

Στο 85' ο Χρίστος Νικολαΐδης καταλόγισε πέναλτι σε πέσιμο του Νταρμπισαϊρ στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Πίκολι, κάτι που αμφισβήτησαν έντονα οι παίκτες της Δόξας. Ο Άγγλος επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. 

Η Ομόνοια είχε δύο δοκάρια σε διάστημα ενός λεπτό στο 76' με το σκορ στο 2-1, ενώ στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε από τον πάγκο ο Ιβάιλο Πέτεφ για διαμαρτυρίες. Με πρόβλημα τραυματισμού αγωνίστηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Χριστοφή και η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ κρίνεται αμφίβολη. 

ΟΜΟΝΟΙΑ (Ι.Πέτεφ): Χριστοδούλου, Τζαϊλσον, Καντέ, Γουίλιαμ, Κατελάρης, Σοάρες (65΄ Σόλομον), Μαργκάσα, Αντόνια (46΄ Χριστοφή), Κιπιάνι (46΄ Κανού), Λόπες, Ντάρμπισαϊαρ.

ΔΟΞΑ (Λ.Χατζηλούκας): Χατζηφραγκίσκου, Πουτζιουρής, Άδωνη, Γουίλσον, Μουκτάρης, Κιφουετί (74΄ Ναρ), Κάρλος, Πίκολι, Παπαφώτης (80΄ Μπα), Ασαμόα, Μπρούνο (63΄ Ζατλ).

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος