Το ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι

Πάντα ένας αγώνας ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια μαγνητίζει. Πλέον, όμως, έχει χάσει την παλιά του αίγλη.
 
Μεγαλωμένος στην Λευκωσία έζησα την… αγωνία ενός «αιώνιου» ντέρμπι. Κυριολεκτικά, μάχες για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου μία εβδομάδα – ακόμη και δύο – προηγουμένως. Ήταν θέμα τιμής για έναν οπαδό που δήλωνε υποστηρικτής μίας εκ των δύο ομάδων να βρίσκεται στις κερκίδες σε έναν τέτοιο αγώνα.
 
Λίγα χρόνια προηγουμένως, μάλιστα, σε ένα γεμάτο στάδιο οι οπαδοί των δύο ομάδων κάθονταν ακόμη και δίπλα-δίπλα στην ίδια κερκίδα. Και όσο και αν φαντάζει παράξενο, χωρίς παρατράγουδα.
 
Τα πράγματα άλλαξαν. Η έξαρση της βίας και οι διάφοροι νόμοι που προωθούνται απομάκρυναν τον κόσμο από το γήπεδο. Ακόμη και οι οργανωμένοι, που σε χιόνια και βροχές, έπαιρναν τις θέσεις τους στην κερκίδα, τώρα περιορίζονται στα οικήματα και στις καφετέριες.
 
Η «μάχη» για την επικράτηση της κερκίδας πλέον γίνεται μέσω ανακοινώσεων. Τα συνθήματα και οι ιαχές στα τσιμέντα, μετατράπηκαν σε αλληλοκατηγορίες στα κείμενα. Ακόμη και αν οι ίδιοι οι οπαδοί δεν φταίνε για αυτό το αποτέλεσμα, αποτελεί το απόλυτο ξεφτίλισμα του «αιώνιου» ντέρμπι, του μεγαλύτερου παιχνιδιού του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Το γεγονός ότι από τον ΑΠΟΕΛ προπωλήθηκαν περίπου 1800 εισιτήρια, ενώ από τους πράσινους μόλις 356 τα λέει όλα…

Δειτε Επισης

Θλίψη στους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ για το θάνατο του 28χρονου Χαράλαμπου
Από το ισπανικό πρωτάθλημα στο κυπριακό και στην Ομόνοια Αραδίππου
Καλωσόρισε τον Πάμπλο Γκαρσία ο ΑΠΟΕΛ
Επιμένουν για Ελ Αραμπί στην Ελλάδα
Στο στόχαστρο Φερεντσβάρος και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ο Κουλιμπαλί
Τη Δευτέρα η συνάντηση ομάδων και ΚΟΑ για την κάρτα φιλάθλου-Το πλάνο του ΚΟΑ για το Μακάρειο
Παραχωρεί γη και κλειστό χώρο για τις ανάγκες της ΑΕΛ ο Budzinski
Πρώτα Κυπερούντα και μετά Πολωνία η προετοιμασία της ΑΕΛ-Ανακοίνωσε τέσσερα φιλικά
«Κάποιοι έλαβαν διαφορετικά μηνύματα, ένας πρόεδρος μου είπε ότι είμαι εναντίον της ομάδας του»
Ανακοίνωσε πέντε φιλικά στην Αυστρία ο Άρης