Η… γκομενάρα τελείωσε την Ομόνοια!

Προ ολίγων ημερών ο Κώστας Χριστοδούλου («Καραβίδας») είχε χαρακτηρίσει τον Λούκα Χατζηλούκα ως… γκόμενα, επιχειρώντας να σκιαγραφήσει γλαφυρά το ιδιαίτερο δέσιμο του ίδιου και της Δόξας με τον Κύπριο προπονητή.

Στα δύο παιχνίδια με την Ομόνοια για τη β’ φάση του κυπέλλου η «γκόμενα» αποδείχθηκε… γκομενάρα, καθώς με άψογο τακτικό στήσιμο της ομάδας του έφτασε στην υπέρβαση, ήτοι την πρόκριση στα προημιτελικά και δη δίχως ήττα, αφού το 3-2 του ΓΣΠ διαδέχθηκε το 1-1 στο «Μακάρειο»!
 

Το «τριφύλλι» εμφανίστηκε συνολικά (υπερβολικά) κατώτερο των περιστάσεων και πλέον η έξοδος στην Ευρώπη περνά υποχρεωτικά -και αποκλειστικά- από το πρωτάθλημα, δηλαδή το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα (ενδεχομένως και τριάδα), το οποίο βάσει των νυν αποστάσεων στη βαθμολογία φαντάζει... Γολγοθάς!

Αδράνεια, λάθος… 1-0!
Το ξεκίνημα του αγώνα παραπλανούσε αναφορικά με το ποια ομάδα επεδίωκε το γκολ και την ανατροπή. Η Δόξα πιστώθηκε δύο κλασικές ευκαιρίες (6’ Σαντίκ, 7’ Κάρλος) και άνοιξε το σκορ στο 18’, όταν σε εκτέλεση φάουλ του Κάρλος ο Γ. Σοάρες «έχασε» τον Σαντίκ, ο Χριστοδούλου πραγματοποίησε άστοχη έξοδο και η Ομόνοια το πλήρωσε με το 1-0 για τους γηπεδούχους.

Η αναμενόμενη αντίδραση δεν ήλθε ως την ανάπαυλα, αφού η οικοδέσποινα ήταν καλύτερη στο χώρο του κέντρου, κέρδιζε περισσότερες μονομαχίες κι έβγαινε πιο απειλητική μπροστά με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς της, ενώ το «τριφύλλι» επιχειρούσε διαρκώς με γεμίσματα και «σαραντάρες» μπαλιές να βάλει την μπάλα στην περιοχή του Χατζηφραγκίσκου.

Ουδόλως συμπτωματικά η κορυφαία ευκαιρία του προήλθε από στημένη μπάλα (κόρνερ), αλλά η κεφαλιά του Λόπες πέρασε άουτ (33').
 
Ισοφάριση-εξιλέωση
Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους πέρασε στο παιχνίδι ο Κανού και με τη συμπλήρωση μιας ώρας ο Μαργκάσα, ωστόσο η ανάπτυξη της Ομόνοιας δεν έγινε πιο εύρυθμη ή αποτελεσματική. Το 1-1 ήλθε από στημένη μπάλα: ένα κόρνερ του Αντόνια μετέτρεψε σε γκολ με κεφαλιά ο Γ. Σοάρες εξιλεωνόμενος για την αδράνειά του στο γκολ του Σαντίκ (69’).

Ακολούθως κάθε ομάδα έχασε από μια σπουδαία ευκαιρία για το 2-1 (75’ Λόπες / 76’ Ναρ), η Ομόνοια πίεσε -κατά κανόνα ανορθόδοξα- για ένα δεύτερο γκολ, αλλά εξαιρουμένου ένα σουτ του Μπρέιφελντ (92') δεν το διεκδίκησε με αξιώσεις και μοιραία έμεινε δίχως νίκη και στο δεύτερο παιχνίδι της με τη Δόξα γνωρίζοντας έναν εξαιρετικά οδυνηρό αποκλεισμό.

ΔΟΞΑ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1 [3-2]
Σκόρερ: 18’ Σαντίκ / 69’ Γ. Σοάρες
Διαιτητές: Κώστας Ψευδιώτης - Σωτήρης Βίκτωρος, Ανδρέας Π. Ανδρέου - Χρυσοβαλάντης Θεουλή
Κίτρινες: Ιωάννου / Καντέ, Λόπες, Μπρέιφελντ, Ζαΐλσον
ΔΟΞΑ (4-2-3-1): Χατζηφραγκίσκου - Κένιντι, Άδωνη, Ρεδόνδο, Ιωάννου - Πουτζιουρής, Ασαμόα - Κιφουετί (71’ Σισοκό), Ροντρίγκες (67’ Ναρ), Κάρλος (90’ Παπαφώτης) - Σαντίκ.
ΟΜΟΝΟΙΑ (4-2-3-1): Χριστοδούλου - Ζαΐλσον, Βύντρα, Γ. Σοάρες, Καντέ (59’ Μαργκάσα) - Μπρέιφελντ, Αλ. Σοάρες - Σόλομον (46’ Κανού), Λόπες (84’ Παναγιώτου), Αντόνια - Ντάρμπισαϊαρ.

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος