Παπαφώτης: Η εκτόξευση του (τελευταίου) «10» που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι

Στις 19 Δεκεμβρίου 2013 σε ηλικία 18 χρόνων ο Βασίλης Παπαφώτης έκανε ντεμπούτο με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ στον αγώνα κυπέλλου με τον Διγενή Ορόκλινης στη νίκη των «γαλαζοκιτρίνων» με 4-2.
 
Από τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην ανδρική ομάδα του ΑΠΟΕΛ άπαντες μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο και τον χαρακτήρα του χαρακτηρίζοντας τον ως το next big thing του κυπριακού ποδοσφαίρου.
 
Το εγχείρημα καθιέρωσης στον ΑΠΟΕΛ με μπάτζετ πολλών εκατομμυρίων ευρώ και τεράστιο ανταγωνισμό, ιδίως στη θέση του μεσοεπιθετικού, ήταν εξ αρχής πολύ δύσκολο. Από τη σεζόν 2013/14 μέχρι πέρυσι (2016/17) ο Παπαφώτης αγωνίστηκε μόλις σε 11 παιχνίδια του ΑΠΟΕΛ, μόλις δύο ως βασικός.
 
Το περασμένο καλοκαίρι πήρε τη μεγάλη απόφαση ν’ αφήσει τον «Αρχάγγελο» και να δοκιμάσει την τύχη του ως δανεικός στη Δόξα. Φόρεσε το «10» στην πλάτη, έδεσε για τα καλά κορδόνια και με 23 εμφανίσεις (15 ως βασικός) αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών της καλοκουρδισμένης μηχανής του Λούκα Χατζηλούκα.
 
Πότε στη θέση του επιτελικού μέσου και πότε αγωνιζόμενος στο αριστερό φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής ο 22χρονος ποδοσφαιριστής δικαιώνει όσους πίστεψαν στο ταλέντο του. Η πικρή αλήθεια είναι πως στο κυπριακό πρωτάθλημα δεν υπάρχει άλλος Κύπριος επιτελικός μέσος που μπορεί ν’ αγωνιστεί σε ψηλό επίπεδο. 
 
Έχοντας την ευκαιρία συνεχόμενων αγώνων και την εμπιστοσύνη του Λούκα Χατζηλούκα ο Παπαφώτης κατάφερε να σταθεροποιήσει την απόδοση του σε ψηλά επίπεδα, να ξεδιπλώσει το ταλέντο του και να αποδείξει ότι μπορεί να εκτοξεύσει την καριέρα του.
 
Το συμβόλαιο του με τον ΑΠΟΕΛ εκπνέει το προσεχές καλοκαίρι, οπότε λήγει ο δανεισμός του από τη Δόξα, επομένως είναι ελεύθερος να διαπραγματευτεί το μέλλον του.
 
Όπως πληροφορείται  ο REPORTER ήδη την περίπτωση του παρακολουθούν στενά αρκετές ομάδες, κάποιες εξ αυτών μάλιστα εξέφρασαν ανεπίσημο ενδιαφέρον. 
 

Δειτε Επισης

Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος