Ανόρθωση: Τώρα ξέρει και τις επόμενες μεταγραφές ο Παντελή

Μετά το πρώτο παιχνίδι στη β’ φάση του πρωταθλήματος (το εκτός έδρας 2-2 με την ΑΕΚ) ο REPORTER είχε καταγράψει πως η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία της Ανόρθωσης γνωρίζουν ήδη ποιες πρέπει να είναι οι δύο πρώτες κινήσεις εν όψει της νέας περιόδου.

Μετά το χθεσινό ντέρμπι με τον Απόλλωνα, το οποίο κόστισε στην «Κυρία» την τρίτη (εντός έδρας και αυτή) ήττα της στη σεζόν, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι Ανδρέας Παντελή και Ρόνι Λέβι έχουν κατασταλάξει και στο επόμενο βήμα για την περαιτέρω γιγάντωση του συλλόγου.

Η τακτική των τριών αμυντικών μέσων, την οποία εμπνεύστηκε και εφάρμοσε για πρώτη φορά ο Ισραηλινός τεχνικός, απέφερε καρπούς για μεγάλο χρονικό διάστημα, συνιστούσε ωστόσο και μια έμμεση παραδοχή αδυναμίας της ομάδας του να κοντράρει στα ίσα τον αντίπαλό της.

Η Ανόρθωση παρατάχθηκε με πρώτο μέλημα να μην αφήσει τον Απόλλωνα να κάνει παιχνίδι και να τον χτυπήσει είτε μετά από κλέψιμο της μπάλας κοντά στην περιοχή του Βάλε (κάτι που δεν της βγήκε) είτε μέσα από στημένες μπάλες, απ’ όπου προήλθε και το τέρμα της.

Το γκολ του Ντούρις πιθανότατα θα ήταν αρκετό να δώσει στην «Κυρία» τουλάχιστον την ισοπαλία, αν στο δεύτερο ημίχρονο δεν έρχονταν οι τραυματισμοί των Ράγιος και Κοφί. Την ώρα που η οικοδέσποινα υποχρεωνόταν να αφαιρέσει ποιότητα και να γυρίσει ξανά σε ρόλο στόπερ τον Βίκτορ (χάνοντας τη μεσαία γραμμή, όπως φάνηκε στη συνέχεια), ο Απόλλωνας δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να αποσύρει μονάδες όπως οι Μάγκλιτσα, ντα Σίλβα, Γιάκολις και να τους αντικαταστήσει με τους Μάρκοβιτς, Ζελάγια και Σκέμπρι.

Αν συνυπολογίσει κάποιος ότι οι δύο πρώτοι είχαν συμμετοχή στο νικητήριο τέρμα της ομάδας τους και ήταν πιο ουσιαστικοί από αυτούς που αναπλήρωσαν, καθίσταται σαφές ότι όσο ο Λέβι έχανε σε ποιότητα, τόσο ο Σωφρόνης Αυγουστή προσέθετε τέτοια.

Η χθεσινή ήττα άφησε την Ανόρθωση στο -10 και εκτός κούρσας για ένα καλύτερο πλασάρισμα από την τρίτη θέση. Δεδομένου του ποιοτικού βάθους του ρόστερ της αυτό είναι και το αγωνιστικό ταβάνι της γι’ αυτήν τη σεζόν. Αν στην επόμενη περίοδο θέλει το βήμα παραπάνω, τότε πέραν της διατήρησης του νυν κορμού το καλοκαίρι πρέπει να δώσει περισσότερο ποιοτικό βάθος στο ρόστερ της.
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για την 6η αγωνιστική της Β φάσης του πρωταθλήματος
Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου