Αήττητη αλλά τρίτη η Εθνική Παίδων

Η πολύ καλή παρουσία της Εθνικής Παίδων U17 στον elite round συνεχίστηκε και σήμερα και ολοκλήρωσε τον απολογισμό των αγώνων της αήττητη, αλλά δυστυχώς τερματίσαμε στην τρίτη θέση.

Οι νεαροί διεθνείς μας και στο σημερινό φινάλε προσπάθησαν για την υπέρβαση, σε γενικές γραμμές παρουσιάστηκαν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους, όμως το 0-0 εξυπηρέτησε τους Σουηδούς που τερμάτισαν στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και προκρίνονται απευθείας στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε το Βέλγιο που σήμερα νίκησε την Κροατία με 2-1 και την άφησε στην τελευταία θέση. Εάν στο τέλος το Βέλγιο προκριθεί στις καλύτερες επτά δεύτερες ομάδες των ομίλων, θα το μάθει όταν ξεκαθαρίσει το σκηνικό σε όλους τους ομίλους.

Η Εθνική μας όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα ήθελε σήμερα γκολ για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για πρόκριση και το πάλεψε μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Ανεξάρτητα από την κατάληξη των πραγμάτων, θα πρέπει να τονιστεί πως έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια στην Κροατία (φιλοξένησε όλους τους αγώνες του ομίλου μας) και το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία των Εθνικών μας ομάδων κυνηγήσαμε μέχρι το τελευταίο λεπτό την πρόκριση σε τελική φάση, επιβεβαιώνει και την προσπάθεια που έγινε σε αγώνες που έγιναν και μάλιστα εκτός Κύπρου.

Οι διεθνείς μας, ο προπονητής της ομάδας Γιάννος Οκκάς και οι συνεργάτες του σίγουρα στενοχωρήθηκαν από το σημερινό αποτέλεσμα, όμως χάραξαν μια νέα κατεύθυνση με την αγωνιστική παρουσία στην Κροατία. Την ελπίδας για το αύριο και αρκετά από αυτά τα παιδιά, πολύ σύντομα θα στελεχώσουν την Εθνική Νέων.

Η Κύπρος εναντίον της Σουηδίας αγωνίστηκε με τους Σάββα Νικολάου, Χρήστο Τρύφωνος, Θωμά Νικολάου, Λευτέρη Χατζηκωνσταντή, Χάρης Καψός, Μάμας Ραφαήλ, Θεόδωρος Ανδρονίκου (54’ Ανδρέας Χρυσοστόμου), Δημήτρης Ράσπας, Γιώργος Ναούμ (74’ Μιχάλης Κωνσταντινίδης), Αγάπιος Βρίκκης (60’ Δημήτρης Αβραάμ), Δανιήλ Παρούτης.

1η αγωνιστική: Βέλγιο - Κύπρος...1-1, Σουηδία - Κροατία...0-0
2η αγωνιστική: Κροατία - Κύπρος...1-1, Σουηδία - Βέλγιο...1-0
3η αγωνιστική: Σουηδία - Κύπρος...0-0, Κροατία - Βέλγιο...1-2

Η βαθμολογία του ομίλου μας διαμορφώθηκε ως ακολούθως: 

1.  ΣΟΥΗΔΙΑ 31 2 01-0  5 +1

2.  ΒΕΛΓΙΟ 31 1 1 3-3 4  0

3.  ΚΥΠΡΟΣ30 3  0 2-2 3  0

4.  ΚΡΟΑΤΙΑ 30 2  1 2-3  2   -1 

Σε αυτή τη φάση συμμετέχουν 32 ομάδες που κληρώθηκαν σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Για την τελική φάση που θα γίνει στην Αγγλία, θα προκριθούν οι πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (8) και οι επτά καλύτερες δεύτερες ομάδες των ομίλων, σύνολο 15.

Σημειώνεται ότι για τις καλύτερες δεύτερες ομάδες, θα ληφθεί υπόψη ως βασικό κριτήριο ο βαθμολογικός απολογισμός τους με τον πρώτο και τον τρίτο του ομίλου τους.

Ολοκληρώθηκε ήδη η δράση και στον πέμπτο όμιλο και η Ολλανδία κατέκτησε την πρωτιά με εννέα βαθμούς και ακολούθησαν Ιταλία 6, Τουρκία 3 και Ισλανδία χωρίς βαθμό.

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκαν οι διαιτητές για την 6η αγωνιστική της Β φάσης του πρωταθλήματος
Θλίψη στους πράσινους-Έφυγε από τη ζωή ο «Μιχαλάκης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ»
Επίσημη καταγγελία από την Ομόνοια για την «εισβολή» στην μπουτίκ της
Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου