Η φοβερή ΑΕΚ κέρδισε μόνο 2-0 τον αγνώριστο ΑΠΟΕΛ

Κόντρα σε ένα… κατάχλωμο ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ πήρε τη νίκη 2-0 στην «ΑΕΚ Αρένα» σε βάρος των γαλαζοκιτρίνων και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα για πρόκρισή της στον τελικό του κυπέλλου.

Η ρεβάνς στο ΓΣΠ θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου.

Οι Λαρνακείς ήταν κατά παρασάγγας καλύτεροι από τους φιλοξενουμένους που έφτιαξαν μόλις τρεις ευκαιρίες σε αντίθεση με τους νικητές που απείλησαν 19 φορές.

Η ΑΕΚ ευτύχησε στην πρώτη της καλή ευκαιρία να πάρει κεφάλι στο σκορ όταν στο 15΄ η μπάλα στήθηκε σε καλό σημείο για εκτέλεση φάουλ. Ο Χέφελ την εκμεταλλεύτηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βάτερμαν, ο οποίος επανήλθε στη δράση, που δεν μπόρεσε να αντιδράσει έγκαιρα και έτσι δεν γλίτωσε το 1-0.
 

Από εκεί και πέρα, οι κιτρινοπράσινοι έλεγξαν πλήρως το ρυθμό του αγώνα και δεν θα ήταν υπερβολή εάν κάποιος υποστήριζε ότι το 1-0 με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο τους αδικεί.

Η πιο κραυγαλέα ευκαιρία ήταν, μόλις τρία λεπτά μετά το γκολ, στο 18’, με τον Τριτσκόφσκι να σημαδεύει το δοκάρι της εστίας του Βάτερμαν. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν εντελώς ακίνδυνος, καθώς δεν κατάφερε σε καμία περίπτωση να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων.
 

Ο προπονητής του ΑΠΟΕΛ βλέποντας να μην βγαίνει τίποτα στην ομάδα, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξε το σύστημα (από 4-4-2 σε 4-2-3-1) βγάζοντας τον ντε Καμάργκο και βάζοντας στη θέση του τον Εμπεσίλιο.

Παρόλα αυτά συνέχισε να κάνει ότι ήθελε και στο 48΄ βρήκε και δεύτερο δοκάρι στο παιχνίδι όταν η μπάλα έφθασε – εκτός περιοχής – στον Λαρένα ο οποίος ανενόχλητος επιχείρησε το σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια να χτυπά στη γραμμή στο έδαφος προτού απομακρυνθεί.

Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο του αγώνα να αλλάξει την εικόνα του. Δεν έβρισκε τους δρόμους για να απειλήσει την εστία του Πάμπλο, ενώ αμυντικά παρουσίασε κενά με αποτέλεσμα οι παίκτες της ΑΕΚ να δημιουργούν συνεχώς επικίνδυνες επιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι από καθαρή αστοχία των παικτών τους δεν πέτυχαν και άλλα τέρματα στο παιχνίδι. Στο 61’ ο Μοϊσόφ απείλησε με το κεφάλι, όπως και ο Τριτσκόφσκι ένα λεπτό αργότερα. Ο Σκοπιανός έχασε κραυγαλέα ευκαιρία στο 66’, όταν μετά από ασταθή απόκρουση του Βάτερμαν – μετά από σουτ του Λαρένα –το πλασέ του πήγε πάνω από τα δοκάρια.
 
Ο ΑΠΟΕΛ, που έμεινε με δέκα παίκτες στο 63’ λόγω αποβολής του Ιωάννου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έγραψε το μοναδικό σουτ στο παιχνίδι στο 75’ με τον Εμπεσίλιο να δοκιμάζει το πόδι του, όμως ήταν άστοχος.

Αυτό που έψαχνε για ώρα η ΑΕΚ ήρθε στο 83’ όταν μετά από ένα εξαιρετικό συνδυασμό των Φλοριάν και Γιάννου που «κοίμισαν» τους αμυντικούς του ΑΠΟΕΛ, ο τελευταίος με ιδανικό πλασέ νίκησε τον Βάτερμαν και έκανε το 2-0.

Πάντως, αξίζει να αναφερθεί ότι στο φινάλε ο ΑΠΟΕΛ πλησίασε ένα γκολ που θα άλλαζε τα δεδομένα ενόψει της ρεβάνς, όμως στο 90’ ο Πάμπλο αντέδρασε θετικά στο τετ α τετ με τον Φαρίας, ενώ στο 90+3’ το σουτ του Σόουζα πέρασε έξω.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Σκόρερ: 15’ Χέφελ, 83’  Γιάννου

Κίτρινες: Καταλά, Μοϊσόφ, Χέφελ / Αλεξάνδρου, Φαρίας

Κόκκινη: Ιωάννου (δεύτ. Κίτρ.)

Συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ι. Ιδιάκεθ): Πάμπλο, Αντωνιάδης (56’ Τέτε), Μοϊσόφ, Καταλά, Μουρίγιο, Λαρένα, Ακοράν, Κάσες, Χέφελ (65’  Τολμές), Τρισκόφσκι (86’ Τομάς), Γιάννου.

ΑΠΟΕΛ (Μ. Μπαλταζάρ): Βάτερμαν, Βούρος, Ιωάννου, Αλεξάνδρου, Μερκής, Φαρίας, Ζαχίντ (74’ Σόουζα), Σάλαϊ (65’ Νσούε), Μακρής, Ντε Καμάργκο (46΄Εμπεσίλιο), Ντελατόρε

Δειτε Επισης

Ταξίδι 24 ωρών στο Λονδίνο πραγματοποίησε ο Πρόδρομος Πετρίδης
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που μέλη της Θύρας 9 παίρνουν με το «έτσι θέλω» εισιτήρια-«Τρομοκράτησαν το προσωπικό»
Κλήση για προπονήσεις Εθνικής Κορασίδων Κ-17
Τρίτη του Πάσχα η συνέχεια στον Α' όμιλο για τη Cyprus League by Stoiximan
Έπονται εξελίξεις για το γήπεδο στην Πάφο Fc-«Είμαστε κοντά σε λύση»
Δεύτερη σερί νίκη για τις Apollon Ladies στο League Cup, θέση στον τελικό
Διπλή ποινή για τον ΑΠΟΕΛ και πρόστιμο στον Γιάννη Αναστασίου
Στο γήπεδο του Μάκη Κεραυνού η μπάλα για τα χρέη των ομάδων στο Τμήμα Φορολογίας
Σε τρείς μήνες αναμένεται το πόρισμα για Ομόνοια 29Μ–ΑΕΛ και Καρμιώτισσα–Ανόρθωση
Σαρφό: Νιώθω περήφανος κάθε φορά που φοράω τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ