«Θα γίνει χαμός στο ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας»

Για την παρουσία του στην Εθνική Ινδίας, το ενδιαφέρον ομάδων της Αγγλίας και της Αμερικής, τον Αρσέν Βεγκέρ και το ντέρμπι τίτλου μεταξύ ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνα μίλησε στο ραδιόφωνο του Super Sport FM 104.0 o Αγγλοκύπριος τεχνικός, Στιβ Κωνσταντινίδης. 

Διαβάστε επίσης:

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την παρουσία του στην Εθνική Ινδίας…

«Έχω ανανεώσει μέχρι τον Ιανουάριο στην Εθνική Ινδίας καθώς παίζουμε στο Ασσιατικό Κύπελλο. Πάει καλά η ομάδα και η επιτυχία οφείλεται σε πολλούς».

Πως είναι οι συνθήκες εκεί;

«Ότι χρειαζόμαστε το έχουμε, τα γήπεδα εκεί είναι τέλεια, είχαμε εκεί το Παγκόσμιο Κύπελλο U17 και έγινε καλή δουλειά στα στάδια. Το πρόβλημα είναι ότι κάθε δύο μήνες βλέπεις τους ποδοσφαιριστές. Τα ξενοδοχεία είναι τα κορυφαία, οι συνθήκες είναι σούπερ. Όταν σκέφτεται κάποιος την Ινδία σκέφτεται την φτώχεια αλλά οι περισσότεροι εκατομμυριούχοι στον κόσμο είναι Ινδοί».

Οι ποδοσφαιριστές παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα ή παίζουν και εξωτερικό;

«Όλοι παίζουν στο εγχώριο πρωτάθλημα. Οι μισθοί είναι πολύ καλοί και λένε γιατί να φύγουν. Βέβαια προσωπικά θα ήθελα κάποιοι να είναι έξω για να μπορέσουμε να κάνουμε το επόμενο βήμα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των παικτών είναι μέχρι να βρουν ένα καλό προπονητή πρέπει να φτάσουν στα 13-14, ενώ στην Κύπρο έχουμε προπονητές καλούς σε μικρότερες ηλικίες».

Το ότι είστε ο μακροβιότερος ξένος προπονητής στην Εθνική Ινδίας…

«Δεν το βλέπω σαν ιδιαίτερο πράγμα. Είμαι από το 2015 εκεί αλλά είναι η δεύτερη θητεία μου. Είμαι κοντά στο να κλείσω τέσσερα χρόνια. Τους είπα ότι δεν θα συνεχίσω μετά τον Γενάρη και θα φύγω για Ευρώπη».

Έχετε προτάσεις από άλλες ομάδες;

«Υπάρχει ενδιαφέρον από Αγγλία League 1 και League 2 και από Αμερική. Εξαρτάται από την πρόταση και από τις συνθήκες. Το βασικό είναι να μπορείς να δουλέψεις, να κάνει αυτά για τα οποία σε πήραν».

Για το ενδεχόμενο να δουλέψετε σε ομάδα της Κύπρου…

«Μεγάλωσα στην Κύπρο, η οικογένεια μου είναι στην Κύπρο, είναι παράδεισος η Κύπρο. Το θέμα είναι μια ομάδα να εμπιστευθεί τον Στιβ την στιγμή που στο εξωτερικό με εμπιστεύονται. Δεν νιώθω αδικημένος. Μου έδωσε την ευκαιρία η Νέα Σαλαμίνα και είδατε όλοι τα αποτελέσματα. Και ο Εθνικός και η ΑΠΕΠ. Όπου πας πρέπει να αποδείξεις τις ικανότητες σου. Έχει πολλές ομάδες που επεμβαίνουν στο έργο του προπονητή. Αν είναι οι συνθήκες σωστές δεν έχω πρόβλημα να επιστρέψω στην Κύπρο».

Για την σχέση του με τον Αρσέν Βενγκέρ…

«Δεν μου είπε για την απόφαση του να αποχωρήσει, δεν μιλήσαμε. Προσωπικά θα του έλεγα ότι αυτή η ομάδα δεν ήταν για πρωτάθλημα αλλά δεν είναι εύκολο μετά από τόσα χρόνια. Κατάλαβε μόνος του ότι έφτασε η ώρα. Μακάρι να κατακτήσει το Γιουρόπα Λιγκ».

Πως βλέπετε την μάχη του τίτλου στην Κύπρο;

«Θα γίνει χαμός την Κυριακή στο ΑΠΟΕΛ-Απόλλωνας. Θα πάρει το πρωτάθλημα αυτός που θα κερδίσει αλλιώς γέρνει προς Απόλλωνα μεριά. Δεν είδα πολλά παιχνίδια των δύο ομάδων για να μπορώ να μιλήσω για λεπτομέρειες. Το ΑΠΟΕΛ το είδα με την Ομόνοια. Στον Απόλλωνα έκανε φανταστική δουλειά ο Σωφρόνης. Πήρε την ομάδα προσωρινά, του δόθηκε η ευκαιρία και την άρπαξε. Είναι καλό αυτό για να μην βλέπουμε συνέχεια ΑΠΟΕΛ, ΑΠΟΕΛ. Ίσως το πάρει ο Απόλλωνας αυτή την φορά».

Για τα παιχνίδια στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ…

«Σαν Άγγλος θέλω να το πάρει η Λίβερπουλ. Έκανε μια ομάδα ο Κλοπ που μπορεί να πάει τελικό. Θέλω να δω την Λίβερπουλ στον τελικό. Στο άλλο ζευγάρι η Μπάγερν είναι πιο πειθαρχημένη. Βέβαια η Ρεάλ μπορεί να σου κάνει ζημιά σε οποιαδήποτε στιγμή».

Δειτε Επισης

Νέες σειρήνες για Πίττα-«Η ΑΕΚ ενδιαφέρεται και θα τον τσεκάρει σε αγώνα της ΑΪΚ»
Επιστολή ΑΠΟΕΛ σε Αρχηγό για παραχώρηση της Βόρειας σε οικογένειες με παιδιά και συνταξιούχους
Σάρωσε τα βραβεία του ΠΑΣΠ ο Μιχάλης Χαραλάμπους-Τα αστέρια που έλαμψαν
Ζητά 2,200 εισιτήρια για τον τελικό πρωταθλήματος με τον ΑΠΟΕΛ η ΑΕΚ-To μπαλάκι στις Αρχές
Ορίστηκε η εκλογική συνέλευση στην Ανόρθωση
Αλλαγή ώρας στο ΑΕΖ-Απόλλωνας
Δημητρίου: Θα μπορούσαμε να διεκδικούμε το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική
Πλήγμα με Άδωνη στον Απόλλωνα-Υπέστη ρήξη χιαστού
Αναμονή για το άνοιγμα της Βόρειας στον ΑΠΟΕΛ-Ηφαίστειο το ΓΣΠ στον τελικό με ΑΕΚ
Ηλίας Χαραλάμπους για το πρωτάθλημα με τη Στεάουα: Να είμαι καλός οδηγός και για άλλους προπονητές