«Το γήπεδο της Λεμεσού θα κτιστεί με χρηματοδότηση του ΚΟΑ»

Παράνομη θεώρησε τη χρηματοδότηση για την ανέγερση του νέου γηπέδου της Λεμεσού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα τη χρηματοδότηση να την αναλαμβάνει πλήρως ο ΚΟΑ, ανέφερε ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Κλεάθης Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του στον Active. 

Αναλυτικά:

Για το γεγονός ότι απορρίφθηκε η χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση είπε: 

«Επειδή το έργο θέλουμε να γίνει και θα γίνει, από την αρχή προβλέψαμε όλα τα στραβά που θα μπορούσαν να συμβούν. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού θεώρησε παράνομη την χρηματοδότηση του έργου μας, με αποτέλεσμα να απορρίψει το αίτημα μας».

Στην συνέχεια επεσήμανε: 

«Η Επιτροπή λέει πως δημιουργείται ένα πλεονέκτημα μεταξύ των Κυπριακών ομάδων έναντι των Ευρωπαϊκών με αποτέλεσμα να ανάψει κόκκινο στην χρηματοδότηση του έργου. Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε με το πλάνο Α’ άρα πάμε στο Β’ πλάνο το οποίο θα το βρίσκεται ήδη στην σωστή πορεία. Το είχαμε προβλέψει ώστε να μην μας δημιουργήσει πρόβλημα στην εξέλιξη του έργου».

Για το αν θα υπάρξει καθυστέρηση είπε:

«Δεν θα υπάρχει καθυστέρηση, θα προχωρήσουμε σε απευθείας χρηματοδότησης του από τον ΚΟΑ, περιμένουμε ήδη τις προσφορές, είναι κάποια έγγραφα για να τα μελετήσουμε, θα παραδοθούν οι μελέτες και θα προχωρήσουμε κανονικά με το έργο. Την ερχόμενη Τετάρτη θα γίνει συνάντηση με τις ομάδες για να τις ενημερώσουμε για τις τελευταίες εξελίξεις και πως προχωρούμε».

Ο κ. Γεωργιάδης παράλληλα επεσήμανε για τον τρόπο διαχείρισης του γηπέδου: 

«Από την στιγμή που η γη είναι χαλίτικι δεν υπάρχει οποιοδήποτε θέμα. Ουσιαστικά εκείνο που έχει σημασία είναι η διαχείριση του έργου. Ο ΚΟΑ θα είναι μεν ο ιδιοκτήτης του έργου και στην συνέχεια θα παραχωρηθεί στις τρεις ομάδες ώστε να το διαχειρίζονται. Θα γίνουν όλα όσα προνοούν οι κανονισμοί ώστε να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του και αν μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. Το γήπεδο θα κτιστεί με 100% χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ».

Για το γεγονός ότι ενδεχομένως και άλλες ομάδες να ζητήσουν γήπεδο με 100% χρηματοδότηση από τον ΚΟΑ αφού θα δημιουργηθεί προηγούμενο απάντησε: 

«Εκείνο που έχει σημασία είναι η βιωσιμότητα του γηπέδου. Όταν κάποιος κάνει πρόταση θα πρέπει να παρουσιάσει μελέτη πως είναι βιώσιμο. Εάν κάποια άλλη ομάδα το επιθυμεί και αποδείξει πως δεν θα επιβαρύνει το κράτος με αρκετές χιλιάδες ευρώ τον χρόνο για συντήρηση του κτλπ δεν βλέπω τον χρόνο γιατί να μην προχωρήσει».

Δειτε Επισης

Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου