Η ώρα της κρίσης για τα στελέχη της πρώην Λαϊκής – Ένοχοι ή αθώοι

Έφθασε η ώρα της απόφασης του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας για την πολύκροτη υπόθεση που αφορά την πρώην Λαϊκή Τράπεζα.
 
Κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι ο Ευθύμιος Μπουλούτας, τότε Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου της Λαϊκής, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος Παναγιώτης Κουννής, ο μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Νεοκλής Λυσάνδρου και το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάρκος Φόρος.
 
Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν δυο κατηγορίες οι οποίες αφορούσαν:
 
-Η πρώτη το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς
-Η δεύτερη το αδίκημα των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και πληροφοριών ή απόκρυψης.
 
Οι κατηγορούμενοι είχαν δηλώσει μη παραδοχή στις κατηγορίες.
Και τα τέσσερα υψηλόβαθμα στελέχη της Λαϊκής κατηγορούνταν ότι απέκρυψαν την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα €330 εκ τουλάχιστον και παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στην οικονομική κατάσταση της τράπεζας για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.
 
Το Κακουργιοδικείο αποφάσισε στις 21/3/2017 ότι η Κατηγορούσα Αρχή είχε καταφέρει να αποδείξει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων σε σχέση και με τις δύο κατηγορίες που αντιμετωπίζουν, καλώντας τους ταυτόχρονα σε απολογία, μια διαδικασία η οποία έχει ήδη ολοκληρωθεί.
 
Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων υποστήριξαν, μεταξύ άλλων, κατά την προφορική αγόρευση τους ότι η Κατηγορούσα Αρχή έχει αποτύχει να αποδείξει, στον βαθμό που απαιτείται, την υπόθεση της εναντίον των κατηγορουμένων και άρα θα πρέπει να απαλλαγούν από τις εις βάρος τους κατηγορίες και να αθωωθούν από το δικαστήριο.
 
Η απόφαση θα ανακοινωθεί στις 9 το πρωί.
 
Τα γεγονότα με βάση το κατηγορητήριο Η υπόθεση παραπέμφθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 28/11/2016 μετά από καθυστέρηση λόγω της άρνησης των εξ Ελλάδος κατηγορουμένων Μπουλούτα και Φόρο να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως στο δικαστήριο, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα.
 
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, και οι τέσσερεις κατηγορούνται ότι με την Marfin Popular Bank, μεταξύ 29 Νοεμβρίου του 2011 και 28 Φεβρουαρίου του 2012, στη Λευκωσία, χειραγώγησαν την αγορά. Δηλαδή, ενώ ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, διέδωσαν πληροφορίες στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και στο κοινό που έδιναν παραπλανητικές ενδείξεις. Δηλαδή, ενώ γνώριζαν ότι υπήρξε απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της τράπεζας στην Ελλάδα (Marfin Egnatia Bank), η οποία ανερχόταν στα €330 εκ. τουλάχιστον, παρέλειψαν να το συμπεριλάβουν στη συνοπτική ενδιάμεση ενοποιημένη οικονομική κατάσταση για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011 και η οποία δημοσιεύθηκε στις 29/11/2011.
 
Κατηγορούνται, επίσης, ότι με την με την Marfin Popular Bank, μεταξύ 29 Νοεμβρίου του 2011 και 28 Φεβρουαρίου του 2012, στη Λευκωσία, και ενώ ήταν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας, προέβησαν σε παραπλανητική ανακοίνωση. Δηλαδή, στις 29/11/11 δημοσιοποίησαν στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου τη συνοπτική ενδιάμεση ενοποιημένη οικονομική κατάσταση για την εννιαμηνιαία περίοδο που είχε λήξει στις 30 Σεπτεμβρίου του 2011, αποκρύβοντας την απομείωση σημαντικού μέρους της υπεραξίας των εργασιών της εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία ανερχόταν στα €330 εκ τουλάχιστον.

Δειτε Επισης

Εκτοξεύτηκαν τα χρέη ΑΠΟΕΛ και Ομόνοιας, μειώθηκαν για ΑΕΛ και Απόλλωνα-Στη δημοσιότητα οι οφειλές των ομάδων
Φουντώνει η μάχη για τη δεύτερη θέση-Ποιες οι πιθανότητες για Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ
Η Ίντερ καταρρέει τη στιγμή που κρίνονται όλα
Αυτά είναι τα μέτρα της Αστυνομίας για τον ημιτελικό της Πάφου με τον Απόλλωνα
Πώς σχολιάζουν στην ΑΕΚ τις εκτεταμένες αλλαγές του Μπεργκ-«Αγώνας της χρονιάς με την Ομόνοια»
«Όταν βγήκε το πρόγραμμα, όλοι κυκλώσαμε τον αγώνα με τον Άρη»
Κοντράρονται την Πέμπτη ΑΠΕΑ και Δόξα Παλιομετόχου για τον τελικό κυπέλλου μικρών κατηγοριών
Στη σέντρα τα μεγάλα παιχνίδια για τη διαβάθμιση-Τα φώτα σε τρία γήπεδα
Οικογενειακές στιγμές για τον Λιονέλ Μέσι δίπλα στην Αντονέλα και τον γιο τους, Ματέο
Πέτρα του σκανδάλου η Ντιλέτα Λεότα-Σύζυγος πρώην ποδοσφαιριστή της Γιουβέντους λέει ότι τον φλέρταρε